Το Μυστικό της Άνταλαϊν

1,5

Ρομαντικό δράμα που μετατρέπει την παραμυθένια σεναριακή ιδέα του σε κοινότοπο, ξεπερασμένο χολιγουντιανό μελόδραμα.

Το Μυστικό της Άνταλαϊν

Μετά από ένα περίεργο ατύχημα, η 29χρονη Άνταλαϊν μένει για πάντα νέα. Ζώντας για δεκαετίες μια μοναχική ζωή, απομακρυσμένη ακόμη και από την… ηλικιωμένη πλέον κόρη της, θα ερωτευτεί έναν γοητευτικό φιλάνθρωπο και θα αναρωτηθεί σοβαρά για τις επιλογές της. Ρομαντικό δράμα που μετατρέπει την παραμυθένια σεναριακή ιδέα του σε κοινότοπο, ξεπερασμένο χολιγουντιανό μελόδραμα.

Το Μυστικό της Άνταλαϊν - εικόνα 1

Αν και μοιάζει διασκευασμένο από κάποιο γυναικείο μπεστ σέλερ, το σενάριο της «…Άνταλαϊν» είναι παραδόξως πρωτότυπο, γραμμένο απευθείας για την οθόνη από τους Σάλβαντορ Πάσκοβιτς και Τζέι Μιλς­ Γκούντλοου («Η Πρώτη Αγάπη»). Το πραγματικά πρωτότυπο εδώ είναι βέβαια μόνο η βασική ιδέα, η οποία θέλει την 29χρονη Άνταλαϊν, γεννημένη στην αρχή του προηγούμενου αιώνα, να πέφτει θύμα ενός παράξενου αυτοκινητικού ατυχήματος το οποίο την αφήνει για πάντα νέα. Αδυνατώντας να δεσμευτεί και ζώντας για δεκαετίες μοναχική ζωή, θα ερωτευτεί έναν γοητευτικό φιλάνθρωπο και θα αρχίσει να αναρωτιέται σοβαρά για τις επιλογές της.

Τα πράγματα όμως θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο όταν γνωρίσει τον πατέρα του, μια σεναριακή σύμπτωση τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά, την οποία η ταινία αντιμετωπίζει –αντίθετα με το «θαύμα» της αιώνιας νεότητας– με αταίριαστη, αναληθή σοβαροφάνεια. Ίσως τελικά η συνολική επιμονή στην καθαρά παραμυθένια­ και –γιατί όχι;– χιουμοριστική διάθεση έσωζε αυτό το ρομαντικό δράμα από την παγίδα της κοινότοπης, ξεπερασμένης χολιγουντιανής συνταγής, την οποία δεν μπορεί εδώ να υπερασπίσει ούτε το αμήχανο, χωρίς καμία χημεία πρωταγωνιστικό δίδυμο.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό της Άνταλαϊν

The Age of Adaline
1,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 110 '
  • Λι Τόλαντ Κρίγκερ

Έπειτα από ένα περίεργο ατύχημα, η 29χρονη Άνταλαϊν μένει για πάντα νέα. Ζώντας για δεκαετίες μια μοναχική ζωή, απομακρυσμένη ακόμα και από την… ηλικιωμένη πλέον κόρη της, θα ερωτευτεί έναν γοητευτικό φιλάνθρωπο και θα αναρωτηθεί σοβαρά για τις επιλογές της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.