Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

1,5

Ο διάσημος ήρωας του Τσαρλς Ντίκενς ταξιδεύει από τον 19ο αιώνα στη σύγχρονη βρετανική πρωτεύουσα και μπλέκει σε μια φλασάτη, ανέμπνευστη, αν και αρχικά παιχνιδιάρικη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

Από τον Σέρλοκ Χολμς ως τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, είναι πλέον μόδα ο ένας μετά τον άλλον οι διάσημοι χαρακτήρες της βρετανικής λογοτεχνίας να μετακομίζουν στη μεγάλη οθόνη εκσυγχρονισμένοι. Σειρά έχει ο ντικενσιανός Όλιβερ Τουίστ, ο οποίος από το Λονδίνο του 19ου αιώνα μετακομίζει στους δρόμους της σύγχρονης βρετανικής πρωτεύουσας, όπου και επιβιώνει ως ημιπαράνομος graffiti artist. Γοητευμένος από τη δυναμική Ρεντ, θα γίνει μέλος της νεανικής συμμορίας του πρώην εμπόρου τέχνης Φέιγκιν, ο οποίος σχεδιάζει την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα.

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist - εικόνα 1

Με έμφαση στο δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος και αλλάζοντας ακόμα και το φύλο των χαρακτήρων του (η Σάικς της Λένα Χέντι), η φλασάτη και ανέμπνευστη διασκευή του Μάρτιν Όουεν («Max Cloud») στέκει αμήχανη απέναντι στο πλούσιο λογοτεχνικό υλικό. Υιοθετεί μια αρχικά παιχνιδιάρικη προσαρμογή του, η οποία χάνει λάδια μετά τις πρώτες στροφές και κάθε ενδιαφέρον πολύ πριν από την τελική ευθεία, πλήρως παραδομένη σ’ έναν αλά Γκάι Ρίτσι (από τα Lidl) εύκολο χαβαλέ.

Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

Twist
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 90 '
  • Μάρτιν Όουεν

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένας νεαρός που μετά το θάνατο της μητέρας του ζει ως graffiti artist στους δρόμους του Λονδίνου. Γοητευμένος από τη δυναμική Ρεντ, θα γίνει μέλος της νεανικής συμμορίας του πρώην εμπόρου τέχνης Φέιγκιν, ο οποίος σχεδιάζει την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.