5 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Το Νοέμβριο μικροί και μεγάλοι θα νικήσουμε τον φόβο, θα κάνουμε μικρά θαύματα στην κουζίνα, θα ζωγραφίσουμε με αφορμή τον Θεόφιλο Χάνσεν, θα αγαπήσουμε το βιβλίο και την Ιστορία, μέσα από πέντε δράσεις για τα παιδιά, αλλά και τους γονείς!

5 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Το Νοέμβριο μικροί και μεγάλοι θα νικήσουμε τον φόβο, θα κάνουμε μικρά θαύματα στην κουζίνα, θα ζωγραφίσουμε με αφορμή τον Θεόφιλο Χάνσεν, θα αγαπήσουμε το βιβλίο και την Ιστορία, μέσα από πέντε δράσεις για τα παιδιά, αλλά και τους γονείς!

5 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας! - εικόνα 1

Μουσείο Συναισθημάτων
Το φόβο και τα αρνητικά συναισθήματα των παιδιών θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το Μουσείο Συναισθημάτων με μια σειρά δράσεις τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Κεντρικός άξονας είναι η διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε» που θα βρίσκεται στο Μουσείο κάθε Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Την έκθεση συνοδεύουν τρία εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ένα επιμορφωτικό σεμινάριο την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, με τίτλο «Παραμύθια και συναισθήματα: βρίσκοντας το δρόμο μας μέσα στο δάσος των συναισθημάτων μέσα από τα παραμύθια».

Παιδικό Μουσείο
Το Παιδικό Μουσείο δεν θα μπορούσε να υποδεχτεί τη νέα σχολική χρονιά χωρίς εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά τόσο προσχολικής, όσο και σχολικής ηλικίας. Κάθε μήνας θα είναι αφιερωμένος σε μια διαφορετική θεματική, που θα αφορά στην ανακάλυψη των ιδιοτήτων και δυνατοτήτων διάφορων υλικών όπως το χαρτί, ο πηλός και τα φυσικά υλικά. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας( 3-6 χρόνων) ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στα υλικά μαγειρικής και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα παρακάτω εργαστήρια: «Ανακατεύω το… Φθινόπωρο», «Ψωμί, ψωμάκι!, Μυρωδάτο ψωμί!, Ζυμώνω κι ανακατώνω!». Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας ο μήνας αφιερώνεται στην κατηγορία συλλογών με θέμα « Ο άνθρωπος συνυπάρχει και επικοινωνεί» και θα προσφέρονται τα προγράμματα: «Η μυστική ζωή των κατασκόπων», «Πολλές φορές κι έναν καιρό», «Γύρω από το τραπέζι».

5 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας! - εικόνα 2

Ελληνικός Κόσμος
Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τον Νοέμβριο, οργανώνει και το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, για τα παιδιά όλων των ηλικιών.
Τα προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από τριών ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους: « Αέρας… ο παιχνιδιάρης», «Το λιοντάρι και ο ποντικός», «Μια μέρα με το Χουμ και την Νταν», «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πες μου τα μυστικά σου…», « Μια σταγόνα ταξιδεύει».
Τα Κυριακάτικα προγράμματα είναι για τα μεγαλύτερα παιδιά δηλαδή νήπια και παιδιά του Δημοτικού και τα θέματά τους είναι εμπνευσμένα από τη μυθολογία, την ιστορία, τα παραμύθια αλλά και το διάστημα.

Μουσείο Ηρακλειδών
Φέτος το Μουσείο Ηρακλειδών εισάγει στο εκπαιδευτικό του πλαίσιο τη «Ρητορική Τεχνική» και δημιουργεί το πρόγραμμα «Η Τέχνη της αντιλογίας» με τη φιλόλογο και συγγραφέα Ζανίνα Βάσση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά από Στ’ Δημοτικού μέχρι Β’ Γυμνασίου και στοχεύει στη διαμόρφωση της σωστής κριτικής σκέψης και έκφρασης. Το ρόλο του βιβλίο στη ζωή του παιδιού και του εφήβου θα ερευνήσουν οι συγγραφείς Μαρία Αγγελίδου και Ελένη Σβορώνου μαζί με τους γονείς, στον κύκλο συναντήσεων «Δεν διαβάζει, δεν διαβάζει!».

Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη
Για τους μικρούς ζωγράφους και τα παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες φρόντισε το ίδρυμα Θεοχαράκη! Εκτός από τα ποικίλης ύλης εργαστήρια και προγράμματα για τα παιδιά όλων των ηλικιών, ξεκίνησαν προγράμματα στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν». Με αφορμή την έκθεση τα παιδιά από 6 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν μαζί με τους γονείς τους τη σχέση τους με το θέατρο, τη μουσική και τη λογοτεχνία μέσω των προγραμμάτων « Παίζω με τις Τέχνες με αφορμή μια έκθεση» και «Ιστορίες με χρώματα αρμονικά».

Αναλυτικές πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και πολλές ακόμη ιδέες για δραστηριότητες στον οδηγό παιδικών εκδηλώσεων εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.