Το "Off-Off Athens" επιστρέφει για 14η χρονιά στο Επί Κολωνώ και καλεί τις νέες θεατρικές ομάδες

Update: Νέα ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής | Για τρεις περίπου εβδομάδες νέοι δημιουργοί, σχήματα και ομάδες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με ελευθερία στον πειραματισμό, τις δραματουργικές επιλογές, τις σκηνικές φόρμες.

Off-Off Athens Έλενα Τηνιακού©

Σε μια από τις πιο δραστήριες θεατρικά πρωτεύουσες της Ευρώπης η καρδιά του θεάτρου χτυπάει στον Κολωνό. Μπορεί όλα γύρω μας να αλλάζουν όμως οι νέοι δημιουργοί ξέρουν πάντα που να απευθυνθούν: το Off-Off Athens Φεστιβάλ στο θέατρο Επί Κολωνώ παραμένει ένας σταθερός πυρήνας για τους νέους καλλιτέχνες και τη δουλειά τους. Μία πρόσκληση- πρόκληση για αυτούς που θέλουν να δοκιμαστούν με επαγγελματικούς όρους, να δείξουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς, να συνδιαλέγουν με άλλους καλλιτέχνες και με ένα ανήσυχο κοινό και να διεκδικήσουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον επίσημο προγραμματισμό του θεάτρου για την επόμενη χρονιά.

Από το 2008, κάθε άνοιξη οι πόρτες του θεάτρου Επί Κολωνώ ανοίγουν για νέους καλλιτέχνες κάθε είδους σε ένα φεστιβάλ χωρίς κανόνες: μοναδική προϋπόθεση η ανάγκη για τέχνη και επικοινωνία. Για τρεις περίπου εβδομάδες νέοι δημιουργοί, σχήματα και ομάδες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με ελευθερία στον πειραματισμό, τις δραματουργικές επιλογές, τις σκηνικές φόρμες. Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ανοιχτό σε θέατρο, χορό, περφόρμανς, τσίρκο, μουσικό θέατρο, stand-up ή ό,τι άλλο. Το θέατρο διαθέτει τον χώρο του, το ανθρώπινο δυναμικό του, την τεχνική υποστήριξη, την προβολή και την επικοινωνία των παραστάσεων.

Οι παραστάσεις που θα διακριθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ενταχθούν – εφόσον το επιθυμούν – στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου για την περίοδο 2024-2025. Η πρώτη διοργάνωση του Off-Off Φεστιβάλ έγινε το καλοκαίρι του 2008 και μέχρι σήμερα παραπάνω από 40.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά 340 ομάδων και 2.500 καλλιτεχνών.

Όροι συμμετοχής

  • Υποβολή πρότασης με πλήρες καλλιτεχνικό σκεπτικό. 
  • Οι ομάδες να αποτελούνται ως επί το πλείστον από επαγγελματίες του χώρου ή σπουδαστές δραματικών σχολών. Δεκτές επίσης ερασιτεχνικές ομάδες με σχετική εμπειρία.
  • Ελεύθερος αριθμός ηθοποιών επί σκηνής.
  • Διάρκεια παράστασης έως 70 λεπτά.
  • Η προτεινόμενη παράσταση πρέπει να παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 5138067 για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να παραλάβουν την αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν μέχρι την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: festival.offoff@gmail.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: τι κρύβεται πίσω από το "Looking for a Missing Employee" του Ραμπί Μρουέ;

Ο καταξιωμένος Λιβανέζος δημιουργός από το Kammerspiele του Μονάχου έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μετουσιώνοντας σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό γεγονός την ανησυχητική αστυνομική υπόθεση της εξαφάνισης ενός δημοσίου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών του Λιβάνου στη Βηρυτό το 1966.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

"Respublika": Η rave δημοκρατία του Λούκας Τβαρκόβσκι

Rave party ή παράσταση; Mockumentary ή κινηματογραφική περφόρμανς; Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη του "Respublika", αλλά και με τους Ιλειάνα Δημάδη και Κωνσταντίνο Τζάθα, επιμελητές Θεάτρου-Χορού της Στέγης, που του ανέθεσε την open air εκδοχή της παράστασης, για να ξεδιαλύνουμε όσα θα δούμε στο Terra Vibe Park από τις 13 έως τις 15/6.

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών την επόμενη εβδομάδα;

Μια επιστροφή στο Ηρώδειο, μία παράσταση με πρωτότυπες βιντεοπροβολές, ένα αφιέρωμα, μια χορογραφία και ένα έργο για το Πολυτεχνείο σάς περιμένουν την εβδομάδα 20-26/6.

"Ικέτιδες" με Κονιόρδου, Σάττι, Τσορτέκη στην Επίδαυρο φέτος το καλοκαίρι

Το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριάννας Κάλμπαρη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Βιώσαμε την ποιητική της περφόρμανς "Θέλω να πάω σπίτι" του Θεάτρου στη Σάλα

Το "α" παρακολούθησε στον χώρο-σπίτι της Χρυσής Βιδαλάκη την παράσταση που σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη. Θέμα της η απώλεια μνήμης.

Φεστιβάλ Αθηνών: Με το "Exit above – after the tempest" επιστρέφει η Αν Τερέζα ντε Κεερσμάκερ στο Ηρώδειο

Από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού διεθνώς, η εμβληματική δημιουργός έρχεται μαζί με την ομάδα της Rosas, παρουσιάζοντας μια εκρηκτική χορογραφία που συνδυάζει το βάδισμα με τα μπλουζ.

Ο "Πλούτος" του Εθνικού θα μας συστήσει λιγότερα γνωστά αρχαία θέατρα της Ελλάδας

Βρεθήκαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας", στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι η αριστοφανική κωμωδία σε τοποθεσίες που ίσως δεν γνωρίζαμε.