"Ο μαγικός αυλός" ηχεί για τους μικρούς θεατρόφιλους για δύο τελευταίες παραστάσεις

Τελευταίες παραστάσεις λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα για το έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ από την παιδική σκηνή "Ονειροπόληση", σε διασκευή και σκηνοθεσία της Τούλας Ζαχαριουδάκη.

Ο μαγικός αυλός

Κατόπιν της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε το έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ "Μαγικός αυλός" στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" θα δοθούν δύο τελευταίες παραστάσεις για το κοινό στις 6 & 7 Απριλίου για όσους δεν το είδαν αλλά και για όσους θέλουν να το ξαναδούν. Οι παραστάσεις για σχολεία και συλλόγους ολοκληρώνονται τις διακοπές του Πάσχα. Η σπουδαία αυτή όπερα, που παρουσιάζεται από την παιδική σκηνή "Ονειροπόληση", σε διασκευή και σκηνοθεσία της Τούλας Ζαχαριουδάκη, είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου συνθέτη και είναι γεμάτο με συμβολισμούς για τα ανθρώπινα ιδεώδη του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Ο μαγικός αυλός

Η μουσική του "Μαγικού Αυλού" έχει τη δύναμη να ανοίγει δρόμους, να καθοδηγεί και να αλλάζει προς το καλύτερο τη μοίρα και τις ζωές των ανθρώπων. Ένα έργο γεμάτο γεμάτο από πλούσια συναισθήματα ,όμορφες εικόνες, κοστούμια, σκηνικά, φωτισμούς, σπαθογραφίες, μουσική και τραγούδια. Ένας ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται και να ελπίζουν.

Ο μαγικός αυλός

Είναι η ιστορία του Πρίγκιπα Ταμίνο, ο οποίος προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Παμίνα, την μητέρα της Βασίλισσα της Νύχτας, τον Βασιλιά Σαράστρο αλλά και ολάκερη την πολιτεία από τον μάγο Μονόστατο. Σε αυτή του την προσπάθεια πολύτιμη βοήθεια προσφέρει ο Παπαγγένο (άνθρωπος –πουλί)  με τον μαγικό αυλό του.

Ο μαγικός αυλός

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 13 ετών αλλά και σε όλη την οικογένεια.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μαγικός αυλός

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 110 '

Πρόκειται για την ιστορία του Πρίγκιπα Ταμίνο ο οποίος προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Παμίνα , τη μητέρα της Βασίλισσα της Νύχτας , τον Βασιλιά Σαράστρο αλλά και ολάκερη την πολιτεία από τον μάγο Μονόστατο. Σε αυτή του την προσπάθεια πολύτιμη βοήθεια προσφέρει ο Παπαγγένο, ένας άνθρωπος –πουλί, με τον Μαγικό Αυλό του. Το έργο είναι διαδραστικό, γεμάτο από πλούσια συναισθήματα και αποτελεί έναν ύμνο στη φαντασία, στον δίκαιο αγώνα και στα ευχάριστα όνειρα. Το λιμπρέτο του εκφράζει με συμβολικό τρόπο τα ανθρώπινα ιδεώδη του ΕυρωπαΪκού Διαφωτισμού, τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα.

«Κάτια Δανδουλάκη»

Αγ. Μελετίου 61Α

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.