Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

3,5

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική «Επικίνδυνη Αποστολή».

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Από τα δημοφιλέστερα αμερικανικά κόμικς, δια χειρός Τζιμ Ντέιβις, ο τεμπέλης και λιχούδης γάτος Γκάρφιλντ έχει γίνει πετυχημένος τηλεοπτικός, αλλά και κινηματογραφικός σταρ με τη φωνή του Μπιλ Μάρεϊ ("Garfield: Η Ταινία", 2004). Τη σκυτάλη παίρνει τώρα ο Κρις Πρατ, απολαυστικός ως απόλυτος γατόσπιτος, ο οποίος απολαμβάνει τα λαζάνια του, παρακολουθεί το Catflix του, συνεχίζει να μισεί τις Δευτέρες και μαζί με τον πιστό φίλο-υπηρέτη του σκύλο Όντι την περνάει ζωή και κότα στο άνετο σπίτι του Τζον. Μέχρι που ο Βικ, ο πατέρας του ο οποίος τον είχε εγκαταλείψει μικρό, εμφανίζεται ξανά και τον μπλέκει σε μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια. Εκβιασμένοι από την αρχικακοποιό Τζινξ, ο Γκάρφιλντ, ο Όντι και ο Βικ πρέπει τώρα – αν θέλουν να ξεμπλέξουν - να ληστέψουν ένα μεγάλο φορτίο γάλακτος από μια πολύ καλά φυλασσόμενη φάρμα.

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν κωμωδία καταστάσεων, γραμμένη με μπρίο και ατακαριστό χιούμορ. Περνώντας στο περιπετειώδες κεφάλαιό της, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την "ελεύθερη διασκευή" των "Επικίνδυνων Αποστολών", η οποία ξετυλίγεται με σεναριακή ευρηματικότητα (ανάμεσα στους συνσεναριογράφους και ο οσκαρικά υποψήφιος για το "Ψάχνοντας τον Νέμο" Ντέιβιντ Ρέινολντς), άψογο αφηγηματικό τέμπο και απανωτά κλεισίματα του ματιού - από το μουσικό θέμα του Λάλο Σίφριν ως τον ταύρο Ότο στο ρόλο του hi-tech οργανωτή αλά Βιγκ Ρέιμς, με τη φωνή του… Βιγκ Ρέιμς! Ακόμα και οι συγκινητικές νότες του στόρι ενσωματώνονται δεξιοτεχνικά στην κινηματογραφική παρτιτούρα, η εκτέλεση της οποίας θα διασκεδάσει αφάνταστα τόσο τους ανήλικους όσο και τους ακομπλεξάριστους σινεφίλ.

Η ταινία προβάλλεται υποτιτλισμένη και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

The Garfield Movie
3,5
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 101 '
  • Μαρκ Ντίνταλ

Μετά την απροσδόκητη επανένωση του Γκάρφιλντ με το χαμένο πατέρα του, τον αλητόγατο Βικ, αυτός και ο φίλος του Όντι αναγκάζονται να συνεργαστούν μαζί του σε μια επικίνδυνη ληστεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.