Οι "Παίχτες" βγαίνουν σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Η παράσταση φαινόμενο ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε καλοκαιρινή εκδοχή στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Οι παίχτες Χρήστος Συμεωνίδης©

Μετά από δύο σεζόν με αλλεπάλληλα sold out, οι "Παίxτες" του Νικολάι Γκόγκολ, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κουτλής με μια εκρηκτική ομάδα ερμηνευτών (Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος κ.ά.) βγαίνουν από το θέατρο Κιβωτός για να δώσουν στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής τις τελευταίες παραστάσεις τους, σαν αποχαιρετιστήρια συναυλία κάτω από τ’ αστέρια για αυτήν την "κωμωδία αδρεναλίνης" που αγαπήθηκε τόσο από το κοινό.

Από την 21η Ιουνίου, η ιστορία της μεγάλης χαρτοπαιχτικής κομπίνας που ανέβηκε στη σκηνή ως μια παράσταση-ροκ συναυλία θα δυναμιτίσει τα ανοιχτά θέατρα των δήμων της Αττικής (Βύρωνας, Νίκαια, Παπάγου, Πειραιάς, Πετρούπολη) και τη Χαλκίδα, σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, αφηνιασμένους ρυθμούς και ξέφρενο χιούμορ, μια παράσταση αποθέωση της τέχνης της εξαπάτησης.

Οι παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©

Η ιστορία

Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε "δίπλα", κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα "Οι παίχτες".

Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα "γδάρει". Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Οι παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©

Η παράσταση

Τη σκηνοθεσία, μετάφραση και διασκευή υπογράφει ο Γιώργος Κουτλής, τη δραματουργική επεξεργασία ο Βασίλης Μαγουλιώτης, τα σκηνικά η Άρτεμις Φλέσσα, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τη μουσική ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης, τη χορογραφία ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου. Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος,  Βασίλης Μαγουλιώτης,  Ηλίας Μουλάς,  Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος,  Γιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης, guest star ο Θανάσης Δήμου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μικρές κυρίες": Το μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει στη σκηνή την επόμενη σεζόν

Όπως μάθαμε αποκλειστικά, το αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας από την Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα όλων των εποχών, θα ανέβει στο θέατρο Γκλόρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Μπογιατζή" στο θέατρο Αυλαία

Η "κωμωδία για τρεις" του Ντόναλντ Τσέρτσιλ με τους Γιώργη Κοντοπόδη, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου, κατεβάζει αυλαία.

Φεστιβάλ Αθηνών: τι κρύβεται πίσω από το "Looking for a Missing Employee" του Ραμπί Μρουέ;

Ο καταξιωμένος Λιβανέζος δημιουργός από το Kammerspiele του Μονάχου έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μετουσιώνοντας σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό γεγονός την ανησυχητική αστυνομική υπόθεση της εξαφάνισης ενός δημοσίου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών του Λιβάνου στη Βηρυτό το 1966.

"Respublika": Η rave δημοκρατία του Λούκας Τβαρκόβσκι

Rave party ή παράσταση; Mockumentary ή κινηματογραφική περφόρμανς; Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη του "Respublika", αλλά και με τους Ιλειάνα Δημάδη και Κωνσταντίνο Τζάθα, επιμελητές Θεάτρου-Χορού της Στέγης, που του ανέθεσε την open air εκδοχή της παράστασης, για να ξεδιαλύνουμε όσα θα δούμε στο Terra Vibe Park από τις 13 έως τις 15/6.

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών την επόμενη εβδομάδα;

Μια επιστροφή στο Ηρώδειο, μία παράσταση με πρωτότυπες βιντεοπροβολές, ένα αφιέρωμα, μια χορογραφία και ένα έργο για το Πολυτεχνείο σάς περιμένουν την εβδομάδα 20-26/6.

"Ικέτιδες" με Κονιόρδου, Σάττι, Τσορτέκη στην Επίδαυρο φέτος το καλοκαίρι

Το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριάννας Κάλμπαρη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Βιώσαμε την ποιητική της περφόρμανς "Θέλω να πάω σπίτι" του Θεάτρου στη Σάλα

Το "α" παρακολούθησε στον χώρο-σπίτι της Χρυσής Βιδαλάκη την παράσταση που σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη. Θέμα της η απώλεια μνήμης.