Άγνωστοι

2

Χαμηλότονο, ομιλητικό δράμα χαρακτήρων, με υπνωτιστική ατμόσφαιρα και πειστικές ερμηνείες, χωρίς όμως μια ενδιαφέρουσα δραματική εξέλιξη.

Άγνωστοι

Ο Τομ και η σύζυγός του παραθέτουν ένα εορταστικό γεύμα, στο οποίο καταφθάνει ένας φίλος τους με μια άγνωστη σε όλους κοπέλα. Εκείνη συστήνεται ως Άλις, όμως ο Τομ είναι σίγουρος πως πρόκειται για την παλιά, μυστηριωδώς εξαφανισμένη ερωμένη του Τζένι. Χαμηλότονο, ομιλητικό δράμα χαρακτήρων, με υπνωτιστική ατμόσφαιρα και πειστικές ερμηνείες, χωρίς όμως μια ενδιαφέρουσα δραματική εξέλιξη.

Άγνωστοι - εικόνα 1

Ο 48χρονος Καλιφορνέζος Τζόσουα Μάρστον είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση κινηματογραφιστή. Ξεκίνησε δουλεύοντας ως δημοσιογράφος στο Παρίσι και πολεμικός ανταποκριτής στον πόλεμο του Κόλπου. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, δίδαξε αγγλικά για ένα χρόνο στην Πράγα προτού πάει στο Σικάγο για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και κατόπιν στη Νέα Υόρκη σινεμά! Το ντεμπούτο του «Κεχαριτωμένη Μαρία» (2004) ήταν ένα ισπανόφωνο ρεαλιστικό δράμα που χάρισε μια ερμηνευτική οσκαρική υποψηφιότητα στην Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, ενώ ύστερα από ένα πέρασμα στην τηλεόραση («Six feet under», «Law & order») σκηνοθέτησε το βραβευμένο στο Βερολίνο «The Forgiveness of Blood», μια αλβανόφωνη ιστορία βαλκανικής εκδίκησης.

Άγνωστοι - εικόνα 2

Σε εντελώς διαφορετικό στιλ, η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του είναι ένα ομιλητικό δράμα χαρακτήρων, το οποίο ξεκινά τυλιγμένο σε ένα μυστήριο ταυτοτήτων: ένα γρήγορο μοντάζ μάς παρουσιάζει μια γυναίκα σε διαφορετικούς ρόλους – από μετα-χίπισσα φοιτήτρια μέχρι βοηθός ανατολίτη ταχυδακτυλουργού. Είναι η ίδια; Είναι διαφορετικές γυναίκες που μοιάζουν φυσιο­γνωμικά; Τα πράγματα αρχίζουν να αποκτούν νόημα στο εορταστικό γεύμα που παραθέτουν ο Τομ και η σύζυγός του, στο οποίο καταφθάνει ένας φίλος με μια καινούργια κοπέλα. Εκείνη συστήνεται ως Άλις, όμως ο Τομ είναι σίγουρος πως πρόκειται για την παλιά ερωμένη του Τζένι.

Οι δυο τους θα περάσουν μια βραδιά εξομολογήσεων που φέρνουν στο προσκήνιο ερωτήματα πάνω στην αλήθεια και στα κατά συνθήκη ψεύδη, στους κοινωνικούς ρόλους και στην έννοια της (υπαρξιακής) ταυτότητας. Ερμηνευτικά συγχρονισμένοι ως κάποιος που ζητά μια ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του και κάποια που έχει κουραστεί να το κάνει διαρκώς, Μάικλ Σάνον και Ρέιτσελ Βάις συντηρούν μετά βίας το σφυγμό μιας χαμηλότονης συναισθηματικής οδύσσειας με υπνωτιστική ατμόσφαιρα και πειστικές ερμηνείες, χωρίς όμως μια πραγματικά ενδιαφέρουσα δραματική εξέλιξη.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Άγνωστοι

Complete Uknown
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 91 '
  • Τζόσουα Μάρστον

Ο Τομ, κυβερνητικός υπάλληλος που ετοιμάζεται για ένα αποφασιστικό βήμα στην καριέρα του, και η σύζυγός του παραθέτουν ένα εορταστικό γεύμα, στο οποίο καταφθάνει ένας φίλος τους με μια άγνωστη σε όλους κοπέλα. Εκείνη συστήνεται ως Άλις, όμως ο Τομ είναι σίγουρος πως πρόκειται για την παλιά, μυστηριωδώς εξαφανισμένη ερωμένη του Τζένι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.