«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις. Η λύση στο εν λόγω παράδοξο δίνεται από την ονομαστή «Νησιώτισσα», την οικογενειακή ψαροταβέρνα των αδερφών Νίκου, Αντρέα και Κώστα Κυριακόπουλου, που εδώ και είκοσι ένα χρόνια μοσχοβολά ιώδιο και τα τραπέζια της γίνονται ανάρπαστα από τους θαμώνες που έχει κερδίσει, ανάμεσά στους οποίους και πολλοί διάσημοι.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης - εικόνα 1

Τριακόσια τετραγωνικά μέτρα πλακόστρωτης βεράντας μέσα στο πράσινο και στη δροσιά είναι το ασυναγώνιστο χαρτί της για τους καλοκαιρινούς μήνες, εξασφαλίζοντας (και με το παραπάνω) τις δέουσες αποστάσεις ασφαλείας της συγκεκριμένης περιόδου. Πιάστε θέση κάτω από ένα πεύκο και ο δρόμος της γεύσης στρώνεται με φρεσκότατες ψαριές από τις ελληνικές θάλασσες: τραγανή καραβιδόψιχα, συμιακό γαριδάκι και χέλι καπνιστό μαζί με όστρακα, μεγάλα ψάρια και λοιπούς μεζέδες βγαίνουν από τα (δυνατά) τηγάνια και τις σχάρες της «Νησιώτισσας», καθώς οι κλασικές ψαρο-επιλογές συναντούν το απροσδόκητο, ανάλογα με την πραμάτεια των ψαροντουφεκάδων με τους οποίους επικοινωνεί καθημερινά η οικογένεια. Οι πιο ταιριαστοί σύντροφοι των θαλασσινών δε, το ούζο και το τσίπουρο, απολαμβάνουν εδώ την ποικιλία που τους πρέπει: πάνω από εκατό ετικέτες μικρών αλλά και καθιερωμένων παραγωγών μετρά η λίστα, φέρνοντας στον ουρανίσκο σας αποστάγματα που δεν έχετε ξαναγευτεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Wine Style διοργανώνει μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο "Nyn Esti", ενώ θα προηγηθεί περιήγηση για τους συμμετέχοντες στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

Το "Psyche Wine Bar" κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει

Το "Psyche" εδώ και δύο χρόνια ενσαρκώνει την ουσία ενός σύγχρονου wine bar, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γοητεία μιας αυθεντικής όασης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Bloom project: Ο νέος all day καλοκαιρινός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Από το πρωί με καφέ, σνακ στην παραλία, healthy bowls, kids menu με όλες τις αγαπημένες γεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές πιάτων και cocktails, το "Bloom" γίνεται το νέο hot spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.