Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

1,5

«Μελάτο» biopic που σπαταλά χρόνο (146΄) και νότες σε μια άχρωμη, μονοδιάστατη αγιογραφία, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στους φαν της διάσημης ποπ σταρ.

Whitney_Houston_I_wanna_dance_with_somebody

Στην ατέλειωτη σειρά των pop culture - και pop music - ειδώλων τα οποία βιογραφούνται το ένα μετά το άλλο στη μεγάλη οθόνη, σειρά παίρνει τώρα η Γουίτνεϊ Χιούστον. Μια από τις πιο διασημότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, με πάμπολλα εμπορικά ρεκόρ, διαδοχικές καλλιτεχνικές διακρίσεις (Έμι, Γκράμι…) και πωλήσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων παγκοσμίως. Οι εξαιρετικές ερμηνευτικές δυνατότητές της, οι οποίες της χάρισαν το προσωνύμιο "Η Φωνή", και ο πρόωρος θάνατός της (από υπερβολική δόση ναρκωτικών) στα 49 της χρόνια την εκτόξευσαν στο χώρο του μύθου, κάνοντάς την, μαζί την ταραχώδη ιδιωτική ζωή της, ιδανική πρωταγωνίστρια ενός χολιγουντιανού δράματος based on a true story.

Ο σεναριακός μετρ του είδους και υποψήφιος για τέσσερα Όσκαρ ("Η Θεωρία των Πάντων", "Η πιο Σκοτεινή Ώρα", "Οι Δυο Πάπες") Άντονι ΜακΚάρτεν ανέλαβε την προσαρμογή της βιογραφίας της σε συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία, παραδίδοντας όμως στην απρόσωπη Κάσι Λέμονς (των αφροαμερικανικών δραμάτων "Eve’s Bayou" και "Harriet") ένα αδιάφορα υποτονικό σινε-χρονικό, ακριβώς όπως είχε κάνει και με το "Bohemian Rhapsody". Η ματιά του πάνω στη μουσική βιομηχανία, από το προσκήνιο ως το παρασκήνιό της, είναι ανέμπνευστα περιγραφική, στα (αφρο)αμερικανικά 80s και 90s μυωπική, ενώ η δραματική διαδρομή της ηρωίδας του από κορίτσι γκόσπελ χορωδιών στο Νιου Τζέρσεϊ ως την παγκόσμια αποθέωση αποδεικνύεται ολόισια, αργόσυρτη και παντελώς προβλέψιμη. Μόνη δικαιολογία; Η εμπλοκή του ιδρύματος της Γουίτνεϊ Χιούστον στη δημιουργία της ταινίας, με την νύφη της τραγουδίστριας Πατρίσια και τον ιδρυτή της δισκογραφικής Arista και μέντορά της Κλάιβ Ντέιβις να εκτελούν χρέη παραγωγού. Τι απομένει λοιπόν από αυτό το "μελάτο" biopic που σπαταλά χρόνο (146΄) και νότες σε μια άχρωμη, μονοδιάστατη αγιογραφία, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στους φαν της Χιούστον; Ίσως μόνον η φιλότιμη προσπάθεια της Ναόμι Άκι ("The End of the F***ing World") να μιμηθεί, με lip-synch, την επιβλητική επί σκηνής παρουσία της χαρισματικής ποπ σταρ.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 146΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

1,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 146 '
  • Κάσι Λέμονς

Η διαδρομή της Γουίτνι Χιούστον από κορίτσι γκόσπελ χορωδιών στο Νιου Τζέρσεϊ μέχρι την κορυφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.