Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή απονομής

Στην 7η χρονιά του από τότε που έχει βρει την "έδρα" του, που δεν είναι άλλη από τη συμπρωτεύουσα, ο κορυφαίος θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας -στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων- έκανε φέτος κάτι περισσότερο από μία βαθιά τομή όσον αφορά τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας αλλά ένα αποφασιστικό βήμα παρέμβασης, ώστε η εθνική μας γαστρονομία να μπει στη ρότα που πρέπει και η ελληνική κουζίνα να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκείνες που διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο.

"Πάει καιρός τώρα, που παρακολουθώντας την πορεία της ελληνικής κουζίνας στην εστιατορική σκηνή της χώρας, προβληματιζόμαστε για την εξέλιξη της και για το μέλλον της. Εισπράττουμε ταυτόχρονα δύο διαφορετικά συναισθήματα: Από την μία πλευρά ικανοποίηση για το γαστρονομικό της επίπεδο που συνεχώς ανεβαίνει, για την δημιουργικότητα και τις άψογες τεχνικές των σεφ της, αλλά και από την άλλη μια μεγάλη απογοήτευση" είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, πρόεδρος του ΔΣ της Δέσμης Εκδοτικής ΑΕ, Άννη Ηλιοπούλου

Άννη Ηλιοπούλου Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννη Ηλιοπούλου επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανάδειξη της εθνικής κουζίνας της Ελλάδας

"Μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει η στασιμότητα της σε ό,τι αφορά στην ανάδειξη της, η απομάκρυνση από τις ρίζες και την ιστορία της και η συρρίκνωση της σε 50 το πολύ πιάτα που την εκπροσωπούν σήμερα, είτε στην παραδοσιακή είτε στη σύγχρονη εκδοχή της. Και μας γεννά απορίες, το γιατί οι σύγχρονοι Έλληνες σεφ που δημιουργούν ελληνική κουζίνα αρνούνται να μπουν στην ουσία της, στη ψυχή της και τους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβουν, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες  τις τοπικές κουζίνες στους κατά τόπους όπου επιχειρούν" συνέχισε η ίδια.

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως "η ευθύνη της ανάδειξης της εθνικής μας γαστρονομίας, δηλαδή της ανάδειξης των τοπικών κουζινών της Ελλάδας, βρίσκεται στα χέρια, στο μυαλό και στην καρδιά των σεφ και των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης της χώρας. Εσείς που βρίσκεστε εδώ απόψε και βραβεύεστε ως οι καλύτεροι των καλύτερων για το 2024, είστε αυτοί από τους οποίους περιμένουμε την ανάδειξή της ελληνικής κουζίνας, έτσι όπως της αξίζει".

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Για την Θεσσαλονίκη, που φιλοξένησε όπως κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αναστάσιος Σαραντόπουλος ("Trizoni Exclusive", 14,5/20), Γιώργος Ζανάκης ("Ηλιόπετρα", 14,5/20), Λευτέρης Ιωάννου ("Μούργα", 14,5/20), Δημήτρης Τασιούλας ("Όλυμπος Νάουσα", Ξεν. "ON Residence", 14,5/20), Δημήτρης Τζιοβάρας & Σωτήρης Ευαγγέλου ("Salonika", Ξεν. "Makedonia Palace", 15/20), Ελένη Ρήγα ("Grada Nuevo", 14,5/20), Ανδρέας Κλαυδιανός ("Αλεπού", 14/20), Σταύρος Σωτηρούδης ("Γλυκάνισος", 14/20), Γιάννης Παπαδογιαννάκης ("Χαρούπι", 14,5/20). Τη βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

"Και είστε εσείς εκείνοι, που πρέπει να κάνετε την δεύτερη γαστρονομική επανάσταση, μετά την αλησμόνητη εκείνη πρώτη, που έκαναν οι παλαιότεροι μεγάλοι σεφ μας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, βάζοντας τις βάσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και ανοίγοντας τον δρόμο για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Έχει έρθει όμως η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε την εθνική μας γαστρονομία και να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Σας εύχομαι να το πετύχετε. Και σας συγχαίρω. Και σας ευχαριστώ", κατέληξε η κα Ηλιοπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Δύο από τους πρωτοπόρους Έλληνες σεφ, οι Γιάννης Μπαξεβάνης και Λευτέρης Λαζάρου, πήραν μάλιστα τον λόγο ώστε να στηρίξουν τα αιχμηρά αλλά to the point λεγόμενα της Άννης Ηλιοπούλου, τα οποία προκάλεσαν αίσθηση. "Η ελληνική κουζίνα έχει βαθιά νοστιμιά. Παροτρύνω τους νέους σεφ να μην τη φοβούνται, να την αγκαλιάσουν. Και να μην προσπαθούν να μιμηθούν άλλους" υποστήριξε ο κ. Μπαξεβάνης, ενώ ο κ. Λαζάρου ανέτρεξε σε μία από τις αγαπημένες του συνήθειες, το ραντεβού με το Αθηνόραμα, κάθε Πέμπτη.

