Μια Υπέροχη Ιστορία

2

Παντελώς προβλέψιμη, αν και αφηγημένη με καίρια οικονομία, βρετανική ρομαντική κομεντί με New Deal κοινωνικό μήνυμα. Με έναν Κάρι Γκραντ που δεν έχει ακόμα βρει το σπιρτόζικο ερμηνευτικό στιλ του.

Μια Υπέροχη Ιστορία

Παντελώς προβλέψιμη, αν και αφηγημένη με καίρια οικονομία, βρετανική ρομαντική κομεντί με New Deal κοινωνικό μήνυμα. Με έναν Κάρι Γκραντ που δεν έχει ακόμα βρει το σπιρτόζικο ερμηνευτικό στιλ του.

Μια Υπέροχη Ιστορία - εικόνα 1

Έπειτα από μια μέτρια σκηνοθετική καριέρα στη χώρα του, ο Άλφρεντ Ζάισλερ εγκατέλειψε τη Γερμανία όταν οι ναζί ήρθαν στην εξουσία και επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου και είχε γεννηθεί. Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του γυρίστηκε όμως στη Μεγάλη Βρετανία, και ήταν η μόνη που γύρισε εκεί στη δεκαετία του ’30 ο Κάρι Γκραντ, ο οποίος το 1936 είχε ήδη αρχίσει να γίνεται σταρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πρόκειται για τη μεταφορά ενός μυθιστορήματος του πολυγραφότατου Έντουαρντ Φίλιπς Οπενχάιμερ (περισσότερες από 40 ταινίες στηρίζονται σε έργα του), όπου αναπαράγεται το πολυφορεμένο την εποχή του Depression σεναριακό θέμα του αδιάφορου για ό,τι συμβαίνει γύρω του πλούσιου (εδώ ο βαριεστημένος από τον εαυτό του κληρονόμος Ερνστ Μπλις), ο οποίος δοκιμάζεται μέσα από μια ερωτική ιστορία με κοινωνικές αναφορές, απαρνείται τα χρήματά του και γίνεται παιδί του λαού με καινούργιες αξίες ζωής.

Σ’ αυτό το παντελώς προβλέψιμο μοτίβο κινείται, με θαυμαστή όμως αφηγηματική οικονομία, η δραματική κομεντί του Ζάισλερ, με τον σπιρτόζο Κάρι Γκραντ να αναζητά περισσότερο κωμικό ελεύθερο χώρο και τη Μέρι Μπράιαν να παίζει σαν σε στιλιζαρισμένο, βωβό δράμα.

Α/Μ. Μ. Βρετανία. 1936. Διάρκεια: 80΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Υπέροχη Ιστορία

The Amazing Adventure / The Amazing Quest of Ernest Bliss
2
  • Δραματική κομεντί
  • 1936
  • Διάρκεια: 80 '
  • Άλφρεντ Ζάισλερ

Ο πλούσιος κληρονόμος Ερνστ Μπλις, βουτηγμένος στην ανία της αδιάφορης καθημερινότητάς του, βάζει στοίχημα με έναν ψυχίατρο και αποφασίζει να περάσει έναν ολόκληρο χρόνο κερδίζοντας τα προς το ζην δουλεύοντας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.