"Ο θάνατος του εμποράκου": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιώργου Νανούρη

Βλέπουμε στιγμιότυπα από το έργο του Άρθουρ Μίλερ που μιλά για τη σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου, στο οποίο ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο θάνατος του εμποράκου Κατερίνα Τσατσάνη ©

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί και ανεβάζει το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ "Ο θάνατος του εμποράκου" στο πλήρως ανακαινισμένο θέατρο Ζίνα από τις 5 Οκτωβρίου, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν. 

Ο θάνατος του εμπορικού
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι: Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου,  Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής. Τα σκηνικά της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη.

Ο θάνατος του εμπορικού
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Ο θάνατος του εμπορικού
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Γραμμένο το 1949, "Ο θάνατος του εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού Άρθουρ Μίλερ. Πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του. 

Ο θάνατος του εμπορικού
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο θάνατος του εμποράκου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Γραμμένο το 1949, το έργο αυτό θεωρείται το κορυφαίο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος είναι ένας πλανόδιος πωλητής, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Ο Γουίλι αισθάνεται εγκλωβισμένος στις επιταγές του ᾱπατηλού αμερικανικού ονείρου, το οποίο υπόσχεται την επιτυχία. Το κυνήγι της επιβίωσης είναι για αυτόν δυσβάσταχτο, καθώς τον αναγκάζει να ζει και να προσπαθεί συνεχώς να εκπληρώνει τα πρότυπα τα οποία του επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία της εποχής του. Η κατάσταση αυτή τον οδηγεί σταδιακά και με έναν παραληρηματικό τρόπο προς την πλήρη διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αυτοί είναι οι νικητές των θεατρικών βραβείων "Δημήτρης Χορν" και "Μελίνα Μερκούρη"

Δείτε ποια είναι τα φρέσκα ταλέντα του ελληνικού θεάτρου που αναδείχθηκαν νικητές των δύο βραβείων σε μια κοινή τελετή και μάθετε πού θα παίζουν αυτό το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/05/2024

Ο Δον Κιχώτης του Γιάννη Μπέζου σε περιοδεία

Δείτε νέες φωτογραφίες και μάθετε τους σταθμούς της θερινής πορείας που έχει προγραμματιστεί για το κωμικό ρομάντζο όπου πρωταγωνιστούν η Νάντια Κοντογεώργη, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης κι η Παρθένα Χοροζίδου.

Καλοκαίρι στον Πειραιά: Το Βεάκειο ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Μάθετε τα έργα αρχαίου και σύγχρονου ρεπερτορίου αλλά και τις παραστάσεις παιδικού θεάτρου και τις συναυλίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο ανοιχτό θέατρο στον Προφήτη Ηλία.

"Ορέστεια": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από τη σύμπραξη του Θεόδωρου Τερζόπουλου με το Εθνικό

Ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στο ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός που έρχεται στη φετινή Επίδαυρο, όπου ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης ανεβάζει ολόκληρη την τριλογία του Αισχύλου.

Θεατρικό Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη": Η Νάνσυ Σιδέρη αρνείται την υποψηφιότητά της

Με μια επιστολή προς το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη η υποψήφια ηθοποιός εξηγεί τους λόγους γι' αυτή την απόφαση.

Οι πέντε υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Ποιες είναι οι ηθοποιοί που ξεχώρισαν για την ερμηνεία τους τη σεζόν 2022-23 αλλά και τη συνολική τους πορεία, οι οποίες διεκδικούν την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη;

"Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning": Ένα project για άτομα με ειδικές ικανότητες με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Το θέατρο Τόπος Αλλού μάς συστήνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα που δίνει βήμα στα άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση ως δημιουργούς και ενεργούς πολίτες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προσβασιμότητα.