Κοινός Παρονομαστής

1

Προχειρο-στημένη, αναληθοφανής και ρηχή ανταλλαγή των πλέον… Facebook τσιτάτων περί έρωτος και κάθε λογής αμπελοφιλοσοφίας.

Κοινός Παρονομαστής

Ο ιδιοκτήτης ενός επαρχιακού καφενείου και τρεις άρρενες θαμώνες του πιάνουν κουβέντα για τις γυναίκες και τις ανθρώπινες σχέσεις. Συμφωνούν, διαφωνούν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον «κοινό παρονομαστή», ο οποίος κάνει την αιφνιδιαστική επίσκεψή του. Προχειρο-στημένη, αναληθοφανής και ρηχή ανταλλαγή των πλέον… Facebook τσιτάτων περί έρωτος και κάθε λογής αμπελοφιλοσοφίας.

Κοινός Παρονομαστής - εικόνα 1

Ίσως ως θεατρικό έργο η ιδέα να είχε μια κωμική (και μόνο) πιθανότητα: στη μέση του πελοποννησιακού πουθενά, ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης ενός καφενείου και τρεις θαμώνες ξεκινούν μια θυελλώδη κουβέντα για τις γυναίκες και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο καθένας τους αποτελεί κι ένα τυπικό αρσενικό «δείγμα» –ο φαλλοκράτης, ο ρομαντικός, ο ρεαλιστής και ο σοφός–, η δε αντιπαράθεσή τους αναπαράγει κάθε γνωστή προαιώνια διαμάχη περί ερωτικής συμπεριφοράς.
Ακόμη κι αν προσπεράσει κάποιος το πρόχειρο σεναριακό στήσιμο και την αδέξια σκηνοθετική προσέγγιση (σαν από τηλεοπτικό τρικάμερο), είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει την ταινία στα σοβαρά, αιφνιδιασμένος από την αναληθοφανή και ρηχή ανταλλαγή των πλέον… Facebook τσιτάτων περί έρωτος και όχι μόνον. «Η ζωή είναι σαν τον καφέ…», «Οι γυναίκες είναι σαν τις τουαλέτες…», «Ο έρωτας είναι σαν τη διαθήκη…» και πάει λέγοντας, με τέσσερις έμπειρους ηθοποιούς να πελαγοδρομούν στους πλέον σχηματικούς ρόλους της καριέρας τους, απαγγέλ­λοντας ατελείωτα αποφθέγματα από γυμνασιακό λεύκωμα. Ώσπου εισβάλλει στο πλάνο η μεγάλη ανατροπή της πλοκής (η κάθοδος εξωγήινων θα ήταν λίγο πιο πειστική) και όλα γίνονται… ακόμη χειρότερα.

Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 77΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Κοινός Παρονομαστής

1
  • Δραματική κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 77 '
  • Σωτήρης Τσαφούλιας

Ο ιδιοκτήτης ενός επαρχιακού καφενείου και τρεις άρρενες θαμώνες του πιάνουν κουβέντα για τις γυναίκες, τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Συμφωνούν και διαφωνούν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον «κοινό παρονομαστή», ο οποίος κάνει κάποια στιγμή την αιφνιδιαστική επίσκεψή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.