Ο Καλόσαυρος

3

Ακόμα και στις λιγότερο εμπνευσμένες στιγμές της, η Pixar ξέρει πώς να φτιάξει ένα φαντασμαγορικό, διασκεδαστικότατο οικογενειακό θέαμα.

Ο Καλόσαυρος

Ακόμα και στις λιγότερο εμπνευσμένες στιγμές της, η Pixar ξέρει πώς να φτιάξει ένα φαντασμαγορικό, διασκεδαστικότατο οικογενειακό θέαμα.

Ο Καλόσαυρος - εικόνα 1

Η 16η ταινία της Pixar μάς πηγαίνει πίσω στον χρόνο, αλλά όχι και στον χώρο όπως τον ξέρουμε, καθώς σ’ αυτό το τρισδιάστατο ψηφιακό animation η ιστορία του πλανήτη μας έχει εξελιχθεί… κάπως διαφορετικά. Κανένας γιγαντιαίος κομήτης δεν χτύπησε τη Γη, οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν από το πρόσωπό της κι έτσι κάποια στιγμή ο Άρλο, ένας νεαρός φοβιτσιάρης Απατόσαυρος που έχει χαθεί στην άγρια φύση, συναντιέται με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων.

Αντιστρέφοντας τα στάνταρ μιας ιστορίας ενός αγο­ριού και του σκύλου του (ο Σπόρος βγάζει μόνον άναρθρες κραυγές), ο «Καλόσαυρος» του πρωτοεμφανιζόμενου ως σκηνοθέτη, αλλά έμπειρου animation designer Πίτερ Σον είναι μια φροντισμένη, εντυπωσιακά σχεδιασμένη προϊστορική περιπέτεια, που συνδυάζει σασπένς, συναίσθημα και θετικά μηνύματα περί οικογενειακών αξιών, αφοσίωσης, φιλίας και αυταπάρνησης. Το σενάριό της εκμεταλλεύεται έξυπνα τους σχεδόν βωβούς πρωταγωνιστές της, διαθέτει κινηματογραφικές ιδέες, αλλά επιλέγει να παραμείνει στην ασφαλή «ανήλικη» πλευρά. Ακόμα και στις λιγότερο εμπνευσμένες στιγμές της, όμως, η Pixar αποδεικνύει ότι ξέρει πώς να φτιάξει ένα φαντασμαγορικό, διασκεδαστικότατο θέαμα για όλη την οικογένεια.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FREELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καλόσαυρος

The Good Dinosaur
3
  • Animation
  • 2015
  • Διάρκεια: 93 '
  • Πίτερ Σον

Ο Άρλο, ένας μικρός Απατόσαυρος που έχει χαθεί στην άγρια φύση, κάνει μια απρόβλεπτη φιλία με μικρό αγόρι, το οποίο θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.