Βραβεια Ελληνικής Κουζίνας
Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, Άκης Σακελλαρίου και Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Λίγο πριν, οι εξαίρετοι οικοδεσπότες της βραδιάς, Άκης Σακελλαρίου και Κωνσταντίνος Ασπιώτης είχαν υποδεχθεί στην αίθουσα τους βραβευμένους, που παρέλασαν κατά την καθιερωμένη πια παράδοση κάνοντας ενθουσιώδη είσοδο. Αυτή τη φορά όμως, ο επικεφαλής της κάθε περιοχής κρατούσε ένα πλακάτ με ένα "ξεχασμένο" τοπικό πιάτο της περιοχής του (όπως ο κρητικός τζουλαμάς ή το ποντιακό σιρόν με πασκιτάν) με τη χαρακτηριστική ένδειξη "Χρεώνεται…"  - σαν μια υπενθύμιση της ξεχασμένης γαστρονομικής μας κληρονομιάς. Ήταν ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών", παραφράζοντας έτσι τον τίτλο της θεατρικής παράστασης "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών", που σκηνοθετεί ο Ασπιώτης, και όπου πρωταγωνιστεί ο Σακελλαρίου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

​​Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής

​​Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

Τα λόγια του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου προς τους βραβευθέντες των κυκλαδίτικων εστιατορίων επί σκηνής τοποθέτησαν σε ακριβή βάση τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα γευστικά σημεία του δημοφιλούς πελάγους. "Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για εσάς, τους σεφ της περιφέρειάς μας, που πριν αρκετό καιρό αποφασίσατε να ξυπνήσετε έναν κοιμώμενο γίγαντα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης, της ιστορίας και της φυσιογνωμίας αυτού του υπέροχου τόπου. Η τουριστική επιτυχία των νησιών μας είναι γνωστή αλλά αυτό που δεν είναι εξίσου γνωστό είναι πως η κουζίνα τους είναι βασικός παράγοντας για αυτή την επιτυχία. Η δική μας πορεία έχει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό επηρεαστεί από τη δουλειά σας. Οι παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα, τα τοπία ήταν λόγοι που έφεραν επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη στα μέρη μας. Η γαστρονομία όμως είναι από τους λόγους που τους κράτησαν εδώ".

