Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

SALONICA

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2024 απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο 'Athenaeum InterContinental', σε μια απολαυστική τελετή, που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Ανάμεσα στα βραβευμένα εστιατόρια, η Μακεδονία είχε τους δικούς της εκπροσώπους.

Τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια

'Squirrel'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Squirrel

H μικρή βεράντα με τη θαλασσινή θέα σκηνογραφεί γοητευτικά το κοσμοπολίτικο εστιατόριο του "Danai Beach Resort", όπου ο σεφ Βασίλης Μουρατίδης χειρίζεται με ακρίβεια διεθνείς πρώτες ύλες υψηλών προδιαγραφών, δημιουργώντας πιάτα εκλεπτυσμένα και τολμηρά, όπου η βαθιά γεύση και η υψηλή τεχνική βαδίζουν πλάι- πλάι. Έξοχη λίστα κρασιών (πάνω από 1.600 ετικέτες) με την υπογραφή του head sommelier Απόστολου Πλαχούρα.

'Treehouse'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Treehouse

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξεχωριστής αισθητικής "Ekies All Senses Resort", σκαρφαλωμένο στα μεγάλα κλαδιά ενός γέρικου πεύκου στην άκρη της αφράτης αμμουδιάς και με θέα τον ρομαντικό ορίζοντα του κόλπου της Βουρβουρούς, συνεχίζει να σκαρφαλώνει στα ύψη της μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας. Οδηγός του ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, που εκφράζει εδώ την αιχμή της μαγειρικής του πρότασης, μέσα από ένα μενού αυθεντικής νοστιμιάς, που συνδυάζει ευρηματικότητα και φινέτσα, με comfort στρογγυλάδα και εξαιρετική πρώτη ύλη.

'Andromeda'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Andromeda

Το κύριο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Danai Beach" ξεδιπλώνει τη δράση του σε μια εξαιρετικά ατμοσφαιρική βεράντα που μοιάζει να ίπταται πάνω από την παραλία του πολυτελούς συγκροτήματος. Ο βραβευμένος σεφ του ξενοδοχείου, Βασίλης Μουρατίδης, παρουσιάζει εδώ μια πιο οικεία όψη της μοντέρνας κουζίνας του με έντονα στοιχεία fine dining και επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Σέρβις καλού εστιατορίου και αξιοζήλευτη λίστα κρασιών.

'Bubo'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Bubo

Ενταγμένο αρμονικά στο χαρισματικό περιβάλλον του "Ekies All Senses Resort", το εστιατόριο "Bubo" ατενίζει την αμμουδιά και τον ήρεμο κόλπο της Βουρβουρούς. Κάθε χρόνο και καλύτερος, ο βραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Παμπόρης εξελίσσει διαρκώς τις τεχνικές, τις συνθέσεις και τις αρμονίες του, δημιουργώντας μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα με ξεχωριστή προσωπικότητα.

'Moldee'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Moldee

Το μπαρ-εστιατόριο που δημιούργησαν οι βραβευμένοι σεφ Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζει επειδή εκφράζει με μοναδικό τρόπο το σύγχρονο πρόσωπο του fine dining στη συμπρωτεύουσα. Στην ατμοσφαιρική μοντέρνα σάλα του με το δυναμικό design, οι γεύσεις είναι φίνες και δημιουργικές.

'Salonika'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Salonika

Στο γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace", η κομψή ατμόσφαιρα και ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού συναντούν τη χαρακτηριστική ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Πλέον, ο πολυβραβευμένος σεφ προτείνει επίσης ένα ξεχωριστό μενού γευσιγνωσίας με δημιουργικό σύγχρονο πρόσημο, κάνοντας ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο στους επισκέπτες του.

'Tomata'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Tomata

Φωτεινή και χαλαρή βεράντα, ντυμένη στα λευκά, με θέα στη μαρίνα του "Sani Resort". Η κουζίνα κινείται στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικότητας με τον μοναδικό και ιδιοσυγκρασιακό τρόπο του πολυβραβευμένου σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου, ο οποίος παντρεύει τα πολυτελή με τα πιο απλά υλικά, τα στοιχεία από άλλες κουλτούρες και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες σε αξιομνημόνευτες σπεσιαλιτέ επιπέδου.

Διαβάστε Επίσης

Τα βραβευμένα με Top Notch εστιατόρια

'Fresco'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Fresco

Κομψό εστατόριο με άνετο εξωτερικό χώρο και θέα στη lagoon πισίνα του "Sani Dunes" και τον ουρανό του δειλινού. Δυνατή ιταλική παρουσία με κλασικό υπόβαθρο, διανθισμένη με φευγάτες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι, που δεν τους λείπει το ιταλικό ταμπεραμέντο. Κάβα κρασιών αστεράτη, με πολλές επιλογές από τον ιταλικό αμπελώνα και σέρβις επιπέδου.

'Over Water'

Βραβευμένα εστιατόρια της Μακεδονίας_Over Water

Ατμοσφαιρική βεράντα με γοητευτική θέα στη φωτισμένη μαρίνα του συγκροτήματος. Το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" τελεί υπό την επιμέλεια της διάστερης Γαλλίδας σεφ Stephanie Le Quellec και την καθοδήγηση του ταλαντούχου Ντέμη Κοκκινίδη. Το μενού έχει γαλλική βάση και οι προτάσεις του διακρίνονται από λεπτούς συνδυασμούς, πρωτοτυπία και κομψότητα. Εξαιρετική λίστα κρασιών και άψογο σέρβις.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.