Eurovision 2024: Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μας λένε ποια τραγούδια ξεχωρίζουν από την αρχή της διοργάνωσης μέχρι σήμερα

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές του "Reunion The Musical" και αγαπημένοι ερμηνευτές απαντούν με αφορμή την 68η διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ποια είναι τα τραγούδια που δεν ξεχνούν (εκτός από τα δικά τους φυσικά!).

Reunion The Musical Μαντώ Σοφία Βόσσου Πωλίνα Κώστας Μπίγαλης

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό της 68ης διοργάνωσης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου (10 μ.μ.), όπου η Μαρίνα Σάττι θα διεκδικήσει την πρωτιά μπροστά στο κοινό του Malmö Arena στη Σουηδία με το "ΖΑΡΙ" μετά την επιτυχία της στον Β’ Ημιτελικό, οι τέσσερις βασικοί πρωταγωνιστές του "Reunion The Musical" της Θέμιδας Μαρσέλλου που ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς από 17 Μαΐου, Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα, μοιράζονται μαζί μας ποια είναι τα τραγούδια που δεν ξεχνούν (εκτός από τα δικά τους!) και που έχουν ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια.

Reunion The Musical Μαντώ Σοφία Βόσσου Πωλίνα
Σοφία Βόσσου, Μαντώ, Πωλίνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους έχουν υπάρξει στο παρελθόν κομμάτι του διαγωνισμού της Eurovision με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το 1977 η Πωλίνα βρέθηκε στο πλευρό της Ελπίδας που ερμήνευσε το τραγούδι "Σωκράτης" με τον αξέχαστο στίχο "Σωκράτη εσύ σουπερστάρ” κάνοντας φωνητικά. Το 1986 κι ενώ επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το "Βαγκόν-λι”, ακυρώθηκε η συμμετοχή από την ίδια την ΕΡΤ. Το 1991 η Σοφία Βόσσου εκπροσώπησε την Ελλάδα με την θρυλική "Άνοιξη”. Το 1994 ο Κώστας Μπίγαλης συμμετείχε στον διαγωνισμό με το τραγούδι "Τρεχαντήρι" και το συγκρότημα Sea Lovers, ενώ δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε ως συνθέτης το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής "Εμείς φοράμε το χειμώνα ανοιξιάτικα” σε ερμηνεία της Μαριάννας Ευστρατίου. Τέλος, το 2003 η Μαντώ ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision με το "Never Let You Go", που έγραψε η ίδια μαζί με τον Τέρη Σιγανό.

Reunion The Musical Κώστας Μπίγαλης
Κώστας Μπίγαλης

Ποια τραγούδια ξεχωρίζετε από τη Eurovision;


Μαντώ

"Το "Arcade" σε ερμηνεία του Duncan Laurence με το οποίο η Ολλανδία κέρδισε τον διαγωνισμό το 2019 για πέμπτη συνολικά φορά και 44 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη".

Κώστας Μπίγαλης

"Ειδικά τις παλαιότερες δεκαετίες η Eurovision είχε μία αίγλη. Έχουν περάσει η Celine Dion ("Ne Partez Pas Sans Moi”, 1η θέση, 1988), οι Abba, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα ("Waterloo”1η θέση, 1974), o Johnny Logan που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τρεις φορές ("Hold me now”, 1η θέση, 1987)".

Σοφία Βόσσου

"Το τραγούδι της Βίκυς Λέανδρος "Apres toi” (1η θέση, 1972), το πρώτο που στείλαμε ποτέ στη Eurovision με τη Μαρινέλλα "Κρασί, θάλασσα Και τ'αγόρι μου” που το λέω και στα live μου (1974). Μου άρεσε επίσης πολύ το "Παναγιά μου παναγιά μου” της Μαρίζας Κωχ (1976), το "My number one” της Έλενας Παπαρίζου (1η θέση, 2005) και το "Fairytale” του Alexander Rybak (1η θέση, 2009)".

Πωλίνα

"Άνοιξη” της Σοφίας Βόσσου (1991) και το τραγούδι "Σωκράτης” (1977) που είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι μαζί με την Ελπίδα στη Eurovision".

