Το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι εδώ!

Η μεγαλύτερη σινε-διοργάνωση της πόλης με προτεραιότητα τους μικρούς σινεφίλ ανάβει ξανά τους προβολείς της (14-20/11) σε Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τους κινηματογράφους Κηφισιά Cinemax και Δαναός.

rookies «Πρωτάρηδες»

Για κάποιους οι πιο απαιτητικοί, αλλά αδιαμφισβήτητα και οι πιο ενθουσιώδεις θεατές, οι νεαροί σινεφίλ συνιστούν το πιο ζωντανό κοινό μιας ταινίας. Και τα φιλμ που τους αφορούν τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν βρει φιλόξενη έδρα στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (14-20/11), το οποίο κάθε χρόνο παρουσιάζει προσεκτικά επιλεγμένες μικρού και μεγάλου μήκους παραγωγές. Όχι μόνο αυτό, αλλά παράλληλα σχεδιάζει δράσεις που να διατηρούν το ενδιαφέρον αμείωτο και στους ενήλικους συνοδούς των μικρών θεατών. Όπως εκπαιδευτικά εργαστήρια τα οποία, μεταξύ άλλων, εκτός από παιδιά όλων των ηλικιών αφορούν και γονείς που θέλουν να εντρυφήσουν στους τρόπους διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους. Τον πρώτο λόγο, βέβαια, έχει η μεγάλη οθόνη! Οι ταινίες που ακολουθούν είναι εκείνες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και αναμένουμε με ξεχωριστή προσμονή.

mironins
"Μιρονάκια"

Υπεράνω είδους και ηλικίας

Το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ δε βάζει περιορισμούς στα είδη και τα στιλ που παρουσιάζει. Έτσι, έχουμε τα γλυκά "Μιρονάκια", ένα animation όπου τρεις σταγόνες ζωντανεύουν μέσα από έναν πίνακα του Μιρό, αλλά και το stop motion "Όινκ το Γουρουνάκι", στο οποίο η 9χρονη ηρωίδα Μπαμπς δείχνει πώς μπορείς να περνάς τέλεια στις διακοπές σου χωρίς να καταναλώνεις κρέας. Φυσικά, δε λείπουν και οι live action επιλογές. Στο ντοκιμαντέρ "Πρωτάρηδες", μεταφερόμαστε στην καρδιά του Παρισιού, όπου ένα λύκειο εφαρμόζει μια τολμηρή, ίσως και παρακινδυνευμένη ιδέα· μέσω του χιπ χοπ, οι μαθητές των εργατικών γειτονιών που συνήθως εγκαταλείπουν το σχολείο όχι απλώς να επιστρέψουν σε αυτό, αλλά να διαπρέψουν.

"Όινκ το Γουρουνάκι"

Έπειτα, το περιβαλλοντικών ανησυχιών sci-fi "Κάπτεν Νόβα", τοποθετείται στη Γη του 2050 που υποφέρει από ξηρασία. Τότε μια γενναία πιλότος αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο χρόνο και να σώσει τον πλανήτη από την καταστροφή. Τέλος, μια επίκαιρη προβολή αλλά και μια ταινία για γερά νεύρα, η ηρωίδα του "Όλγκα" είναι μια έφηβος από την Ουκρανία που ζει εξόριστη στην Ελβετία. Εκεί προετοιμάζεται για ένα πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, όταν στο Κίεβο ξεσπά η λαϊκή εξέγερση του 2013 η οποία απειλεί τις ζωές των αγαπημένων της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.