Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Είσ.: € 8. Προπ.: www.more.com.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Συναυλίες

velak export #21

  • Electronica-Industrial

Ο μη κερδοσκοπικός καλλιτεχνικός οργανισμός με έδρα την Αυστρία, ο οποίος επικεντρώνεται στην πειραματική μουσική, διοργανώνει το πρώτο του event στην Αθήνα με προσκεκλημένους τους Eduardo Triviño-Cely, agar agar, Frederic Stritter και PZFTK. Αγγίζοντας πολιτικά ζητήματα και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς, η πρακτική του Eduardo Triviño-Cely (Μπογκοτά, Κολομβία) περιλαμβάνει ήχο, γλυπτική, πολυμέσα, περφόρμανς, ηχητικά αντικείμενα και εγκαταστάσεις. Η agar agar είναι μια οπτικοακουστική περφόρμανς των Martina Moro και Fabian Lanzmaier. Συνδυάζοντας αναλογικά και ψηφιακά μέσα, δημιουργούν έναν καθηλωτικό χώρο αφηρημένων ήχων και εικόνων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Μεταξύ ηλεκτροακουστικής μουσικής, live-electronics, αυτοσχεδιασμού και εγκαταστάσεων, τα ηχοτοπία του Γερμανού συνθέτη και sound artist Frederic Stritter βασίζονται στο deep listening και την εξερεύνηση του Pankaroama, του ακουστικού ορίζοντα. Ambient ήχοι, φωνητικά, συνθεσάιζερ, ηχογραφήσεις πεδίου, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός: το ντουέτο PZFTK αποτελείται από τη Στέλλα Μαρκίδη (Ελλάδα) και τη Gabriela Gordillo (Μεξικό/Aυστρία). Μέσα από πειραματικές πρακτικές εξερευνά όψεις του ονείρου, της μνήμης, του χώρου, του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου.

23/05 Πέμ. 8 μ.μ.

Buy ticket from viva

«Absolute Continuity»

  • Σύγχρονη

Το πρόγραμμα της συναυλίας Absolute Continuity περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών για κοντραμπάσο και ηλεκτρονικά μέσα, με κοινό δομικό χαρακτηριστικό τη χρήση υποστρώματος συνεχείας (continuum). Στο επίκεντρο, το ιστορικό «Εν Πυρί» του Στέφανου Βασιλειάδη, αφιερωμένο στη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Χρήστου. Η συναυλία ξεκινάει με το έργο “...tis en pylesi…” του Αλέξανδρου Καλογερά, για κοντραμπάσο και μαγνητοταινία: ένα μονόδραμα εμπνευσμένο από τις "Βάκχες", την τραγωδία που συνέθεσε ο Ευριπίδης στο τέλος της ζωής του. Συνεχίζεται με το “DarkLoupe”, έργο του Θάνου Πολυμενέα-Λιοντήρη για κοντραμπάσο, ζωντανή ηλεκτρονική επεξεργασία ήχου και βιντεοπροβολή. Ακολουθεί η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του έργου “Absolute Continuity” του Δημήτρη Μπάκα, για ενισχυμένο κοντραμπάσο και προηχογραφημένο υλικό, μια σύνθεση βασισμένη στην τεχνική της ηχοποίησης του καρδιογραφήματος που εγκαινίασε ο Δ. Μπάκας με το κουαρτέτο εγχόρδων Cardiogram. Σε μια απόλυτη ηχητική συνέχεια, ο συνθέτης δημιουργεί ένα ηχοχρωματικό ύφος με έντονη την αίσθηση της αυτοσυγκέντρωσης.

24/05 Παρ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

lay hold

  • Αυτοσχεδιασμοί

Η βιολονίστρια Gabby Fluke-Mogul και ο βιολιστής Δήμος Βρύζας παρουσιάζουν το ντουέτο που δημιούργησαν αντλώντας έμπνευση από ένα ευρύ φάσμα μουσικών παραδόσεων και ειδών, το ντουέτο αγκαλιάζει τον αυτοσχεδιασμό ως μέσο δημιουργίας και ουσιαστικής σύνδεσης με το κοινό. Η συνέργειά τους τούς επιτρέπει να παίρνουν ρίσκα από κοινού και να ερευνούν νέους τρόπους έκφρασης. Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούνται στην αμερικανική και την ευρωπαϊκή σκηνή και συνεργάζονται με εμβληματικές φιγούρες της διεθνούς αυτοσχεδιαστικής σκηνής (Fred Frith, Pauline Oliveros, Joëlle Léandre, Σαβίνα Γιαννάτου).

20/05 Δευτ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Midwives

  • Rock-pop-folk

Παρουσιάζουν τον επερχόμενο δίσκο τους «Α Well Educated Monster» που φέρει, μεταξύ άλλων, επιρροές από τον songwriter, κιθαρίστα και συνθέτη Blake Mills, τον πολυοργανίστα Andy Shauf ή το νεοϋορκέζικο indie rock σχήμα Dirty Projectors. Οι Midwives δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2023 από τον Οδυσσέα Τζιρίτα, τον Γιώργο Καρούμπαλο, τον Λάμπρο Ψωμά και την Αλίκη Λευθεριώτη, με πρώτη ύλη κομμάτια γραμμένα στην κιθάρα από τον Οδυσσέα και ενορχηστρωμένα στη συνέχεια για πιάνο, πνευστά και έγχορδα όργανα από τον Γιώργο. Το “A Well Educated Monster” ηχογραφήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και παρουσιάζεται για πρώτη φορά με την πλήρη σύνθεση των Midwives στο ΚΕΤ.

27/05 Δευτ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva