Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Είσ.: € 12. Προπ.: www.more.com.

Συναυλίες

Ρίζες Φεστ

  • Φεστιβάλ

Οι ρίζες της παραδοσιακής μουσικής σε τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα. Παίζουν τα συγκροτήματα Santa Bella, Φυστικί Σαλόνι, Κιντέρια και Λάσκα. Οι ΡΙΖΕΣ είναι μιια διαδικτυακή κοινότητα που δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις αναμνήσεις. Από το 2022 έχει και το δικό της πανηγύρι, το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ.

06/06 Πέμ. 7 μ.μ.

Buy ticket from viva

Τζαμάλ

  • Hip Hop

Ο Θεσσαλονικιός ράπερ επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από πολύ καιρό, για τη ζωντανή παρουσίαση του νέου άλμπουμ του «Terra Dannata». Κατεβαίνει για μια βραδιά εκρηκτικού hip hop με την υπόσχεση "να ουρλιάξει το περιθώριο".

07/06 Παρ. 7 μ.μ.

Buy ticket from viva

Athens Jazz 2024 - Hμέρα 6η

  • Φεστιβάλ

Η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού φέρνει και την αντίστοιχη διάθεση στο Athens Jazz. To Σάββατο 1η Ιουνίου, τους ρυθμούς ανεβάζει η επτάδα των Shake Stew από την Αυστρία με την γκρουβάτη τρέλα της, αλλά και τα πολυάριθμα κρουστά που σε συνδυασμό με τα πλούσια πνευστά με τις spiritual jazz νύξεις δημιουργεί μια ψυχεδελική ακουστική εμπειρία. Σειρά έχουν οι ξεσηκωτικοί Sunbörn: η γεμάτη ενέργεια εξάδα από τη Δανία βάζει στοίχημα ότι η «ηλιόλουστη» instrumental μουσική τους, με την afro-jazz, τα έθνικ στοιχεία και τις ηλεκτρονικές τσαχπινιές με νοτιοαμερικανική σάλ(τ)σα, θα οδηγήσει τους πάντες σε ξέφρενο χορό. Τα live του Σαββάτου ολοκληρώνονται με την ακαταμάχητη φωνή της Βρετανίδας ερμηνεύτριας Cherise. Ανήκει σε μια νέα γενιά soul, jazz και R&B μουσικών από το Ηνωμένο Βασίλειο που διαχειρίζονται με σεβασμό, αλλά και με την απαραίτητη φρέσκια προσέγγιση, μια τεράστια μουσική παρακαταθήκη, ενώ η ίδια ξεχωρίζει για το punk τσαγανό, την αυθεντική soul-jazz χροιά και τη διάχυτη αυτοπεποίθησή της.

01/06 Σάβ. 9 μ.μ.

Athens Jazz 2024 - Hμέρα 7η

  • Φεστιβάλ

Υποδεχόμαστε τη Nana Rashid και απολαμβάνουμε την ευθραυστότητα, την τρυφερότητα και την υπόκωφη ένταση που αναβλύζει από τη μελαγχολική μα και συνάμα δυναμική χροιά της – χαρακτηριστικά που την κάνουν δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ταλέντα που έχει αναδείξει η Δανία τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια, το πολυβραβευμένο Daahoud Salim Quintet από την Ισπανία έρχεται να καλύψει μια μεγάλη γκάμα τζαζ κατευθύνσεων, με επίκεντρο τόσο το ενεργειακά φορτισμένο hard bop όσο και τη μοναδική τεχνική δεξιότητα του ηγέτη Daahoud Salim στο πιάνο. Τέλος, το γκρουβάτο και γεμάτο φαντασία σχήμα από τη Γερμανία, οι Botticelli Baby, κλείνουν τη βραδιά και μοιράζονται με το κοινό ποικίλα τζαζικά στιλ, εκρηκτική κίνηση, χορευτικές διαθέσεις, αλλά και μια ιδιαίτερη σινεματική συγκίνηση που χαρακτηρίζει την ανήσυχη και δημιουργική τους καλλιτεχνική ματιά.

02/06 Κυρ. 9 μ.μ.

BadBadNotGood

  • Jazz-Blues-Ethnic

Tο πιο φρέσκο και σύγχρονο jazz trio που ανατρέπει τα δεδομένα έρχεται για να κλείσει με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο το 23ο Athens Jazz. Η εκρηκτική τους παρουσία, οι συνεργασίες τους με κορυφαίους διεθνείς παραγωγούς και καλλιτέχνες όπως Kendrick Lamar, Kanye West, Tyler – The Creator, Ghostface Killah, Little Simz και οι αμέτρητες εμφανίσεις τους στα μεγαλύτερα φεστιβάλ διεθνώς, καθιστούν τους BadBadNotGood ένα από τα σπουδαιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής. To ακατάσχετο τζαμάρισμα μετουσιώνεται σε καλά στημένα ακόρντα προς διαφορετικές κατευθύνσεις που δημιουργούν ένα προσωπικό μουσικό προφίλ, το οποίο μένει χαραγμένο και γράφει ιστορία. Με χαρακτηριστική άνεση και δεξιοτεχνία μεταπίπτουν από την smooth jazz, στο instrumental/alternative hip hop και την πειραματική electronica.

