"Καλησπέρα και καλή βραδιά" O Θάνος Κανούσης υπογράφει τη βιογραφία του Βασίλη Καρρά

Βασίλης Καρράς

Η ζωή του Βασίλη Καρρά, του ανεπανάληπτου τραγουδιστή που ύμνησε τον έρωτα με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, ζωντανεύει τώρα μέσα από τις αφηγήσεις του στον συγγραφέα και φίλο του Θάνο Κανούση, τον οποίο επέλεξε να συγγράψει τις σελίδες της ζωής του στη συναρπαστική βιογραφία με τίτλο "Καλησπέρα και καλή βραδιά" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής

Ο Βασίλης Καρράς άνοιξε διάπλατα την καρδιά του στον Θάνο Κανούση και διηγήθηκε τα γεγονότα της ζωής του όπως ακριβώς έγιναν. Από τα πρώτα πέτρινα παιδικά και νεανικά χρόνια μέχρι την αναγνώριση, την αγάπη του για το τραγούδι, την οικογένεια του αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε. Θυμάται καταστάσεις και ιστορίες γεμάτες πίκρα, στενοχώρια και κλάμα αλλά και γεμάτες αγάπη, αστεία και άπειρες ώρες αφοσίωσης και δουλειάς. Μια εξομολόγηση με τόλμη και ειλικρίνεια, που ο Βασίλης Καρράς διέθετε στον υπέρτατο βαθμό.

Η ζωή του πέρασε από χίλια μύρια κύματα, γεμάτη πόνο, φτώχεια, στενοχώριες, με πολλή δουλειά και κούραση, αλλά και γεμάτη από πολλή αγάπη και θαυμασμό από τον κόσμο, που πάντα ήταν κοντά του και γέμιζε ασφυκτικά τα μαγαζιά που τραγουδούσε και τους χώρους που έδινε τις συναυλίες του. Μια ζωή σαν παραμύθι, μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία που μοιάζει περισσότερο με όνειρο, παρά με πραγματικότητα. Αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του, την γνωριμία του με σημαντικούς εκπροσώπους του τραγουδιού με τους οποίους συνεργάστηκε, ιστορίες από τη νύχτα  την "ξελογιάστρα κι όμορφη" μιας άλλης εποχής, τα παρασκήνια της καριέρας του, όλα όσα και όσους συνέβαλαν στην μοναδική πορεία του που τον καταξίωσε στη συνείδηση του κόσμου. Φωτίζει τις στιγμές της ασθένειας του και πως στάθηκε απέναντι της, με τόλμη και περηφάνεια ως το τέλος. 

"Είμαι ευλογημένος. Από την πολλή αγάπη του κόσμου μπορώ να πω πως έζησα πολλές ζωές μαζί. Είμαι γεμάτος από αγάπη και ευτυχισμένος. Την αγάπη του κόσμου δεν την αλλάζω με τίποτα" Βασίλης Καρράς. 

Μιλούν γι αυτόν οι συνεργάτες και φίλοι του, επώνυμοι καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε, οι γιατροί που έδωσαν δίπλα του τη δική τους μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Μια συγκλονιστική εξιστόρηση που καταγράφει ο συγγραφέας Θάνος Κανούσης παραδίδοντας ένα βιβλίο που διαβάζεται με τη μία και που στο τέλος του σε έχει συστήσει σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο, που κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι για να είσαι καλός τραγουδιστής πρέπει να είσαι, πάνω απ’ όλα, καλός άνθρωπος. Μέσα από δεκάδες φωτογραφίες – οι περισσότερες ανέκδοτες ως σήμερα – ζωντανεύει η ζωή ενός μύθου που σφράγισε για πάντα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Θάνος Κανούσης

Ο Θάνος Κανούσης γεννήθηκε στο χωριό Κοντοβούνι Κοζάνης. Σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο και εργάστηκε σαν ηθοποιός για περισσότερα από είκοσι χρόνια, συμμετέχοντας σε αξιόλογες παραστάσεις. Υπήρξε για μια πενταετία στέλεχος του Θεάτρου Καισαριανής, έπαιξε στην Επίδαυρο (Ήφαιστος στον Προμηθέα Δεσμώτη με Γιάννη Βόγλη) καθώς και στην τηλεόραση (Θέατρο της Δευτέρας) αλλά και παίρνοντας μέρος σε δέκα τηλεοπτικά σήριαλ καθώς και στον Κινηματογράφο. Σαν σεναριογράφος συνεργάστηκε με τον Γιάννη Καλαμίτση και κείμενά του παίχτηκαν στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤ1.

Θάνος Κανούσης

Σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται σαν Παραγωγός Συναυλιών (υποστήριξε συνεργαζόμενος με σπουδαίους συνθέτες- τραγουδοποιούς – τραγουδιστές, όπως: Θάνο Μικρούτσικο, Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο, Νότη Μαυρουδή, Πυξ-Λαξ, Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα, Διονύση Τσακνή, Μανόλη Λιδάκη, Γιάννη Ζουγανέλη, Βασίλη Καρρά κ.ά. Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής κυκλοφορούν τα βιβλία του "Ο άγγελος της λίμνης" (2007), "Το ταγκό της μοναξιάς" (2018) και "Ο χωριάτης" (2023).


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
31/05/2024

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Maustetytöt: Γνωρίζουμε καλύτερα τη φινλανδική indie band από τα "Πεσμένα Φύλλα"

Οι αδελφές Karjalainen, που εμφανίζονται στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι έρχονται για μια συναυλία για σινεφίλ στο "Gazarte".

Οι Chores για μία μοναδική συναυλία στην ΕΛΣ

Με πάνω από εκατόν είκοσι συμμετέχουσες επί σκηνής, οι Chóres προσεγγίζουν τις ποικιλόμορφες αυτές συνθέσεις με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που χαρακτηρίζει τη σταθερά ανερχόμενη πορεία τους.