'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Το street food εστιατόριο του Γρηγόρη Κίκη Hanky Panky στα Άνω Πετράλωνα

Το είχε εδώ και καιρό στα σκαριά το street food project του ο Γρηγόρης Κίκης. Ο Χρυσοσκουφάτος σεφ και συνιδιοκτήτης του "Hervé" (ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, σε ηλικία 27 ετών) το έκανε τελικά πραγματικότητα -μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Δημήτρη Δήμητσα, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη- με το "Hanky Panky" να μετρά λίγα 24ωρα ζωής στην πλατεία Μερκούρη των 'Ανω Πετραλώνων.

'Street food meets outer space'

Με την ακριβώς παραπάνω λεζάντα συστήνεται το ολοκαίνουριο σημείο για φαγητό του δρόμου και ο τελευταίος όρος ίσως να το αδικεί. Εξηγούμαι: Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εστιατορικού επιπέδου, τα πάντα είναι χειροποίητα και, κυρίως, ερμηνεύονται εύκολα από τον καθένα. 

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 17

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 15

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 16

Οι επιλογές είναι εύγλωττες, μετρημένες ποσοτικά και αναγνωρίσιμες ακόμη και από κάποιον που δεν είναι ακριβώς μυημένος στα εστιατορικά της πόλης δρώμενα. Οικείες. Κάτι που σημαίνει πως στο μενού συναντάς μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες. Όλα τους φροντισμένα στο έπακρο - σκέψου για παράδειγμα πως εδώ δε χρησιμοποιείται αλάτι αλλά γάρος από μοσχάρι.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 7

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 11

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 8

Τι τρως λοιπόν εδώ; Cheeseburger με χειροποίητο μπριός και έξοχη πίκλα, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι με μίσο, μετσοβόνε σος και καπνιστή μαγιονέζα, σένιο chicken burger (το ίδιο παναρισμένο κοτόπουλο διατίθεται και σε κουβά), χοτ ντογκ με σάλτσα μπάρμπεκιου και το root bomb με μπιφτέκι σελινόριζας και τσιμιτσούρι - μεταξύ άλλων.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 5

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 3

Σβήνεις με παγωτό μηχανής σοκολάτα-βανίλια, με τον αεικίνητο σεφ Κίκη να υπόσχεται πως θα το αλλάζει συχνά, ενώ προσεχώς θα παίξουν και εμφιαλωμένα κοκτέιλ, μαζί με δική τους μπύρα.

Για το τέλος, δύο fun facts. Ο πρώτος πελάτης του "Hanky Panky" ήταν ο τριάστερος κοσμοπολίτης σεφ Jacob Jan Boerma, που βρέθηκε στην Αθήνα για να επιμεληθεί το μενού στο dîner de gala της φετινής τελετής των Χρυσών Σκούφων. Ο έτερος γευσιπλάστης της σπουδαιότερης βραδιάς των ελληνικών εστιατορίων, Παύλος Κυριάκης, είναι εκείνος που έχει φτιάξει όλα τα γκράφιτι στα πέριξ του ολόφρεσκου σποτ, αξιοποιώντας ένα ακόμη ταλέντο του, μακριά από την κουζίνα αυτή τη φορά.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 2

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 1

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 19


Info

Δεινοχάρους 1, 'Ανω Πετράλωνα

Καθημερινά 18.00-02.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.