Πού Πάω, Θεέ μου;

2

Φάρσα προσχηματικής πλοκής, αλλά πετυχημένου τις περισσότερες φορές λαϊκού χιούμορ, η οποία σατιρίζει μεσογειακές, αλλά και βορειοευρωπαϊκές κοινωνικές συμπεριφορές.

Πού Πάω, Θεέ μου;

Φάρσα προσχηματικής πλοκής, αλλά πετυχημένου τις περισσότερες φορές λαϊκού χιούμορ, η οποία σατιρίζει μεσογειακές, αλλά και βορειοευρωπαϊκές κοινωνικές συμπεριφορές.

Πού Πάω, Θεέ μου; - εικόνα 1

Η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών (σε απόλυτα νούμερα) στο ιταλικό box office είναι μια άνιση, αλλά ξεκαρδιστική κατά στιγμές σάτιρα μιας καθημερινότητας που θα μπορούσε να ήταν και αμιγώς ελληνική. Αυτή του δημοσίου υπαλλήλου, όπως τη διηγείται ένας 40άρης Ιταλός στον αρχηγό μιας άγριας φυλής Αφρικανών. Βυθισμένος στη δημοσιοϋπαλληλική ρουτίνα λοιπόν, ο Κέκο πέφτει θύμα του νέου νόμου περί κινητικότητας και εθελούσιας εξόδου. Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά η κυβερνητική υπεύθυνη είναι αποφασισμένη να τον στείλει μέχρι και… τον Βόρειο Πόλο για να τον κάνει να παραιτηθεί.

Όταν ο ήρωας μας φτάνει εκεί, η μέχρι τότε φάρσα προσχηματικής πλοκής, αλλά πετυχημένου τις περισσότερες φορές λαϊκού χιούμορ, αρχίζει να αποκτά μια στοιχειώδη αφηγηματική συνέχεια, στρέφοντας τα σατιρικά της βέλη στις κλισέ, αλλά ως επί το πλείστον αληθινές αντιθέσεις μεσογειακών και βορειοευρωπαϊκών κοινωνικών συμπεριφορών. Μικρές αστείες βινιέτες, έξυπνα one liners και χοντροκοπιές συνεχίζουν να συνδυάζονται με στακάτο ρυθμό, ο οποίος ξεχαρβαλώνεται όσο πλησιάζουμε στο βιαστικό, χαζοχαρούμενο φινάλε, δίνοντας όμως χρόνο στον χαρισματικό κωμικό Κέκο Ζαλόνε να δημιουργήσει ένα ζωντανό, επιθεωρησιακού τύπου (και όχι πάντα συμπαθή) διασκεδαστικότατο χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Πού Πάω, Θεέ μου;

Quo Vado?
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 86 '
  • Τζενάρο Νουνζιάντε

Βυθισμένος στη ρουτίνα του δημοσίου υπαλλήλου, ο Κέκο πέφτει θύμα του νέου νόμου περί κινητικότητας και εθελούσιας εξόδου. Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά η κυβερνητική υπεύθυνη είναι αποφασισμένη να τον στείλει μέχρι και… τον Βόρειο Πόλο για να τον κάνει να παραιτηθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.