Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte

Τρία εστιατόρια που δεν φοράνε τα καλά τους (πιάτα) μόνο στα ρεβεγιόν αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών κι έτσι μπορείς να διαλέξεις είτε από τον κατάλογο, είτε από τα έξτρα πιάτα ημέρας ό,τι σου... γυαλίσει.

Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα εστιατόρια ετοιμάζουν ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν, είναι όμως και κάποια που φοράνε τα καλά τους (πιάτα) και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών κι έτσι μπορείς να διαλέξεις ό,τι σου... γυαλίσει.

Ιδέες για φαγητό γιορτινό και a la carte - εικόνα 1

Να, στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό­ Φάληρο σε καθημερινή βάση, μέχρι το βράδυ του Αϊ-Γιαννιού, θα φτιάχνουν φασιανό στη γάστρα με ροζέ σαμπάνια Αμυνταίου, σερβιρισμένο με πιλάφι με ρόδι και ξηρούς καρπούς, ραβιόλες γεμιστές με ανθότυρο σε ραγού μανιταριών και μαύρη τρούφα Χαλκιδικής και φραγκόκοτα Γρεβενών με παραδοσιακή γέμιση και πατατούλες φούρνου κι ένα σωρό άλλες δελεαστικές νοστιμιές με τοπικά ελληνικά αρώματα. Αναλόγως, στη «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» στο Κουκάκι μέχρι τις 6/1 σας περιμένουν, εκτός του κλασικού μενού, κόκορας γεμιστός με κιμά, σπανάκι και μπεσαμέλ γιαουρτιού, μπουμπάρι και τζιγεροσαρμάδες, λαχανοντολμάδες με ξινολάχανο και πλευρά μοσχαρίσια με κυδώνια στη γάστρα. Και αν βρεθείτε­ στο «Balcony», στο Κουκάκι­ αυτό­ , θα σας προτείνουν τα δικά τους γιορτινά­ extras –μέχρι τις 3/1–, όπως η βελουτέ κολοκύθας με καπνιστό­ γιαούρτι και αλμυρό κραμπλ αμυγδάλου, τα πιτάκια με γλυκο­πατάτα, καραμελωμένο κρεμμυ­δάκι, κόλιανδρο, σταφίδα και κουκουνάρι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και κανελόνι πράσου γεμιστό με κάστανα και κράνμπερι.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Wine Style διοργανώνει μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο "Nyn Esti", ενώ θα προηγηθεί περιήγηση για τους συμμετέχοντες στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

Το "Psyche Wine Bar" κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει

Το "Psyche" εδώ και δύο χρόνια ενσαρκώνει την ουσία ενός σύγχρονου wine bar, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γοητεία μιας αυθεντικής όασης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Bloom project: Ο νέος all day καλοκαιρινός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Από το πρωί με καφέ, σνακ στην παραλία, healthy bowls, kids menu με όλες τις αγαπημένες γεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές πιάτων και cocktails, το "Bloom" γίνεται το νέο hot spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.