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας σε Μύκονο και Σαντορίνη βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αθανάσιος Βαλσαμής ("Black Rock", Ξεν. "Santorini Secret", 14,5/20, Σαντορίνη), Στράτος Χαϊταρίδης ("FlyAway", Ξεν. "WestEast Suites", 14,5/20, Σαντορίνη), Χριστίνα Παρασκευαΐδου ("Kenshō Ornos", Ξεν. "Kenshō Ornos", 14,75/20, Μύκονος), Λευτέρης Λαζάρου & Ηλίας Τσικρίκης ("Varoulko Santorini", Ξεν. "Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection", 15/20, Σαντορίνη), Φάνης Μαϊκαντής ("Panigyri Restaurant", 14,5/20, Σαντορίνη & "Qhera", 14,5/20, Σαντορίνη), Ανδρέας Ρήνας ("Noema", 14,5/20, Μύκονος), Στέργιος Μπίτσης ("Lady Finger", Ξεν. "Andronikos", 14,5/20, Μύκονος), Τάσος Στεφάτος ("Petra Restaurant", Ξεν. "Canaves Oia Suites", 15/20, Σαντορίνη), Παναγιώτης Τσουκάτος ("Noa", Ξεν. "Myconian Kyma", 14/20, Μύκονος & "Efisia", Ξεν. "Myconian Ambassador", 14,5/20, Μύκονος), Αντώνης Φλώρος ("Selene", Ξεν. "Katikies Garden", 15,5/20, Σαντορίνη). Την βράβευση έκανε ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Παπατζανής.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Σε άλλα νησιά των Κυκλάδων βραβεύτηκαν (από αριστερά): Έφη Τάτση ("Το Θαλασσάκι", 14/20, Τήνος), Στράτος Παπαδόπουλος ("Μαραθιά", 14,75/20, Τήνος), Έλλη Βασίλαινα ("Vassilenas Blue", 14,5/20, Αντίπαρος), Αντώνης Ψάλτης ("Ήταν ένα μικρό καράβι", 14/20, Τήνος), Γιάννης Μαρκουλής ("Μάριο", 14,5/20, Πάρος), Φίλιππος Παναγόπουλος ("Rada", Ξεν. "Cove Paros", 14,5/20, Πάρος), Γιάννης Γαβαλάς ("Araklia", 14/20, Ηρακλειά), Γιάννης Ολύμπιος ("Cantina", 14,5/20, Σίφνος), Σωτήρης Ευαγγέλου ("Grandma's", Ξεν. "Liostasi Hotel & Suites", 15/20, Ίος), Βάσω Πετρίδου ("Ches", Ξεν. "Calilo", 15/20, Ίος), Κώστας Μπουγιούρης ("Ηλιοβασίλεμα", 14,5/20, Σύρος), Ντένις Χάλαϊ ("Iθaka", 14,5/20, Ίος). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο "Bostani" (Ξεν. "Verina Astra", 14,5/20, Σίφνος). Την απονομή έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που, όπως και ο κος Χατζημάρκος συνεχάρη τόσο τους βραβευθέντες όσο και το ίδιο το Αθηνόραμα για τη συμβολή του στην γαστρονομική άνοιξη της χώρας, καθώς επίσης απένειμε τα εύσημα σε παραγωγούς, ψαράδες και προμηθευτές, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στη συνολική προσπάθεια. Επισήμανε δε, το ξεχωριστό έργο που κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πεδίο της αγροδιατροφής και του γαστρονομικού τουρισμού, υπό την ομπρέλα της μακεδονικής κουζίνας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από την Χαλκιδική βραβεύθηκαν (από αριστερά): Αναστάσιος Σαραντόπουλος ("Trizoni Sea Tresures", 14,5/20), Μπιλάλ Ντόκα ("Μαριγούλα", 14,5/20), Θεόδωρος Γκαβέζος ("Μαρίνα", 14,5/20), Δημήτρης Παμπόρης ("Bubo Fine Dining", Ξεν. "Ekies All Senses Resort", 15/20), Νίκος Παπαστεργίου ("Tomata", Ξεν."Sani Marina - Sani Resort", 15/20). Την βράβευση έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από την Κρήτη βραβεύθηκαν (από αριστερά): Γιώργος Χατζημανωλάκης ("Λεβέντης", 14/20, Άνω Σταλός Χανιών), Αντώνης Πετρέλης ("The Yacht Club", Ξεν. "Elounda Mare", 14,5/20, Ελούντα), Σήφης Φραγκιαδάκης ("Αλέκος", 14/20, Αρμένοι Ρεθύμνου), Χρυσόστομος Ορφανουδάκης ("Χρυσόστομος", 14/20, Χανιά), Παναγιώτης Μαγγανάς ("Πεσκέσι", 14/20, Ηράκλειο), Κυριάκος Μυλωνάς & Γιάννης Μπαξεβάνης ("La Bouillabaisse", Ξεν. "Minos Beach Art Hotel", 14,5/20, Άγιος Νικόλαος), Ονήσιμος Σαριδάκης ("Ονήσιμος", 14/20, Ηράκλειο), Μιχάλης Χάσικος ("Hasika", 14,5/20, Ρέθυμνο), Κωνσταντίνος Μάνδυλας ("Taverna", Ξεν."Daios Cove Luxury Resort & Villas", 14,5/20, Άγιος Νικόλαος), Γιάννης Ροκανάς ("Cremnos", Ξεν."Acro Suites", 14,5/20, Αγ. Πελαγία Ηρακλείου). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο "Ferryman" (14,5/20, Ελούντα). Την βράβευση έκανε η Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στο πεδίο των βραβεύσεων, συνολικά 85 εστιατόρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας απέσπασαν Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, με τις Κυκλάδες και τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία - Θράκη) να συγκεντρώνουν τις περισσότερες διακρίσεις, έχοντας για φέτος 25 και 24 βραβευμένα εστιατόρια, αντίστοιχα. Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου "Varoulko Seaside" έφερε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για ακόμη μία φορά στην κορυφή των εστιατορίων ελληνικής κουζίνας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το "Selene" της Σαντορίνης, υπό την καθοδήγηση του Έκτορα Μποτρίνι. Αξίζει να αναφερθεί πως η κατά 32 εστιατόρια μικρότερη σε σύγκριση με την περσινή λίστα των βραβευμένων, προκύπτει από την αυστηροποίηση των βάσεων βράβευσης με στόχο πάντοτε την ώθηση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σε υψηλότερους στόχους και επιδόσεις. Η βάση ανέβηκε στο 14,50/20 για τα εστιατόρια σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ενώ όσον αφορά τα εστιατόρια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, παρέμεινε στο 14/20, στηρίζοντας την αφοσίωσή τους στις κλασικές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικές και τοπικές σπεσιαλιτέ. 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής Λευτέρης Λαζάρου
Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου "Varoulko Seaside" έφερε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για ακόμη μία φορά στην κορυφή των εστιατορίων ελληνικής κουζίνας.