Reunion the musical
"Reunion the musical"

Λίγα λόγια για το "Reunion The Musical"

Το "Reunion The Musical" ανεβαίνει από 17 έως 26 Μαΐου στο Παλλάς. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μιούζικαλ σε κείμενο και σκηνοθεσία της μετρ του είδους Θέμιδας Μαρσέλλου στο οποίο συμπρωταγωνιστούν οι Αργύρης Αγγέλου, Βασίλης Αξιώτης και οι Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ντόρα Γκέγκα, Μαρία Κοσμάτου, Γιάννης Λάφης, Πάνος Μαλακός, Μάριος Μαριόλος, Αδαμαντία Μαστροδούκα, Ιουλίτα Μωσαΐδου, Στέργιος Περτσινίδης, Βαγγέλης Πιτσιλός, Δανάη Τσούμου. Εμφανίζεται σε βίντεο ο Λάκης Παπαδόπουλος. Όλα ξεκινούν όταν ένα τηλεφώνημα από ένα δικηγόρο και μια διαθήκη θα ενώσει ξανά πέντε διαφορετικούς ανθρώπους που δεν περίμεναν ποτέ να ξαναβρεθούν.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσουν στο athinorama.gr και στο περιοδικό "αθηνόραμα" όλα όσα μας είπαν οι Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα σε μια μεγάλη κοινή συνέντευξη!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Reunion The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 180 '

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, πέντε άνθρωποι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, δέχονται ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από ένα δικηγόρο ο οποίος τους καλεί να τον επισκεφθούν άμεσα στο γραφείο του. Ο λόγος; Μια διαθήκη η οποία τους αφορά -και μάλιστα πολύ. Η ζωή των πέντε ηρώων, τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή, δείχνει να κυλάει αρκετά ομαλά και χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Κι όμως, το παρελθόν τους έχει άλλα σχέδια για το μέλλον τους. Οι πρωταγωνιστές, σταρ του πενταγράμμου που μεσουράνησαν κατά την περίοδο των δεκαετιών του 80 και του 90, συγκεντρώνονται ξανά και παίζουν στην παράσταση ερμηνεύοντας μεγάλες τους επιτυχίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έφυγε από τη ζωή

Η αγαπημένη και γεμάτη σπιρτάδα "ηθοποιός αμέσου δράσεως", που μας χάρισε αξέχαστες ερμηνείες στις ταινίες της "χρυσής εποχής" του ελληνικού κινηματογράφου, πέθανε στις 7 Ιουνίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/06/2024

Μας αποζημίωσε ή όχι η εναρκτήρια παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών;

Τι είδαμε στην πολυαναμενόμενη παράσταση, "Elizabeth Costello / J. M. Coetzee. Επτά μαθήματα και πέντε παραβολές", με την υπογραφή του Κριστόφ Βαρλικόφσκι;

Οι "Τρεις αριστεροί αντίχειρες" είναι μια χορογραφία με σώματα ρευστά σαν σε animation

H Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζει στο Μ54 μία παράσταση χορού, όπου τα σώματα κινούνται στον χώρο προσπαθώντας να προσομοιώσουν μορφές από ψηφιακά animation.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ξεκινά ο κύκλος συζητήσεων "Future Perfect: Η εποχή της αμηχανίας"

Τέσσερις συζητήσεις – στρογγυλές τράπεζες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στην Πειραιώς 260 με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του προγράμματος και διακεκριμένων ομιλητριών και ομιλητών από όλο το φάσμα των ανθρωπιστικών επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, που φέρνουν στο προσκήνιο την αμηχανία που μας προκαλεί ο κόσμος που έρχεται.

Επετειακή παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του καραγκιοζοπαίκτη Θανάση Σπυρόπουλου

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την απώλεια του μεγάλου καλλιτέχνη του θεάτρου σκιών και ο γιος και συνεχιστής του Κώστας Σπυρόπουλος μαζί με τους μαθητές της Ακαδημίας του Θανάση Σπυρόπουλου ετοίμασαν μια ξεχωριστή παράσταση.

Ελένη Ευθυμίου: "Στους ‘Υπνοβάτες’ βλέπουμε έναν παραμορφωτικό καθρέφτη των δικών μας φαντασμάτων"

Η σκηνοθέτις που κατόρθωσε με την ομάδα "Εν δυνάμει" τη συμπερίληψη του διαφορετικού στο χώρο των τεχνών, γράφει για τη νέα της παράσταση που έρχεται σε λίγες μέρες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου καταγγέλλει με επιστολή τις πρακτικές ανασφάλιστης εργασίας μετά από περιστατικό τραυματισμού ενός τεχνικού

Μετά από το περιστατικό τραυματισμού ενός τεχνικού φωτισμών θεάτρου εν ώρα εργασίας, τα σωματεία Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου και Τεχνικών Απασχολούμενων στις ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις καταγγέλλουν το γεγονός σε μια επιστολή, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τις πρακτικές ανασφάλιστης εργασίας.