Lightyear

3

Spin-off του «Toy Story» με αυτόνομη ιστορία, η οποία είναι αστεία, κατά στιγμές συγκινητική και καλοπροαίρετα διδακτική, παραμένει όμως σε ένα αβαθές διασκεδαστικά περιπετειώδες επίπεδο.

Lightyear

Περισσότερο Disney και λιγότερο Pixar, αυτό το spin-off του "Toy Story" διαθέτει μια αυτόνομη ιστορία, η οποία υποτίθεται πως είναι εκείνη της ταινίας που γέννησε ως merchandise το κουκλάκι του Μπαζ: παγιδευμένος σε έναν πλανήτη με το διαστημόπλοιο και το πλήρωμά του, ο αστροναύτης Μπαζ Λάιτγιαρ προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στη Γη. Μετά την τελευταία, αποτυχημένη προσπάθειά του να πιάσει την ποθούμενη υπερταχύτητα, όμως, τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.


Πριν ακόμα γίνει κουκλάκι, ο Μπαζ είναι ένας μονοδιάστατος, αφοσιωμένος τυφλά στην αποστολή του ήρωας. Η ταινία ακολουθεί την ψυχολογική μεταλλαγή του μέσα από μια σειρά σκηνών δράσης, ενορχηστρωμένων με σκηνοθετική ευσυνειδησία και χορογραφική ακρίβεια. Στον λίγο χρόνο που περισσεύει, οι περιφερειακοί χαρακτήρες ανεβάζουν τη διάθεση με τις γκάφες τους κι ένα γατάκι-ρομπότ κλέβει τις εντυπώσεις, σε ένα αστείο, κατά στιγμές συγκινητικό και καλοπροαίρετα διδακτικό animation, το οποίο όμως παραμένει σε ένα αβαθές πρώτο, διασκεδαστικά περιπετειώδες επίπεδο (η ιδέα της "ταινίας μέσα στην ταινία", για παράδειγμα, παραμένει ανεκμετάλλευτη).

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Lightyear

3
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Άνγκους ΜακΛέιν

Παγιδευμένος σε έναν μακρινό πλανήτη με το διαστημόπλοιο και το πλήρωμά του, ο αστροναύτης Μπαζ Λάιτγιαρ προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στη Γη. Καθώς όμως γυρίζει στη βάση του, έπειτα από ακόμα μία προσπάθεια να πιάσει την υπερταχύτητα, τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.