Πρώτη εικόνα από το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου

Η οσκαρική Έμα Στόουν συνεργάζεται ξανά με τον Έλληνα σκηνοθέτη στη μεταφορά του γοτθικού μυθιστορήματος «Χαμένα κορμιά» (Άλισντερ Γκρέι).

Poor Things first photo

Όπως όλα δείχνουν, το "Poor Things" θα είναι η παραγωγή του Γιώργου Λάνθιμου που θα διαδεχθεί την "Ευνοούμενη" (2018), καθώς δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα.

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "Χαμένα κορμιά" (εκδ. Νεφέλη) του Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη του μυθιστορήματος: "Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σ' αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλεϋ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθρουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει".

Στο πρωτοκλασάτο καστ βρίσκουμε μεταξύ άλλων τους Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Μαρκ Ράφαλο. Ως γνωστόν, η Στόουν εκτός από την "Ευνοούμενη" έχει συνεργαστεί ξανά με το Λάνθιμο στη μικρού μήκους "Βληχή", ενώ πρόκειται να ενώσουν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους και σε μια ακόμα ταινία του σκηνοθέτη που βρίσκεται στα σκαριά, το "And.". Από εκεί δε θα λείπει ούτε ο Νταφόε.

Αυτήν τη στιγμή είναι άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει το "Poor Things", ωστόσο λέγεται πως το φιλμ δεν είναι απίθανο να πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.