"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Stereophonic ©️Julieta Cervantes

Η παράσταση "Stereophonic", σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, είναι υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι! Το έργο που υπογράφει ο David Adjmi πραγματεύεται την αγωνία και την έκσταση της δημιουργίας, εστιάζοντας σε ένα στούντιο ηχογράφησης το 1976. Μια ανερχόμενη ροκ μπάντα ηχογραφεί ένα νέο άλμπουμ, βρισκόμενη ένα βήμα πριν γνωρίσει την υπέρμετρη δόξα και φήμη, όμως υπό την πίεση της επιτυχίας οι σχέσεις των μελών της μπάντας θα δοκιμαστούν.

Stereophonic
©️Julieta Cervantes

Το "Stereophonic" ανέβηκε στο Broadway φέτος τον Απρίλιο, σε σκηνοθεσία του Daniel Aukin, πρωτότυπη μουσική του Will Butler των Arcade Fire, σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, και παρέσυρε κοινό και κριτικούς στα άδυτα ενός μουσικού συγκροτήματος στο χείλος της έκρηξης. Η απονομή των βραβείων Τόνι θα γίνει στις 16 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη και αξίζει να σημειωθεί ότι οι δεκατρείς υποψηφιότητες που έλαβε αποτελούν αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του Broadway. 

Stereophonic
©️Julieta Cervantes


Η Faliro House ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου το 2018 ως συνιδρυτής της Empire Street Productions του θεατρικού παραγωγού James Bierman, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής FilmNation Entertainment. Έχει ήδη πέντε επιτυχημένες παραγωγές στο ενεργητικό της στο West End και το Broadway, μεταξύ των οποίων το "Killer Joe", με τον Ορλάντο Μπλουμ, το "True West" με τον Κιτ Χάρινγκτον και τον Τζόνι Φλιν, το βραβευμένο με Tony "The sound inside" με την Μέρι-Λουίζ Πάρκερ, το βραβευμένο με Tony και πολυβραβευμένο με Olivier "Prima facie", με την Τζόντι Κόμερ καθώς και το "The pillowman" του Μάρτιν ΜακΝτόνα, με τη Βρετανίδα ποπσταρ Λίλι Άλεν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι": όλα όσα κρατάμε από τη συνέντευξη τύπου της παγκόσμιας πρεμιέρας που θα δοθεί στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Διαβάστε όσα είπαν ο σπουδαίος Ρώσος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν, ο μεταφραστής Παντελής Μπουκάλας και οι Έλληνες ηθοποιοί για τη μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή που ανοίγει το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
17/06/2024

Η 5 minute mum Έλενα Χαραλαμπούδη και ο Αλέξανδρος Σιάτρας μπαίνουν σε καλοκαιρινό "Μίξερ"

To λαϊκό μιούζικαλ τσέπης σε κείμενο της Ζέτης Φίτσιου και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου μετά από μια επιτυχημένη χρονιά στο Μικρό Γκλόρια βγαίνει σε περιοδεία.

"Ήταν όλοι τους παιδιά μου": Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί ξανά Άρθουρ Μίλερ με Γάλλο, Μάσχα, Μπιμπή, Μπακλέση

Το έργο που καυτηριάζει το αμερικανικό όνειρο μέσα από μια αληθινή ιστορία, το οποίο έφερε τον σπουδαίο συγγραφέα ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων τη δεκαετία του ‘50, ανεβάζει με εκλεκτό θίασο ο γνωστός σκηνοθέτης.

"Μικρές κυρίες": Το μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει στη σκηνή την επόμενη σεζόν

Όπως μάθαμε αποκλειστικά, το αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας από την Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα όλων των εποχών, θα ανέβει στο θέατρο Γκλόρια.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Μπογιατζή" στο θέατρο Αυλαία

Η "κωμωδία για τρεις" του Ντόναλντ Τσέρτσιλ με τους Γιώργη Κοντοπόδη, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου, κατεβάζει αυλαία.

Φεστιβάλ Αθηνών: τι κρύβεται πίσω από το "Looking for a Missing Employee" του Ραμπί Μρουέ;

Ο καταξιωμένος Λιβανέζος δημιουργός από το Kammerspiele του Μονάχου έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μετουσιώνοντας σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό γεγονός την ανησυχητική αστυνομική υπόθεση της εξαφάνισης ενός δημοσίου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών του Λιβάνου στη Βηρυτό το 1966.