"Η τοπική κουζίνα και οι προεκτάσεις της είναι στοιχεία που συμβάλλουν καθοριστικά όχι μόνο στην εστιατορική σκηνή αλλά σε όλο το οικοσύστημα του τουρισμού και των όσων προσφέρει ένας τόπος. Δεν είναι μόνο οι συνταγές αλλά και όλα εκείνα που τις αποτελούν, τα υλικά, οι άνθρωποι. Βλέπουμε σε άλλες χώρες να έχει αναπτυχθεί πολύ περισσότερο η τοπική κουζίνα, εδώ και αρκετά χρόνια. Οφείλουμε να κάνουμε το ίδιο και να επενδύσουμε εκεί, να δούμε τοπικές κουζίνες να αναπτύσσονται όλο και πιο πολύ, όχι μόνο σε μεγάλα μέρη όπως η Κρήτη για παράδειγμα αλλά παντού" μας είπε ο Γιώργος Τρουμούχης. Ο σεφ του ροδίτικου "Noble" τιμήθηκε με ειδικό βραβείο στο πλαίσιο της τελετής. Μέσω της δουλειάς του και πάντοτε μαζί με την ομάδα του αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για την ροδίτικη κουζίνα, αναδεικνύοντας τη ντόπια γευστική κουλτούρα υπό το πρίσμα της υψηλής γαστρονομίας. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός πως το "Noble" βραβεύεται σταθερά (και) με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Για τα Δωδεκάνησα βραβεύθηκαν (από αριστερά): Φίλιππος Καραπάτσιος ("Mylos By The Sea", 14,5/20, Λέρος), Κυριάκος Ιακωβίδης ("Hellas", 14,5/20, Ρόδος), Ηρω Ευθυμίου ("Παράγκα", 14/20, Ρόδος), Γιώργος Τρουμούχης ("Noble Gourmet", Ξεν."Elysium Resort & Spa", 15/20, Ρόδος), Στέργος Κωνσταντάκης ("Ταβέρνα Ηλίας", 14/20, Ρόδος), Γιώργος Παπακωνσταντίνου ("Broadway", 14,5/20, Κως). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο "Μαυρίκος" (14/20, Ρόδος). Την βράβευση έκανε ο Γιώργος Συμεωνίδης, Sales Development Manager Nestle Waters.

