Ο Δικός της Πόλεμος

1

Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Ρόζαμουντ Πάικ είναι άλλη μια λευκή σωτήρας του Τρίτου κόσμου και «όλα τα λεφτά» μιας δακρύβρεχτης βιογραφίας που καταγγέλλει μελοδραματικά τα κακά του (κάθε) πολέμου.

Ο Δικός της Πόλεμος

Ενα άρθρο του «Vanity Fair» έδωσε το υλικό στον Άρας Αμέλ, σεναριογράφο της αποτυχημένης «Γκρέις του Μονακό» με τη Νικόλ Κίντμαν, για ακόμη μία θηλυκή βιογραφία. Από τα πριγκιπικά σαλόνια στα αλώνια των μαχών, λοιπόν, η κινηματογραφική ιστορία της Αμερικανίδας Μαρί Κόλβιν, διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας των «Sunday Times», ξεκινά το 2012 από την πολιορκημένη Χομς της Συρίας. Εκεί θα τελειώσει κιόλας, ενώ στο ενδιάμεσο θα δούμε να περνούν από την οθόνη τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της, πάντα στην πρώτη γραμμή των συρράξεων: από το Ιράκ και το Αφγανιστάν στη Σρι Λάνκα, όπου ένας σοβαρός τραυματισμός θα της στοιχίσει το αριστερό της μάτι.

Ο Δικός της Πόλεμος - εικόνα 1

Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Ρόζαμουντ Πάικ (η ταινία έχει ακόμη μία για το τραγούδι της Άνι Λένοξ) είναι άλλη μία λευκή σωτήρας του Τρίτου Κόσμου και «όλα τα λεφτά» μιας δακρύβρεχτης βιογραφίας, η οποία καταγγέλλει μελοδραματικά τα κακά του (κάθε) πολέμου. Ο υποψήφιος για Όσκαρ ντοκιμαντερίστας Μάθιου Χάινεμαν («Cartel Land») στήνει ένα απόλυτα πειστικό σκηνικό πολεμικής καταστροφής, αλλά δεν μπορεί να χειριστεί τον αφόρητο διδακτισμό του σεναρίου, το οποίο προσωποποιεί –όσο πιο φωναχτά μπορεί– στην Κόλβιν την ένοχη συνείδηση της Δύσης. Άνθρωποι ακρωτηριάζονται και παιδιά πεθαίνουν μπροστά στην κάμερα, αλλά ένας Αμερικανός θα βρίσκεται πάντα εκεί για να το καταγράψει και να μας αφυπνίσει (μιλώντας στο CNN).

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δικός της Πόλεμος

A Private War
1
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μάθιου Χάινεμαν

Ως μια από τις διασημότερες πολεμικές ανταποκρίτριες στον κόσμο, η Μαρί Κόλβιν έχει καλύψει με προσωπικό κόστος συρράξεις από το Ιράκ και το Αφγανιστάν ως τη Σρι Λάνκα. Το 2012 βρίσκεται αποκλεισμένη στην πολιορκημένη Χομς της Συρίας μαζί με το φωτογράφο Πολ Κόνροϊ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.