Μάρτυρας Κατηγορίας

3,5

Ένα διήγημα και κατόπιν θεατρικό της Αγκάθα Κρίστι γίνεται στα χέρια του Μπίλι Γουάιλντερ ένα από τα απολαυστικότερα κινηματογραφικά δικαστικά δράματα, υποψήφιο για 6 Όσκαρ και 5 Χρυσές Σφαίρες.

Μάρτυρας Κατηγορίας

Ισως η ευτυχέστερη στιγμή της Αγκάθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη, ο υποψήφιος για 6 Όσκαρ «Μάρτυρας Κατηγορίας» είναι ένα διήγημα και κατόπιν θεατρικό έργο της διάσημης συγγρα­φέως που είχε την τύχη να πέσει στα χέρια του Μπίλι Γουάιλντερ. Ο κορυφαίος σκηνοθέτης και σεναριογράφος «κεντάει» στην περιγραφή των χαρακτήρων (δεμένοι με την τύχη της μεταπολεμικής Ευρώπης), στο στήσιμο της πλοκής και στις διαρκείς ανατροπές της, οι οποίες στηρίζονται στις εκπλήξεις που περιμένουν έναν βετεράνο Βρετανό δικηγόρο. Εκείνος, παρά τα προβλήματα υγείας του, αποφασίζει να αναλάβει την υπεράσπιση ενός άντρα που κατηγορείται για φόνο.

Τα κλισέ του δικαστικού δράματος αστράφτουν, ο αφηγηματικός ρυθμός είναι υποδειγματικός και ο Τσαρλς Λότον παραδίδει μαθήματα ερμηνείας, απέναντι σε μια Μάρλεν Ντίτριχ που θα μπορούσε εύκολα να του κλέψει τις εντυπώσεις.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1957. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μάρτυρας Κατηγορίας

Witness for the Prosecution
3,5
  • Δικαστικό Θρίλερ
  • 1957
  • Διάρκεια: 116 '
  • Μπίλι Γουάιλντερ

Παρά τα προβλήματα υγείας του, ένας Βρετανός διάσημος δικηγόρος αποφασίζει να αναλάβει την υπεράσπιση ενός άντρα που κατηγορείται για φόνο. Στη δίκη όμως τον περιμένει μια σειρά από εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.