"Η γαστρονομική επιτροπή του Αθηνοράματος μάς χτύπησε κάποια καμπανάκια όσον αφορά το πού βαδίζει η ελληνική κουζίνα και θα πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για ένα Μέσο και έναν θεσμό που εδώ και δεκαετίες αναδεικνύει τη σπουδαία δουλειά που συμβαίνει στα εστιατόρια. Η γαστρονομία είναι μέρος του τουρισμού, ενός πεδίου που όχι μόνο θα πρέπει να διατηρήσουμε στο επίπεδο που είναι αλλά να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Και νομίζω πως η τοπικότητα μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτό, στην ποιότητά του" υποστήριξε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Συμπληρώνοντας τα παραπάνω και θυμίζοντας ότι ο στόχος των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας ήταν ανέκαθεν να λειτουργήσουν ως κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη της γαστρονομίας, ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο επόμενο βήμα, αυτό της επικοινωνίας των επιτευγμάτων των εγχώριων εστιατορίων και στο διεθνές κοινό με σχετικές πλατφόρμες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα όσα γέννησε η γαστρονομική εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ομάδας του "α" από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και τα μέσα του χειμώνα, με ενδελεχή έρευνα και γευστικές δοκιμές σε όλη τη χώρα από το Βορρά ως το Νότο ανακοινώθηκαν λοιπόν σε αυτή την ξεχωριστή τελετή, την οποία διαδέχθηκε το diner de gala από τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Luca Piscazzi. Μέσω της δουλειάς του στο εξαιρετικό εστιατόριο "Pelagos" του ξενοδοχείου "Four Seasons Astir Palace", ο Ιταλός σεφ αποδεικνύει διαρκώς πως αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές αφίξεις από το εξωτερικό στην εστιατορική Αθήνα. Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια, πριν δομήσει τα μενού του, φροντίζει να εξερευνά τις κουζίνες και τα προϊόντα των ελληνικών νησιών για να εμπνευστεί ιδέες. 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Luca Piscazzi guest chef
Το μενού της βραδιάς υπέγραψε ο σεφ Luca Piscazzi

"Συνήθως στην καριέρα μου δεν αντλώ έμπνευση για τα πιάτα μου από κάποια παραδοσιακή προέλευση. Αλλά στην περίπτωση του Pelagos on Tour λατρεύουμε να βρίσκουμε πρώτες ύλες από τα νησιά της Ελλάδας και να μαθαίνουμε για τις ντόπιες συνήθειες, ώστε να τις ενσωματώνουμε στα πιάτα μας, με το δικό μας στυλ. Είναι διαφορετικά πιάτα αλλά έχουν ρίζες στις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Γενικά, μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω με ελληνικά προϊόντα" τονίζει ο Luca Piscazzi, που δήλωσε επίσης ό,τι είναι μεγάλη τιμή του το γεγονός πως μαγείρεψε για ένα τόσο σημαντικό θεσμό, για το Αθηνόραμα αλλά και για τους δεκάδες άλλους μάγειρες που βρέθηκαν στο "Makedonia Palace" το βράδυ της 14ης Μαΐου. Όλα τα παραπάνω μεταφράστηκαν στα δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας με τα μάτια ενός Ιταλού που παρουσίασε, με την πολύτιμη σύμπραξη τον executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου και την μπριγάδα της κουζίνας του που μαζί με την άψογη ομάδα του σέρβις έφεραν εις πέρας άψογα την απαιτητική εκδήλωση. 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή απονομής
O Δημήτρης Αντωνόπουλος, επικεφαλής γαστρονομίας στο αθηνόραμα και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού, με τον guest chef της τελετής απονομής Luca Piscazzi και τον executive chef του "Makedonia Palace" Σωτήρη Ευαγγέλου

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Για την Αθήνα βραβεύθηκαν (από αριστερά): Μάριος Κοροβέσης ("Cookoovaya", 14,5/20), Θανάσης Βασίλαινας ("Βασίλαινας", 14,5/20), Αλεξάνδρα Κασαλιά ("Τηλέμαχος Athens", 14,5/20), Γιάννης Μπαξεβάνης ("Ark", 14,5/20), Μανόλης Παπουτσάκης ("Pharaoh", 14/20), Γιώργος Παπαϊωάννου ("Παπαϊωάννου Καβούρι", 14,5/20 & "Παπαϊωάννου Κεφαλάρι", 14,5/20). Επιπλέον βραβεύθηκαν τα εστιατόρια "Sense" (Ξεν. "AthensWas", 14,5/20), "Travolta" (14,5/20), "Milos Estiatorio" (Ξεν. "Xenodocheio Milos", 14,5/2). Το "Varoulko Seaside" (16/20, Αθήνα) του Λευτέρη Λαζάρου βραβεύθηκε ως το Καλύτερο εστιατόριο με Ελληνική Κουζίνα για το 2024. Τις απονομές σε όλα τα εστιατόρια της Αθήνας έκανε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του Αθηνοράματος. 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή απονομής
Sneak peek από το μενού της βραδιάς

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η ομάδα του "Makedonia Palace" καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της βραδιάς έχοντας φέρει εις πέρας άψογα την απαιτητική εκδήλωση 

Τα βραβεία στους νικητές παρέδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Παπατζανής, εκπροσωπόντας την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλεξία Μαχαίρα, ο Sales Development manager της Nestlé Waters Γιώργος Συμεωνίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της E.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε. Νικόλαος Αϊδίνης, η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού, Άννη Ηλιοπούλου και ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Επίσης έστειλαν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η Υφυπουργος Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη.

