Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Larry Gus Larry Gus

Με το Indie Playground Festival, ένα δυναμικό μουσικό διήμερο που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στον χώρο Playground 260 (πίσω από την Πειραιώς 260) στις 1 και 2 Ιουνίου, υποδεχόμαστε το φετινό καλοκαίρι. Το Φεστιβάλ μας καλεί σε ένα μοναδικό μουσικό event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

VASSIŁINA
VASSIŁINA

Στη σκηνή του Playground 260 θα εμφανιστούν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της εναλλακτικής σκηνής, όπως ο Larry Gus, οι Kooba Tercu, οι Deaf Radio κ.ά., σε ένα εκρηκτικό μείγμα που αναμένεται να συναρπάσει το κοινό για δύο βραδιές γεμάτες φρέσκους ήχους και ανεπιτήδευτη δημιουργικότητα. Το Indie Playground Festival διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συνεργασία με τη United We Fly.

Ένα διήμερο πάρτι

Το Indie Playground Festival vol.2 ξεκινάει το Σάββατο 1 Ιουνίου με μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα της rock και alternative rock. Στο κλίμα θα μας βάλουν οι πρωτοπόροι της αθηναϊκής νέο-ψυχεδελικής rock Whereswilder, που θα μας ταξιδέψουν σε ένα καλοκαιρινό road trip, με στοιχεία 70s soft rock, soul και funk. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι εκρηκτικοί ΑΜΚΑ, που διευρύνουν τα όρια της rock, με punk, kraut, math, τζαζ, ακόμα και pop στοιχεία. Στη συνέχεια, οι αγαπημένοι της αθηναϊκής underground Kooba Tercu, με δυνατό, χορευτικό και εξωτικό ήχο, θα μας παρασύρουν σε μια φουτουριστική ψυχεδέλεια, ενώ τη βραδιά θα κλείσουν οι heavy rockers Deaf Radio, που με στοιχεία hard rock, stoner και post-grunge θα μας ξεσηκώσουν με δυναμικά φωνητικά και περίτεχνες ενορχηστρώσεις.

Metaman
Metaman

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα πρωταγωνιστήσουν οι electronic, synth-pop ήχοι και περφόρμανς με post-modern χαρακτηριστικά. Ο Metaman θα ξεκινήσει τη δεύτερη μέρα του Indie Playground με μια live electronics hardware εμπειρία, με synthesizer και drum machine και ορχηστρικά κομμάτια με πρωτότυπο ελληνικό στίχο. Θα ακολουθήσει ένα οπτικοακουστικό διαδραστικό audiovisual show από τους PROMPT, που δημιουργούν ένα fusion ήχων μεταξύ pop, εκπληκτικά γρήγορων ρυθμών και ambient ηχοτοπίων. Στη συνέχεια η VASSIŁINA θα μας βάλει σε ένα punk μελαγχολικό ηχοτοπίο, σε avant pop, synth pop & electro pop ρυθμούς με έντονες σκοτεινές ηλεκτρονικές επιρροές. Το Indie Playground θα ρίξει αυλαία με μια αυτοσαρκαστική, hyperactive και χαοτικά αυτοσχεδιαστική περφόρμανς από τον Larry Gus, με sample-based τεχνικές και ψυχεδελικές pop μελωδίες.

Kooba Tercu
Kooba Tercu

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.