Belgica

2,5

Μουσική, ατμόσφαιρα και ρεαλισμός από τη μία, κοινότοπη πλοκή και μια χούφτα χαρακτήρες που δεν μπορούν να ξεφύγουν εντελώς από τη σχηματοποίηση από την άλλη, σε μια μπιτάτη, αλλά μάλλον ρηχή ιστορία ανόδου, πτώσης και αδερφικού ανταγωνισμού.

Belgica

Ο Τζο είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Belgica» και μικρός αδερφός του Φρανκ, ενός οικογενειάρχη με μποέμικες ανησυχίες. Οι δυο τους συνεργάζονται και γίνονται το χρυσό δίδυμο της νυχτερινής ζωής της πόλης, ένα success story που δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ… Μουσική, ατμόσφαιρα και ρεαλισμός από τη μία, κοινότοπη πλοκή και μια χούφτα χαρακτήρες που δεν μπορούν να ξεφύγουν εντελώς από τη σχηματοποίηση από την άλλη, σε μια μπιτάτη, αλλά μάλλον ρηχή ιστορία ανόδου, πτώσης και αδερφικού ανταγωνισμού.

Belgica - εικόνα 1

Μετά τα υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ «Ραγισμένα Όνειρα» ο Βέλγος Φέλιξ βαν Γκρόνινγκεν επανέρχεται σε μια ιστορία επώδυνης συμβίωσης μετά μουσικής­. Αυτήν του Τζο, ιδιοκτήτη του μπαρ «Belgica», και του μεγαλύτερου αδερφού του Φρανκ, ενός οικογενειάρχη με μποέμικες ανησυχίες. Έπειτα από πρόταση του δεύτερου οι δυο τους θα συνεργαστούν με επιτυχία και θα γίνουν το χρυσό δίδυμο της νυχτερινής ζωής της πόλης, σε ένα success story που δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ και το οποίο ο Σκορσέζε θα είχε τη δυνατότητα να απογειώσει, σπρώχνοντάς το στα –κινηματογραφικά και δραματικά– άκρα.

Ο Βαν Γκρόνινγκεν, εξαιρετικός στη δημιουργία μπιτάτης ατμόσφαιρας κι ενός «τσαλακωμένου» ρεαλισμού (ο πατέρας του διατηρούσε κλαμπ στη Γάνδη), μένει προσκολλημένος σε μια κοινότοπη πλοκή και μια χούφτα χαρακτήρες που δεν μπορούν να ξεφύγουν εντελώς από τη σχηματοποίηση. Υπάρχουν δουλεμένες λεπτομέρειες (το κλειστό μάτι του Τζο), ένα ψαγμένο σάουντρακ (από psychobilly μέχρι disco) και μπιτάτος ρυθμός, αλλά το «αδελφοκτόνο» δράμα δεν φτάνει ποτέ εις βάθος και απλώς χαϊδεύει σκοτεινές, επώδυνες αλήθειες.

Βέλγιο, Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Belgica

2,5
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 127 '
  • Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν

Ο Τζο είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Belgica» και μικρός αδερφός του Φρανκ, ενός οικογενειάρχη με μποέμικες ανησυχίες. Οι δυο τους συνεργάζονται και γίνονται το χρυσό δίδυμο της νυχτερινής ζωής της πόλης, ένα success story που δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.