Ευτυχία

2

Ο Πολάνσκι καραδοκεί πίσω από τις ατμοσφαιρικές εικόνες ενός μοντέρνου αστικού εφιάλτη με «διάφανες» προθέσεις, σινεφίλ καταβολές και αφηγηματικές ιδέες.

Ευτυχία

Η Άννα, μια νεαρή κοπέλα που ζει μόνη της, αρχίζει να ανησυχεί από τα post-it αντίστροφης μέτρησης που κάποιος άγνωστος αφήνει στην πόρτα της. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητά του, υποπτεύεται τους πάντες γύρω της και οδηγείται στην απόγνωση. Ο Πολάνσκι καραδοκεί πίσω από τις ατμοσφαιρικές εικόνες ενός μοντέρνου αστικού εφιάλτη με «διάφανες» προθέσεις, σινεφίλ καταβολές και αφηγηματικές ιδέες.

Ευτυχία - εικόνα 1

Η Ξανθή Σπανού είναι η Άννα, μια κοπέλα που ζει μόνη της και αρχίζει να ανησυχεί από τα post-it αντίστροφης μέτρησης που κάποιος άγνωστος αφήνει στην πόρτα της. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητά του, υποπτεύεται τους πάντες γύρω της, απομονώνεται και οδηγείται­ στην απόγνωση. Ο πρωτοεμφανιζόμενος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς τής χαρίζει για συμπρωταγωνίστρια μια Αθήνα που σταδιακά μετατρέπεται σε ζωντανή απειλή, όχι μέσα από τα ντοκιμαντερίστικα πλάνα μιας μεγαλούπολης σε κρίση, αλλά μεταμορφωμένη από τις ατμοσφαιρικές εικόνες ενός μοντέρνου αστικού εφιάλτη.

Ο Πολάνσκι της «Αποστροφής» και του «Ενοίκου» καραδοκεί σε κάθε γωνιά, ο Ντέιβιντ Λιντς και ο Νίκολας Ρεγκ βάζουν το χεράκι τους, αλλά ο σινεφίλ Πυθαράς καταφέρνει να ελέγξει­ σε μεγάλο βαθμό τις επιρροές­ και να βάλει σε τάξη τις αφηγηματικές ιδέες του. Το sound design αξιοποιείται δημιουργικά, το μοντάζ δίνει ρυθμό και η Άννα παθαίνει όσα ακριβώς περίμενες να της συμβούν, σε ένα περιορισμένου βεληνεκούς σκηνοθετικό ντεμπούτο με «διάφανες» προθέσεις, αλλά αυτοέλεγχο, συνέπεια και κινηματογραφικό γνώθι σαυτόν.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευτυχία

2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 80 '
  • Χρήστος Πυθαράς

Η Άννα, μια νεαρή κοπέλα που ζει μόνη της, αρχίζει να ανησυχεί από τα post-it αντίστροφης μέτρησης που κάποιος άγνωστος αφήνει στην πόρτα της. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητά του, υποπτεύεται τους πάντες γύρω της και οδηγείται σταδιακά στην απόγνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.