Η Αρασέλη Λαιμού υποψήφια για 2 βραβεία Independent Spirit

Σημαντική διάκριση για τη σκηνοθέτρια του «Αγία Έμυ» η οποία θα βρίσκεται στην απονομή των αμερικάνικων ανεξάρτητων βραβείων.

agia_emy2

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών, γνώρισε σημαντική διάκριση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ο λόγος για το "Αγία Έμυ" της Αρασέλης Λαιμού, το οποίο απέσπασε δύο υποψηφιότητες στα αμερικανικά βραβεία Indie Spirit.

Ο σταθερά ανερχόμενος θεσμός ο οποίος τιμά τις ανεξάρτητες παραγωγές, δηλαδή όσες πραγματοποιούνται εκτός του κυκλώματος των μεγάλων αμερικάνικων στούντιο, επέλεξε το "Αγία Εμύ" ως μία από τις υποψηφιότητες των κατηγοριών υποσχόμενου ταλέντου και καλύτερης ταινίας κάτω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία Independent Spirit απονέμονται για 38η χρονιά, ενώ φέτος κατατέθηκαν 409 ταινίες συνολικά από 25 διαφορετικές χώρες. Η απονομή θα γίνει στις 4 Μαρτίου.

araseli_laimou

Το ντεμπούτο της Λαιμού περιστρέφεται γύρω από την Έμυ, η οποία νιώθει ξένη μέσα στην κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, όπου μεγαλώνει μαζί με την αδερφή της Τερέζα. Όταν η τελευταία μένει έγκυος, η Έμυ θα νιώσει ότι έλκεται από μυστηριώδεις εσωτερικές δυνάμεις, τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει. Στην κριτική του "α" για την ταινία γράφαμε: "Ντοκιμαντερίστικη ματιά και στοιχεία μεταφυσικού θρίλερ συγκατοικούν σε ένα βραδύκαυστο, μα υποβλητικό ψυχολογικό δράμα με κοινωνικό ορίζοντα, το οποίο ξεφεύγει από την κοινότοπα καταγραφική ή weird αισθητική του σύγχρονου ελληνικού σινεμά".

Θυμίζουμε, τέλος, πως το "Αγία Έμυ" απέσπασε δύο βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στις κατηγορίες καλύτερης σκηνοθεσίας και β' γυναικείου ρόλου (Ασμίν Κιλίπ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.