03/06 Δευτ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Anser

  • Hip Hop

Ο Σπαρτιάτης ράπερ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, για να αποδείξει πως «ό,τι αγαπάει δεν έχει τέλος». “Ο χρόνος έκρινε, ποιος έμεινε, ποιος έφυγε, ποιος έζησε τη μουσική, ποιος έδωσε ψυχή και ποιος ενέδωσε”. Στο πλευρό του σταθερά ο Eversor στα decks και ο Andri J. Special guest της βραδιάς το συγκρότημα ΜΩΖΑΪΚ, η μπάντα που γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή “Μουσικό Κουτί”.

10/06 Δευτ. 9 μ.μ.

Θοδωρής Κοτονιάς

  • Ελληνική

Θα γιορτάσει «20 χρόνια με βάρκα την καρδιά», ήτοι τις δύο δεκαετίες παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών που έχουν συνεργαστεί με τον τραγουδοποιό, όπως οι Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας και Μίλτος Πασχαλίδης. Μια επετειακή γιορτή με τραγούδια που κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ... "Με βάρκα την καρδιά". Ο Θοδωρής που γνωρίσαμε μέσα από τα "Μακρινά Ξαδέρφια" και τραγούδια του που αγαπήθηκαν, όπως η "Άνοιξη" που πρωτοτραγουδήθηκε από την Γλυκερία και τον Δ. Ζερβουδάκη, ξεκλείδωσε τις καρδιές μας για τα καλά με τα "Κλειδιά" του, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Από τότε συνεχίζει να μας χαρίζει πολύχρωμα τραγούδια με άρωμα παράδοσης αλλά και με πολλά σύγχρονα στοιχεία, όπως το "Μπαλόνι", τον "Ναυαγό", τους "Δύο δρόμους", κ.ά. Δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, καθώς τον συναντάμε σε θέατρα, σε συναυλιακούς χώρους, αλλά και σε πολύ πιο οικεία μέρη που οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν και γλεντούν. Στη συναυλία αυτή, η οποία θα ηχογραφηθεί, θα μοιραστεί μαζί μας τραγούδια του που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα μας τραγουδήσει με τους φίλους καλεσμένους και άλλα που, επίσης, έχουν γράψει τη δική τους μουσική ιστορία.

04/06 Τρ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

  • Αφιέρωμα

Μια γιορτή για τα 45 χρόνια του εμβληματικού δίσκου «Φλου» από το συγκρότημα των Σπυριδούλα και τον Λεωνίδα Μπαλάφα. Μαζί τους οι Βήτα Πεις, Βιολέτα Ίκαρη, Ιουλία Καραπατάκη, Γρηγόρης Κλιούμης και Θεοδοσία Τσάτσου. Τον Μαΐο του 1979 κυκλοφορεί ο "Φλου" και επιτέλους ο ελληνικός στίχος μπορεί να σταθεί ισάξια με τον ξένο σε ροκ φόρμες. Πολλοί νέοι καλλιτέχνες βρίσκουν τον δικό τους μουσικό ήρωα στα τραγούδια του Παύλου. Ο δρόμος για τα μεγάλα ακροατήρια είχε πλέον ανοίξει.

11/06 Τρ. 9 μ.μ.

Υπόγεια Ρεύματα

  • Rock-pop-folk

Κλείνουν 30 χρόνια και προσκαλούν όλες τις φίλες και τους φίλους τους σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή. Μαζί με το συγκρότημα θα ανέβουν επί σκηνής ερμηνεύοντας και διασκευάζοντας τραγούδια από όλη την πορεία του, αγαπημένοι φίλοι και μουσικοί συνοδοιπόροι, όπως οι Αλέξης Καλοφωλιάς, Μαρία Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μητσοτάκης, Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, Φρανκ Panx, Βαγγέλης Καζαντζής, Τσοπάνα Rave, Magic De Spell, Μάριος Νταβέλης (Fundracar) και άλλοι που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

05/06 Τετ. 9 μ.μ.

Summer Love Festival

  • Ελληνική

Οι Trashformers θα γιορτάσουν τα 20 χρονια διαγαλαξιακης διασκέδασης με ένα μεγαλειώδες εορταστικό τρίωρο+ show με περισσότερους από είκοσι αγαπημένους καλλιτέχνες από τα 80s, 90s και 00s. Οι Trashformers το team που ξεκίνησε την αναβίωση των 90s και έγινε γνωστό για τα απίστευτα show - parties, θα παρουσιάσει το απόσταγμα όλων των εμπειριών αυτού του μαγικού μουσικού ταξιδιού συνδέοντας αυτό το εκπληκτικό line-up σε ένα ασταμάτητο, χορευτικό, οπτικοακουστικό υπερθέαμα.

12/06 Τετ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva