Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Mια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα - εικόνα 1

Πόσο πιστά θα μπορούσε άραγε να μεταφερθεί στην οθόνη το υπερβολικά διδακτικό και μάλλον ξεπερασμένου ως αλληγορία σήμερα μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα»; Η ταινία του Κώστα Καλπατζίδη παίρνει αρκετές ελευθερίες από το πρωτότυπο υλικό, μένει όμως πιστή στην πλοκή και το πνεύμα του, μεταφέροντάς μας στο βασίλειο του Συνετού Α΄, όπου πλέον έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί.

Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να αφυπνίσει τους πολίτες και μαζί τους να υπερασπιστεί το βασίλειο απέναντι στους εχθρούς που κινούνται εναντίον του, σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη περιπέτεια(;) εποχής σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς να σπάνε κάθε ρεκόρ πομπώδους ερμηνείας, τη διεύθυνση παραγωγής να δουλεύει με… αρνητικό μπάτζετ και το σκηνοθέτη να περνά από εσωτερικά πλάνα σαπουνόπερας σε ταρκοφσκικά ξεσπάσματα, όλα θυμίζουν κινηματογραφημένη παράσταση παιδικού θεάτρου που δεν πρόλαβε να κάνει πρόβες.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

  • Φαντασίας
  • 2015
  • Διάρκεια: 120 '
  • Κώστας Καλπατζίδης

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.