Ξεχασμένες Ζωές

3

Mια ανάλαφρου ύφους, αργών ρυθμών και ήπιων τόνων δραματική διαδρομή προς ένα εντελώς αναπάντεχο φινάλε.

Ξεχασμένες Ζωές

Ο μοναχικός και σχολαστικός Τζον Μέι είναι ένας υπάλληλος που ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγενείς τους. Η περίπτωση ενός γείτονά του, όμως, θα αποδειχθεί διαφορετική από τις προηγούμενες, σε μια ανάλαφρου ύφους, αργών ρυθμών και ήπιων τόνων δραματική διαδρομή προς ένα εντελώς αναπάντεχο φινάλε.

Ξεχασμένες Ζωές - εικόνα 1

Ανιψιός του Λουκίνο Βισκόντι, ο υποψήφιος για Όσκαρ («Άντρες με τα Όλα τους») Ιταλοβρετανός παραγωγός Ουμπέρτο Παζολίνι κάθεται για δεύτερη φορά στη σκηνοθετική­ καρέκλα μετά την αθλητική κωμωδία «Machan» του 2008, επικεντρώνοντας την κινηματογραφική προσοχή του στην αθέατη καθημερινότητα του Τζον Μέι. Ενός μοναχικού και σχολαστικού υπαλλήλου ο οποίος ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγε­νείς τους.

Η περίπτωση ενός γείτονά του όμως θα αποδειχτεί δια­φορετική από τις προηγούμενες, δίνοντάς του την ανέλπιστη ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί και να αποκτήσει προσωπική ζωή, σε μια ανάλαφρου ύφους, αργών ρυθμών και ήπιων τόνων δραματική διαδρομή προς ένα εντελώς αναπάντεχο φινάλε. Μέχρις εκεί όπου το φιλμ συνοψίζει άμεσα και λιγάκι μελοδραματικά τα μηνύματά του, ο Παζολίνι χειρίζεται επιδέξια τις έννοιες της αστικής μοναξιάς, της έλλειψης ανθρώπινης επικοινωνίας και του θανάτου ως τελικού κριτή τής (ηθικής, κοινωνικής, υπαρξιακής) αξίας του βίου, χαρίζοντας στον μινιμαλιστικά σοφό Έντι Μάρσαν («Sherlock Holmes», «Τυχερή και Ευτυχισμένη») το ρόλο της καριέρας του.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2013. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ξεχασμένες Ζωές

Still Life
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2013
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ουμπέρτο Παζολίνι

Ο μοναχικός και σχολαστικός Τζον Μέι είναι ένας υπάλληλος που ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγενείς τους. Η περίπτωση ενός γείτονά του, όμως, θα αποδειχθεί διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.