Τα highlights της τελετής απονομής

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννη Ηλιοπούλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Παπατζανής.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος πλαισιώνονται από τον εκδότη του Αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο και τον προεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βραβεύτηκαν (απο αριστερά): Γιάννης Μαρινόπουλος ("Lost Sheep", Ξεν. "A for Art", 14,5/20, Θάσος), Γιώργος Αγγελώνιας ("Καρυδιές", 14/20, Σαμοθράκη), Γελίζ Κουλέ ("Κοτάννη", 14/20, Πομακοχώρια Ξάνθης), Ανδρέας Σταυρίδης ("Ανδρέας", 14,5/20, Σκοπιά Σερρών), Ανδρέας Ανδρέογλου ("Ταβέρνα του Αη Γιώργη", 14,5/20, Αγ. Γεώργιος Μάκρης Αλεξανδρούπολης), Θεοδόσης Ρόπουλος ("Almira Fish & Meat Tavern", 14,5/20, Αλεξανδρούπολη). Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης. 
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
O Δημήτρης Αντωνόπουλος, επικεφαλής γαστρονομίας στο αθηνόραμα και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού, με τρεις chef που διαπρέπουν στην Ελληνική Κουζίνα από το βορρά έως το Νότο: Δημήτρη Παμπόρη ("Bubo Fine Dining", Ξεν. "Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού Χαλκιδικής), Μανώλη Παπουτσάκη ("Χαρούπι" στην Θεσσαλονίκη & "Pharaoh" στην Αθήνα) και Γιώργο Τρουμούχη ("Noble Gourmet", Ξεν. "Elysium Resort & Spa" στη Ρόδο).
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για τα Επτάνησα βραβεύθηκαν (από αριστερά): Αριστοτέλης Μέγκουλας ("Pomo D' Oro", 14,5/20, Κέρκυρα), Κρίστυ Καραγεώργου ("Prosilio", 15/20, Ζάκυνθος), Δημοσθένης Ντάνος ("Dominicale", 14,5/20, Ζάκυνθος), Νίκος Ισπιρούδης ("Melia", Ξεν. "Lesante Blu Beach Resort", 15/20, Ζάκυνθος). Επιπλέον βραβεύθηκε το εστιατόριο "Κληματαριά" (14/20, Κέρκυρα). Επίσης για την Πελοπόννησο βραβεύθηκαν τα εστιατόρια "Kooc Secrets" (Ξεν ."Costa Navarino", 14,75, Πύλος Μεσσηνίας) και "Anama" (15/20, Γιάλοβα Μεσσηνίας). Τις βραβεύσεις έκανε ο Νικόλαος Αϊδίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της E.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννη Ηλιοπούλου ανάμεσα στους επιχειρηματίες Βασίλη Τακά και Νίκο Ευθυμιάδη.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάνε Πρέλιεβιτς, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος, η Αντιπεριφειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Βικυ Χατζηβασιλείου και ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης με τον πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Βαλσάμης Δουκάκης, δημοσιογράφος γεύσης του Αθηνοράματος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού με τρεις βραβευμένους με μεγάλη συγκομιδή Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας: Λευτέρης Λαζάρου ("Varoulko Seaside" στην Αθήνα και "Varoulko Santorini" στην Σαντορίνη), Θανάσης Βασίλαινας ("Βασίλαινας" στην Αθήνα και "Vassilenas Blue" στην Αντίπαρο), Γιάννης Μπαξεβάνης ("Ark" στην Αθήνα και "La Bouillabaisse" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης).
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ - HELEXPO Κυριάκο Ποζρικίδη
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
​​​​​​Ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bars & Restaurants Sales Manager Nestle Waters "S.Pellegrino & Acqua Panna", ο Παναγιώτης Τσουκάτος, executive chef του εστιατορίου "Noa", ο Σταύρος Σωτηρούδης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Γλυκάνισος", και ο Γιώργος Συμεωνίδης, Sales Development Manager Nestle Waters "S.Pellegrino & Acqua Panna".
