Μπαμπαααά, θέλω κι άλλο Άλφονς!

Η best seller σουηδική σειρά βιβλίων των 70s, με διαχρονικά φεμινιστική ματιά και χιούμορ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

 Μπαμπαααά, θέλω κι άλλο Άλφονς!

Γνωρίσαμε τον Άλφονς πριν λίγες μέρες και εκείνο το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε πριν διαβάσουμε δις και τα δύο βιβλία της σειράς, παραγκωνίζοντας για χάρη του την ολοκαίνουργια περιπέτεια ενός αγαπημένου ντετέκτιβ. Έκτοτε τον έχουμε δωρίσει σε όλους τους φίλους μας που έκαναν πάρτι – και είναι πολλοί! Πρόκειται για μια πανέξυπνη σειρά βιβλίων της Gunilla Bergström που πρωτοεκδόθηκαν το 1972 στη Σουηδία και διαβάζονται σαν να γράφτηκαν χθες. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στο ότι εκτός από τον 4χρονο Άλφονς ο μόνος παρών είναι ο μπαμπάς χωρίς να διευκρινίζεται ποτέ γιατί λείπει η μαμά.

Ένας μπαμπάς με τον οποίο ταυτίζεται κάθε γονιός ανεξαρτήτως φύλου, αφού άλλοτε μπορεί να υποστεί κάθε παραξενιά του γιου του μέχρι να πέσει κατάκοπος στο πάτωμα άλλοτε να απαντά κάνοντας ότι βλέπει χωρίς να σηκώνει το κεφάλι από την εφημερίδα κι άλλοτε να παρασύρεται παίζοντας μαζί του σαν μικρό παιδί.

Στις απλές καθημερινές ιστορίες που έχουν χιούμορ, φαντασία και ωραία, λιτή, εικονογράφηση, η Σκανδιναβική φεμινιστική ματιά της εποχής παραμένει εύστοχη, ειδικά στην Ελλάδα, χωρίς ίχνος διδακτισμού σε ένα βιβλίο που θα απολαύσετε οικογενειακώς και θα γίνει τροφή για γέλιο, σκέψη και κουβέντα.

Έργο της 72χρονης σήμερα Gunilla Bergström, η οποία γράφει επίσης ποιήματα με ομοιοκαταληξία, παιδικά τραγούδια και ασχολείται με το παιδικό θέατρο, ο Άλφονς θεωρείται σήμερα κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας. Από την πρώτη έκδοση, το 1972, έχουν εκδοθεί περίπου 30 ιστορίες του. Ο Άλφονς έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 32 γλώσσες και συνεχώς τυπώνονται νέες εκδόσεις. Μόνο στη Σουηδία έχουν κυκλοφορήσει περίπου πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

Τα βιβλία «Καληνύχτα, Άλφονς!» και «Άπαπά, Άλφονς!» έρχονται να προστεθούν στην ιδιαίτερη συλλογή των νεοσύστατων εκδόσεων Μάρτης. Περιμένουμε εναγωνίως κι άλλα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.