"Ψηφίζουμε Μαρία Αντουανέτα": Ένα stand-up music comedy έρχεται στο "2510"

Το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη, που ασκεί με χιούμορ κριτική στις εξουσίες και τους μηχανισμούς τους, θα παρουσιαστεί για περιορισμένες παραστάσεις.

'Ψηφίζουμε Μαρία Αντουανέτα' ©Mamalena Mpoi

Η θεατρική ομάδα "2510" παρουσιάζει την stand-up music comedy "Ψηφίζουμε Μαρία Αντουανέτα" του Ανδρέα Ζαφείρη σε ερμηνεία της Αναστασίας Χατζηθεοδωρίδου. Το έργο θα προβληθεί μόνο για 6 παραστάσεις στο θέατρο 2510 στα Εξάρχεια, κάνοντας τη πρεμιέρα του την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

©Mamalena Mpoi

"Μια προεκλογική κωμωδία για την κωμωδία των εκλογών", όπως την χαρακτήρισαν σε δηλώσεις τους δεκάδες υποψήφιοι άρχοντες και μάλλον, αυτή τη μοναδική φορά, έχουν δίκιο. Η Μαρία Αντουανέτα, η γνωστή, με το παντεσπάνι, μας εξομολογείται με έναν κωμικό και αυτοσαρκαστικό μονόλογο, όλα όσα οι εξουσίες όλων των ειδών επιμελώς μας κρύβουν. Ίντριγκες και ερωτικά σκάνδαλα, χειριστικοί μηχανισμοί και συνταγές μαγειρικής, τραγούδια και στίχοι "όλο νόημα", σατανικές δολοπλοκίες, γίνονται η αφορμή για πολύ γέλιο και ακόμη περισσότερο προβληματισμό. Ελάτε να την ψηφίσετε. Θα είναι η μοναδική ψήφος στη ζωή σας που δεν θα μετανιώσετε βγαίνοντας απο το "παραβάν", τη σκηνή με άλλα λόγια του θεάτρου.

Διαβάστε Επίσης



 

Περισσότερες πληροφορίες

Ψηφίζουμε Μαρία Αντουανέτα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

«Μια προεκλογική κωμωδία για την κωμωδία των εκλογών», όπως την χαρακτήρισαν σε δηλώσεις τους δεκάδες υποψήφιοι άρχοντες και μάλλον, αυτή τη μοναδική φορά, έχουν δίκιο. Η Μαρία Αντουανέτα, η γνωστή με το παντεσπάνι, μας εξομολογείται με έναν κωμικό και αυτοσαρκαστικό μονόλογο, όλα όσα οι εξουσίες όλων των ειδών επιμελώς μας κρύβουν. Ίντριγκες και ερωτικά σκάνδαλα, χειριστικοί μηχανισμοί και συνταγές μαγειρικής, τραγούδια και στίχοι «όλο νόημα», σατανικές δολοπλοκίες, γίνονται η αφορμή για πολύ γέλιο και ακόμη περισσότερο προβληματισμό. Η βασίλισσα με το άδοξο τέλος ζητά μόνο τη ψήφο του κοινού -τη μοναδική που οι θεατές δεν θα μετανιώσουν βγαίνοντας από το… παραβάν.

Θέατρο 2510

Θεμιστοκλέους 52

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: τι κρύβεται πίσω από το "Looking for a Missing Employee" του Ραμπί Μρουέ;

Ο καταξιωμένος Λιβανέζος δημιουργός από το Kammerspiele του Μονάχου έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μετουσιώνοντας σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό γεγονός την ανησυχητική αστυνομική υπόθεση της εξαφάνισης ενός δημοσίου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών του Λιβάνου στη Βηρυτό το 1966.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

"Respublika": Η rave δημοκρατία του Λούκας Τβαρκόβσκι

Rave party ή παράσταση; Mockumentary ή κινηματογραφική περφόρμανς; Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη του "Respublika", αλλά και με τους Ιλειάνα Δημάδη και Κωνσταντίνο Τζάθα, επιμελητές Θεάτρου-Χορού της Στέγης, που του ανέθεσε την open air εκδοχή της παράστασης, για να ξεδιαλύνουμε όσα θα δούμε στο Terra Vibe Park από τις 13 έως τις 15/6.

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών την επόμενη εβδομάδα;

Μια επιστροφή στο Ηρώδειο, μία παράσταση με πρωτότυπες βιντεοπροβολές, ένα αφιέρωμα, μια χορογραφία και ένα έργο για το Πολυτεχνείο σάς περιμένουν την εβδομάδα 20-26/6.

"Ικέτιδες" με Κονιόρδου, Σάττι, Τσορτέκη στην Επίδαυρο φέτος το καλοκαίρι

Το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριάννας Κάλμπαρη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Βιώσαμε την ποιητική της περφόρμανς "Θέλω να πάω σπίτι" του Θεάτρου στη Σάλα

Το "α" παρακολούθησε στον χώρο-σπίτι της Χρυσής Βιδαλάκη την παράσταση που σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη. Θέμα της η απώλεια μνήμης.

Φεστιβάλ Αθηνών: Με το "Exit above – after the tempest" επιστρέφει η Αν Τερέζα ντε Κεερσμάκερ στο Ηρώδειο

Από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού διεθνώς, η εμβληματική δημιουργός έρχεται μαζί με την ομάδα της Rosas, παρουσιάζοντας μια εκρηκτική χορογραφία που συνδυάζει το βάδισμα με τα μπλουζ.

Ο "Πλούτος" του Εθνικού θα μας συστήσει λιγότερα γνωστά αρχαία θέατρα της Ελλάδας

Βρεθήκαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας", στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι η αριστοφανική κωμωδία σε τοποθεσίες που ίσως δεν γνωρίζαμε.