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η Άννη Ηλιοπούλου, πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, με τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη ("Noble Gourmet", Ξεν. "Elysium Resort & Spa") που τιμήθηκε για την συμβολή του στον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Κώστας Σεμερτζίδης, μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του Αθηνοράματος, με τους παρουσιαστές της βραδιάς Άκη Σακελλαρίου και Κωνσταντίνο Ασπιώτη και τον επιχειρηματία Σοφοκλή Πενλίδη.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ανάμεσα στους επιχειρηματίες Χρήστο Σαραντόπουλο και Δημήτρη Τακά.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024
Για την Δυτική Μακεδονία, βραβεύτηκαν (απο αριστερά): Νίκος Μαλλιάρας ("Βεργιώτικο", 14,5/20, Βέροια), Στέφανος Λαφάρας ("Χάραμα", 14/20, Αρκοχώρι Ημαθίας), Ιλιάννα Κοντοσώρου ("Κοντοσώρος", 14/20, Ξινό Νερό Φλώρινας), Νίκος Πασπάλης ("Ο Θωμάς", 14/20, Σκλήθρο Φλώρινας). Την απονομή έκανε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ - HELEXPO. 
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος μαζί με τέσσερα πολύ μεγάλα ονόματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων: Βάσω Πετρίδου ("Ches", Ξεν. "Calilo", Ίος), Χριστίνα Τορνιβούκα ("Όλυμπος Νάουσα", Ξεν. "ON Residence", Θεσσαλονίκη), Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου ("Bubo Fine Dining", Ξεν. "Ekies All Senses Resort", Χαλκιδική), Κατερίνα Δαΐου ("Taverna", Ξεν. "Daios Cove Luxury Resort & Villas", Κρήτη).
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Σταύρος Ανδρέαδης, Πρόεδρος της Sani / Ikos με τον γιο του Τάσο και η Άννη Ηλιοπούλου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης δημοσιογράφος γεύσης του Αθηνοράματος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού, η Κρίστυ Καραγεώργου, chef patron του εστιατορίου "Prosilio" και ο Γιάννης Γαβαλάς, chef patron του εστιατορίου "Araklia".
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
​​​​​​Ο Νίκος Παπαστεργίου, executive chef του "Sani Resort" στη Χαλκιδική, ο Νίκος Ισπιρούδης, executive chef του εστιατοριου "Melia" (Ξεν. "Lesante Blue Beach Resort", Ζάκυνθος), ο Γιάννης Μαρινόπουλος executive chef του εστιατορίου "Lost Sheep" (Ξεν. "A for Art", Θάσος), ο Γιάννης Ολύμπιος από το εστιατόριο "Cantina" στη Σίφνο και CEO της V+O, και o Αριστοτέλης Σαρηγιαννίδης, F&B Manager "Elysium Resort & Spa" στη Ρόδο.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Στράτος Πατσάκης, General Manager του Ξεν."Minos Beach Art Hotel", ο Άνθιμος Δημητριάδης,  ιδρυτής και πρόεδρος της E.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε. ("Ελ Γκρέκο") και της Resoul Hellas, η Έλενα Μπινιάρη, General Manager του Ξεν."Hyatt Regency Thessaloniki" και ο Νικόλαος Αϊδίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε. ("Ελ Γκρέκο").
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Κωνσταντίνος Μάνδυλας, chef του εστιατορίου "Taverna" (Ξεν. "Daios Cove Luxury Resort & Villas"), η Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Τάσος Στεφάτος, executive chef του εστιατορίου "Petra Restaurant" ("Canaves Oia Suites") και ο Φάνης Μαϊκαντής, chef patron των εστιατορίων "Panigyri Restaurant" & "Qhera"

