Ζαμπίζια: Πουλιά στον Αέρα

2

Έχοντας αξιοπρεπές επίπεδο 3D animation, αλλά μια απλοϊκή και φτωχή σε σασπένς ιστορία, το «Ζαμπίζια» αποτελεί απλώς ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο για το άγνωστο νοτιοαφρικανικό στούντιο και μια συμπαθητική επιλογή για μικρότερες ηλικίες θεατών.

Ζαμπίζια: Πουλιά στον Αέρα

Το νοτιοαφρικανικό στούντιο animation Triggerfish αποφασίζει στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του να μην εγκαταλείψει τα παραδεισένια τοπία της Μαύρης Ηπείρου, αφηγούμενο την ιστορία ενηλικίωσης του γερακιού Κάι στη φτερωτή πολιτεία της Ζαμπίζια. Έχοντας αξιοπρεπές επίπεδο 3D animation, αλλά μια απλοϊκή και φτωχή σε σασπένς ιστορία, το «Ζαμπίζια» αποτελεί απλώς ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο για το άγνωστο νοτιοαφρικανικό στούντιο και μια συμπαθητική επιλογή για μικρότερες ηλικίες θεατών.

Ζαμπίζια: Πουλιά στον Αέρα - εικόνα 1

Το νοτιοαφρικανικό στούντιο animation Triggerfish αποφασίζει στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του να μην εγκαταλείψει τα παραδεισένια τοπία της μαύρης ηπείρου. Η ιστορία του φτερωτού animation μάς μεταφέρει στους Καταρράκτες της Βικτόρια και στη φανταστική πολιτεία της Ζαμπίζια, όπου ζουν μόνο πουλιά. Το νεαρό γεράκι Κάι που μένει στην έρημο με τον αυστηρό πατέρα του θα μάθει γι’ αυτόν το μαγευτικό προορισμό και θα πετάξει προς τα εκεί, κάνοντας έτσι την εφηβική του επανάσταση. Την ίδια στιγμή το ύπουλο ιγκουάνα Μπάτζο αιχμαλωτίζει τον πατέρα του Κάι και βάζει σε εφαρμογή το μοχθηρό του σχέδιο να εισβάλει στη Ζαμπίζια.
Το δημιουργικό team της Triggerfish εκμεταλλεύεται στο έπακρον τις φυσικές ομορφιές της αφρικανικής πανίδας και χλωρίδας συνθέτοντας ένα πολύχρωμο εξωτικό σκηνικό για τη φτερωτή του ιστορία ενηλικίωσης. Με ένα αξιοπρεπές 3D animation, αλλά ένα απλοϊκό και φτωχό σε σασπένς στόρι, το «Ζαμπίζια» θα αποτελέσει ένα απλώς ελπιδοφόρο ντεμπούτο για το άγνωστο νοτιο­αφρικανικό στούντιο και μια συμπαθητική επιλογή για τις μικρότερες ηλικίες θεατών.

Νότια Αφρική. 2012. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζαμπίζια: Πουλιά Στον Αέρα

Zambezia
2
  • Animation
  • 2012
  • Διάρκεια: 83 '
  • Γουέιν Θόρνλι

Το νεαρό γεράκι Κάι που ζει στην έρημο μαζί με τον αυστηρό πατέρα του θα μάθει για τη φτερωτή πολιτεία της Ζαμπίζια και θα πετάξει προς τα εκεί, κάνοντας την εφηβική του επανάσταση. Την ίδια στιγμή, το ύπουλο ιγκουάνα Μπάτζο αιχμαλωτίζει τον πατέρα του Κάι και βάζει σε εφαρμογή το μοχθηρό του σχέδιο να εισβάλει στο παράδεισο των πουλιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.