Παθιασμένη "Ζιζέλ" στις χριστουγεννιάτικες βραδιές μπαλέτου του Μεγάρου

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έρχεται φέτος τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με το αριστούργημα του κλασικού χορού για τον έρωτα, ενώ τις ίδιες μέρες παρουσιάζει και την “Τοσοδούλα”.

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Τα φετινά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής φιλοξενείται μια γιορτή του μπαλέτου, σε συμπαραγωγή με το Christmas Theater. Εκτός από την Τοσοδούλα που αναμένουμε από 16 Δεκεμβρίου, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού θα παρουσιάσει και τη "Ζιζέλ". Από 18-28 Δεκεμβρίου την Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" καταλαμβάνουν οι 70 συντελεστές της μεγάλης μπαλετικής παραγωγής που μεταφέρει το αριστούργημα του κλασικού χορού στη σκηνή με την ονειρική μουσική του Αντόλφ Αντάμ. 

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Εμβληματικό έργο του 19ου αιώνα, από τα δημοφιλέστερα όλων των εποχών, με έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, αριστουργηματικά χορογραφημένες σκηνές και υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, η "Ζιζέλ" θεωρείται ένα από τα ελάχιστα ρομαντικά μπαλέτα που έχει επιβιώσει έως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του.

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Δύο λόγια για τη "Ζιζέλ"

Ο πλήρης τίτλος του μπαλέτου είναι "Ζιζέλ ή τα Ουιλί" ("Giselle ou les Wilis"). Γράφτηκε το 1841 και αποτελεί ύμνο στην άδολη αγάπη και στον αιώνιο έρωτα. Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωρική που είναι ερωτευμένη με τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της είναι αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη. Με ραγισμένη καρδιά, παίρνει το σπαθί του Άλμπρεχτ και αυτοκτονεί. Ως ξωτικό πια, πνεύμα της νύχτας, ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που εκδικούνται τους άντρες κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρις εξαντλήσεως. Οδηγημένη ωστόσο από την αγνή αγάπη της για τον Άλμπρεχτ, τον προστατεύει από τα άλλα ξωτικά όλη τη νύχτα...

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Το λιμπρέτο των Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, Jean Coralli, Théophile Gautier, σε χορογραφία Jean Coralli, Jules Perrot και νεότερη επεξεργασία των Marius Petipa και Leonid Lavrovsky, διασκευάζει η Nadia Fedorova. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Natalia Bevzenko-Zinkina. Χορεύουν οι σολίστ, οι κορυφαίοι χορευτές και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Στο ρόλο της Ζιζέλ ανεβαίνουν επί σκηνής οι πρώτες χορεύτριες Oleksandra Vorobiova, Natalia Ivasenko, Anastasia Korno, στο ρόλο του Κόμη Άλμπρεχτ οι κορυφαίοι χορευτές Andriy Pisarev, Dmytro Saray, Roman Lobnik, στο ρόλο της Μύρτα η σολίστ Kateryna Burdik και στο ρόλο του Χανς ο κορυφαίος Dmytro Saray. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Άσχημος" με τον Ορφέα Αυγουστίδη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Κουτλή με τον καταιγιστικό ρυθμό που συναρπάζει με την πλοκή αλλά και τις ερμηνείες της, πάνω στη σύγχρονη σαρδόνια κωμωδία του Μάγενμπουργκ, μετά από μια sold out σεζόν ανεβαίνει για δεύτερο κύκλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024

"Βάκχες" από το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο με Αβαρικιώτη, Πανταζάρα, Καλτσίκη, Πάνου

Την τραγωδία της έκστασης και της διονυσιακής μανίας που έπλασε ο Ευριπίδης σκηνοθετεί ο Θάνος Παπακωνσταντίνου για το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι": Όλα όσα κρατάμε από τη συνέντευξη τύπου της παγκόσμιας πρεμιέρας που θα δοθεί στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Διαβάστε όσα είπαν ο σπουδαίος Ρώσος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν, ο μεταφραστής Παντελής Μπουκάλας και οι Έλληνες ηθοποιοί για τη μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή που ανοίγει το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Η 5 minute mum Έλενα Χαραλαμπούδη και ο Αλέξανδρος Σιάτρας μπαίνουν σε καλοκαιρινό "Μίξερ"

To λαϊκό μιούζικαλ τσέπης σε κείμενο της Ζέτης Φίτσιου και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου μετά από μια επιτυχημένη χρονιά στο Μικρό Γκλόρια βγαίνει σε περιοδεία.

"Ήταν όλοι τους παιδιά μου": Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί ξανά Άρθουρ Μίλερ με Γάλλο, Μάσχα, Μπιμπή, Μπακλέση

Το έργο που καυτηριάζει το αμερικανικό όνειρο μέσα από μια αληθινή ιστορία, το οποίο έφερε τον σπουδαίο συγγραφέα ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων τη δεκαετία του ‘50, ανεβάζει με εκλεκτό θίασο ο γνωστός σκηνοθέτης.

"Μικρές κυρίες": Το μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει στη σκηνή την επόμενη σεζόν

Όπως μάθαμε αποκλειστικά, το αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας από την Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα όλων των εποχών, θα ανέβει στο θέατρο Γκλόρια.