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Bernard Cuomo, αρχιτέκτονες της "Νέας Παραλίας", η Δέσποινα Ζευκιλή, διευθύντρια του Αθηνοράματος, η Θούλη Μισιρλόγλου, διευθύντρια του ΜΟΜ-us Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ο Γιώργος Τούλας, εκδότης της Parallaxi, η Ματούλα Σκαλτσά, καθήγητρια Ιστορίας Τέχνης του ΑΠΘ και μουσειολόγος, και ο Πάνος Τζώνος, αρχιτέκτονας και ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Μπάμπης Δούκας, δημοσιογράφος γεύσης του Αθηνοράματος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού,  ο Ανδρέας Κλαυδιανός, chef patron του εστιατορίου "Αλεπού", ο Νίκος Χαραλαμπίδης F&B Manager του "Makedonia Palace" και ο Ηλίας Τσικρίκης head chef του εστιατορίου "Varoulko Santorini". 
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Παρέα βραβευμένων: Όρθιοι (από αριστερά): Γιάννης Παπαδογιαννάκης ("Χαρούπι"), Σήφης Φραγκιαδάκης ("Αλέκος"), Χρυσόστομος Ορφανουδάκης ("Χρυσόστομος"), Ονήσιμος Σαριδάκης ("Ονήσιμος") και Καθιστοί (από αριστερά): Γιώργος Αγγελώνιας ("Καρυδιές"), Ανδρέας Σταυρίδης ("Ανδρεας").
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η δημοσιογράφος Εύη Καλλίνη με την Μυρτώ Απαλοπούλου, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Αθηνοράματος, και την Μαρία Συλλοπούλου διευθύντρια marketing και κοινωνικής εταιρικής ευθύνης ΔΕΘ -  HELEXPO.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Γιάννης Σταύρου, εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΒΒΕ, με την σύζυγό του Ελένη Ορφανίδου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η δικηγόρος Εύη Αυλογιάρη με τη Σόνια Γεροβασιλείου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η Κατερίνα Σεφερλή, Διευθύντρια Εμπορικού & Marketing (Εφημ. Τύπος Θεσσαλονίκης & Typosthes.gr), με την επιχειρηματία Μαρία Παλάτου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη με την Ζιζή Συμεωνίδου πρόεδρο του ΜΒΑ AL του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Γουλιέλμος με την σύζυγο του, επίσης δικηγόρο, Στελλίνα Τρωιάνου.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο chef patron Μιχάλης Χάσικος ("Hasika", Ρέθυμνο), ο chef patron Φάνης Μαϊκαντής ("Panigyri Restaurant", Σαντορίνη και "Qhera", Θηρασιά), ο executive chef Τάσος Στεφάτος ("Petra Restaurant", Ξεν. "Canaves Oia Suites"), ο chef patron Κυριάκος Ιακωβίδης ("Hellas", Ρόδος), ο executive chef Γιάννης Ροκανάς ("Cremnos", Ξεν. "Acro Suites", Κρήτη) και ο chef patron Αριστοτέλης Μέγκουλας ("Pomo d' Oro", Κέρκυρα).
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Εύα Κουσιοπούλου, ο Κώστας Γιάντσιος του site biscotto.gr και η δημοσιογράφος του STAR Ραλλιώ Λεπίδου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Μαργαρίτης Δελέσης με την σύζυγό του Σάσα Γκόφα και ο Δημήτρης Χατζόπουλος με την σύζυγό του Μαρία Τζητηρίδου, μια παρέα διακεκριμένων επιστημόνων της Θεσσαλονίκης.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Παρέα βραβευμένων chef: Όρθιοι (από αριστερά): Φίλιππος Καραπάτσιος ("Mylos By The Sea"), Λευτέρης Ιωάννου ("Μούργα"), Δημοσθένης Ντάνος ("Dominicale") και καθιστοί (από αριστερά): Θεοδόσης Ρόπουλος ("Almira Fish & Meat Tavern"), Μπιλάλ Ντόκα ("Μαριγούλα"), Φίλιππος Παναγόπουλος ("Rada"), Γιάννης Μαρκουλής ("Μάριο").

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Η Λέλα Τσεβεκίδου, γενική γραμματέας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον σύζυγό της Γιώργο Παπαζώη και τον Στέλιο Δημητριάδη, ιδιοκτήτη του My Cava.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Ο Ανδρέας Σαζακλής, Network Manager "Sixt", η Νίκη Δημητριάδου, Rental Sales Agent "Sixt", η Ορφανάκη Δανάη, Ιδιοκτήτρια του "Acro Suites" στην Κρήτη, ο Αλέξης Ζουμπλιός, Branch Manager Thessaloiki "Sixt" και ο Ιωάννης Ζέρβας, Parking Supervisor "Sixt".

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής
Παρέα βραβευμένων (από αριστερά): Γιάννης Παπαδογιαννάκης ("Χαρούπι"), Νίκος Μαλλιάρας ("Βεργιώτικο"), Γιώργος Χατζημανωλάκης ("Λεβέντη").

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διεξάγονται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024: AB Βασιλόπουλος, Acqua Panna - S.Pellegrino, Ελ Γκρέκο, SIXT, M Dry, Ούζο Πλωμαρίου, Άδολο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.