Ο Σωτήρης Γκορίτσας επιστρέφει με την ταινία "Εκεί που Ζούμε" (trailer)

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη αποτελεί διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Χρίστου Κυθρεώτη.

ekei_pou_zoume_bts2

Δώδεκα χρόνια μετά το "Απ' τα Κόκκαλα Βγαλμένα", ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας ("Βαλκανιζατέρ") επιστρέφει στη δράση με την ταινία "Εκεί που Ζούμε", η οποία αποκαλύπτεται μέσα από το πρώτο τρέιλερ της.

Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη (εκδ. Πατάκη) και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά  πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει  απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Σε ρώτηση του "α" προς τον κ. Γκορίτσα σχετικά με το πώς έπεσε στα χέρια του το βιβλίο του Κυθρεώτη, ο σκηνοθέτης δήλωσε: "Πάντα διάβαζα ελληνική λογοτεχνία, κυρίως λόγω του πατέρα μου. Όταν αργότερα ασχολήθηκα με τον κινηματογράφο πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι το βασικό πρόβλημα των ταινιών μας ήταν το σενάριο. Άψογα οικοδομήματα πάνω όμως σε αδύναμη βάση. Βλέποντας ότι η τέχνη της αφήγησης ήταν πολύ πιο εξελιγμένη στη λογοτεχνία από ό,τι στον κινηματογράφο μας, οι περισσότερες ταινίες μου βασίστηκαν σε νεοελληνικά διηγήματα ή νουβέλες. Ήταν κάπως σαν να είχα συνεργάτη στο σενάριο κάποιον που ήξερε να αφηγείται πολύ καλύτερα από μένα. Κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μου και το βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη. Όταν είδα σε αυτό μια εξαιρετικά σύγχρονη περιγραφή της γενιάς των 30-40ρηδων και μαζί το χιούμορ και την αυτοκριτική ματιά του, ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να προσπαθήσω να βασιστεί σενάριο στο βιβλίο".

Διαβάστε Επίσης

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, ο οποίος πλαισιώνεται από ένα καστ γνωστών ηθοποιών το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τους: Στέλιο Μάινα, Μάκη Παπαδημητρίου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μαρία Καλλιμάνη, Λένα Κιτσοπούλου και τον αγαπημένο τραγουδιστή των Χειμερινών Κολυμβητών Αργύρη Μπακιρτζή. Στο σάουντρακ συμμετέχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Το "Εκεί που Ζούμε" αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Οκτωβρίου από τη Feelgood Entertainment.

Δείτε το τρέιλερ του "Εκεί που Ζούμε":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.