Παραστάσεις

Ο κροκόδειλος

3
του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 85 '
  • Σκηνοθ.: Ορ. Σταυρόπουλος, Δ. Σταυρόπουλος

Αγία Πετρούπολη, 1865. Ο Ιβάν Ματβιέιτς μαζί με τη σύζυγό του Γιελιένα Ιβάνοβνα και τον φίλο του Σεμιόν Σεμιόνιτς, αποφασίζουν να επισκεφτούν τη στοά. Εκεί εκτίθεται ένας κροκόδειλος που τους έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Το θηρίο βρίσκεται σε λήθαργο, δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες τους κι έτσι, ο Ιβάν Ματβιέιτς αποφασίζει να το προκαλέσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, βρίσκεται στα δόντια του κροκόδειλου και από εκεί στην κοιλιά του! Επικρατεί πανικός. Ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, βιομήχανοι, διανοούμενοι, πρέσβεις και ένα πλήθος ξεπεσμένων μικροαστών παρελαύνουν μπροστά από τον κροκόδειλο. Μεταξύ γέλωτα, εξωφρενικών διαλόγων, παράλογων προτάσεων και αγωνιωδών προσπαθειών του Σεμιόν να σώσει τον φίλο του, που δεν θέλει όμως να σωθεί, το έργο κάνει μία γλαφυρή περιγραφή της τσαρικής Ρωσίας και των παθογενειών της, που δε μοιάζουν και τόσο ξένες στη δική μας πραγματικότητα.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 18, 15.

  • Εως: 30/04
Buy ticket from viva

Μια άλλη Θήβα

3
του Σέρχιο Μπλάνκο
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '
  • Σκηνοθ.: Β. Θεοδωρόπουλος

Ένας συγγραφέας επισκέπτεται με ειδική άδεια στη φυλακή έναν 21χρονο, τον Μαρτίν, καταδικασμένο σε ισόβια για πατροκτονία. Ο συγγραφέας έχει σκοπό, μέσα από τις συναντήσεις του με τον ισοβίτη, να γράψει ένα έργο με επίκεντρο την πατροκτονία, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο με ερμηνευτές τον ίδιο τον πατροκτόνο και τον συγγραφέα. Παρά την αρχική άδεια όμως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση. Έτσι ο συγγραφέας βρίσκει έναν νέο ηθοποιό, τον Φεδερίκο, που θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο. Οι σχέσεις των προσώπων πρόκειται να σημαδέψουν τις ζωές τους και να δοκιμάσουν τις βεβαιότητές τους.

Παραστάσεις: Πέμ. 25, Παρ. 26/4, 9 μ.μ., Σάβ. 27, Κυρ. 28/4, 6.30 μ.μ./ 9.15 μ.μ., Δευτ. 13, 20, 27/5, Τρ. 14, 21, 28/5, 9 μ.μ. Τιμές: € 20, 18, 15.

  • Εως: 29/05
Buy ticket from viva

Το νησί των θησαυρών

του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα, η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες ενός γέρου πειρατή που κρύβει το μυστικό ενός αμύθητου θησαυρού. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Ο Τζιμ μπλέκει με παρέες «καλών» αλλά και «κακών παιδιών» που εποφθαλμιούν τα πλούτη που αποκαλύπτει ο χάρτης και βρίσκεται εν τέλει να σαλπάρει σε ένα εξωφρενικό ταξίδι όπου πέρα από νέοι τόποι θα του αποκαλυφθούν και νέοι τρόποι να ερμηνεύει τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. Μέσα από τις δοκιμασίες του Τζιμ, των φίλων και των αντιπάλων του, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν πως τελικά τα όρια μεταξύ καλού και κακού δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτα, τα ωραία λόγια και οι υποσχέσεις δεν είναι πάντα και τόσο ειλικρινή, ενώ ο πραγματικός θησαυρός δεν βρίσκεται στα πλούτη, αλλά στην ίδια τη ζωή και τις εμπειρίες που αυτή προσφέρει.

Παραστάσεις: Σάβ. 3 μ.μ., Κυρ. 11.30 π.μ./ 3 μ.μ. Τιμές: € 12. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva