Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

3

Ένα animation που μπορεί να μην αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και δραματουργική εξέλιξη, αλλά σίγουρα διαθέτει αρκετές κωμικές βινιέτες-γκαγκ που προκαλούν γέλιο.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

Ένα animation που μπορεί να μην αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και δραματουργική εξέλιξη, αλλά σίγουρα διαθέτει αρκετές κωμικές βινιέτες-γκαγκ που προκαλούν γέλιο.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε - εικόνα 1

Η μυστική ζωή των κατοικίδιων» είναι ο αγγλικός τίτλος της ολοκαίνουργιας ταινίας της Illumination Entertainment, του στούντιο που γέννησε τα ξεκαρδιστικά κίτρινα πλασματάκια Minions και θα το ευγνωμονούμε πάντα γι’ αυτό. Και ο λόγος που παραθέτουμε τη μετάφραση του αυθεντικού τίτλου είναι διότι περιγράφει μέσα σε λίγες λέξεις την ιστορία του κεφάτου animation, ενός φιλμ που υπόσχεται να φανερώσει τι συμβαίνει στα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης: όταν οι ιδιοκτήτες πάνε για δουλειά, τα κατοικίδιά τους ξεσαλώνουν... Όχι όλα όμως.

Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος, γνωρίζοντας το χλευασμό των τετράποδων γειτόνων του. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας. Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της μεγαλούπολης... Και κάπου εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η παροιμία «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε», από όπου πήρε τον ελληνικό τίτλο της η ταινία.

Μπορεί, λοιπόν, ο Μαξ και ο Δούκας να μη δίνουν «αλεστικά», αλλά σίγουρα προσφέρουν γέλιο. Οι περιπέτειες των κατοικιδίων στη μητροπολιτική ζούγκλα μοιάζουν περισσότερο με συρραφή βινιετών-γκαγκ που ως επί το πλείστον λειτουργούν. Αυτός είναι όμως και ο λόγος που το «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» δεν αποκτά ποτέ συγκροτημένη αφήγηση και τη δραματουργική εξέλιξη που θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον ενός ηλικιακά μεγαλύτερου κοινού. Πάντως, το animation «δαγκώνει» με επιτυχία όποια κωμική ευκαιρία βρεθεί μπροστά του, εκπληρώνοντας έτσι το δημιουργικό σκοπό του

Περισσότερες πληροφορίες

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε

The Secret Life of Pets
3
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 90 '
  • Κρις Ρενό

Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας. Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.