#metrorama a project by athinorama

"Τα Ρωμανάκια": Στο ζεστό κρητικό σπίτι της οικογένειας Ρωμανάκη στην Αγία Παρασκευή

Νομισματοκοπείο

Ένας μικρός περίπατος από τη στάση μετρό Νομισματοκοπείο, "Τα Ρωμανάκια" δεν είναι απλά άλλο ένα κρητικό ταβερνάκι της Αθήνας. Έχοντας κολλήσει το μικρόβιο που λέγεται αγάπη για την μαγειρική και την Κρητική κουζίνα από τον πατέρα τους Γιώργη Ρωμανάκη που διατηρούσε εστιατόριο στην Κρήτη, η νέα γενιά της οικογένειας έχει δημιουργήσει με μεράκι και γνήσια κρητικά υλικά έναν χώρο που ξεχωρίζει για τη ζεστασιά του, τη φιλοξενία του και, βέβαια, το καλό φαγητό.

Η αντοχή του στο χρόνο και η αγάπη των πιστών του φίλων που έρχονται εδώ, και με το μετρό, από όλη την Αθήνα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι "Τα Ρωμανάκια" είναι ένας τόπος ξεχωριστός, όπως άλλωστε και η Κρήτη. Θα το καταλάβεις ήδη από τις μυρωδιές του αντικριστού που ψήνεται εκμαυλιστικά και έρχεται στο τραπέζι με χοντροκομμένες τσικαλάτες πατάτες που κάνουν θραύση. Δεν έχεις δοκιμάσει την ουσία της κρητικής γευστικής λιτότητας και πληθωρικότητας την ίδια στιγμή, αν δεν έχεις φάει εδώ αβγά με στάκα, χοχλιούς γιαχνί με ξινόχοντρο και μάραθο ή ακόμη και ζεματιστό σταμναγκάθι. Στα "άχαστα" πιάτα, φυσικά, και το γαμοπίλαφο της Κρήτης με ζυγούρι ή ο πετεινός κοκκινιστός με χειροποίητα σκιουφιχτά μακαρόνια και τριμμένο τυροζούλι. 

Σπιτική Κρητική ρακί και καλό κρασί για να σκουτουλοβαρίξουμε τα ποτήρια μας αλλά και ιδιαίτερες βεγγέρες, παραδοσιακής ζωντανής Κρητικής μουσικής με ξεχωριστούς καλεσμένους.

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή, 210 6532278, www.romanakia.gr
Facebook: Εστιατόριο Τα Ρωμανάκια

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή 210 6532278 Site romanakia.gr FB Εστιατόριο Τα Ρωμανάκια