Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ

2

Καλοκαιρινή φαρσοκωμωδία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες του... Δαλιανίδη, έγινε όμως τεράστιο εμπορικό σουξέ χάρη στην ασυγκράτητη ερμηνεία του Λουί ντε Φινές.

Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ

Για δυο ολόκληρες δεκαετίες, από τις αρχές αυτής του ’50 έως τα μέσα εκείνης του ’70, ο Λουί ντε Φινές ήταν ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της γαλλικής κωμωδίας. Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του ήταν οι περιπέτειες του σχολαστικού και τυπολάτρη χωροφύλακα Λουντοβίκ Κρισό, οι οποίες ξεκίνησαν από αυτή την ταινία του 1964 και συνεχίστηκαν για άλλες έξι(!), μέχρι το 1984.

Όλα λοιπόν ξεκινούν όταν ο υστερικός με την τάξη και τον νόμο Κρισό μετατίθεται στη γαλλική Ριβιέρα, όπου ανάμεσα στα αστυνομικά του καθήκοντα και την κλοπή ενός πίνακα του Ρέμπραντ, πρέπει να φροντίσει και την άτακτη κόρη του. Οι απανωτές παρεξηγήσεις μπλέκονται στην προσχηματική πλοκή μιας καλοκαιρινής φαρσοκωμωδίας, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες του... Δαλιανίδη – ανάμεσα στους «τεντιμπόηδες» φίλους της μικρής Κρισό νομίζεις πως θα δεις τον Αλέκο Τζανετάκο με την Κατερίνα Γώγου. Ήλιος, χορός, τραγούδια, ξεπερασμένα πλέον γκαγκς (οι χωροφύλακες που κυνηγούν τους γυμνιστές) και μια παρωχημένη σάτιρα του πουριτανισμού, με το κωμικό βάρος να πέφτει στις πλάτες του Λουί ντε Φινές, ο οποίος μετατρέπει το φιλμ σε one man show χάρη στην ασυγκράτητη ερμηνεία του.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ

Le Gendarme de Saint-Tropez
2
  • Κωμωδία
  • 1964
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ζαν Ζιρό

Ο χωροφύλακας Λουντοβίκ Κρισό μετατίθεται στη γαλλική Ριβιέρα, όπου ανάμεσα στα αστυνομικά του καθήκοντα πρέπει να φροντίσει και την άτακτη κόρη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.