Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 1

Είναι πολύ κομψό αυτό­ το «γιοτ» που έχει δέσει δίπλα στο αδελφό «Pere Ubu» στη Γλυφάδα. Στο επίκεντρο βρίσκεται το εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ με τα στουλ, τα στιλάτα φωτιστικά και τις τόσο –μα τόσο– γιορταστικές συστοιχίες από φωτεινούς λαμπτήρες επάνω του. Δίπλα του μια στριφογυριστή λευκή σκάλα κάνει ακόμη πιο έντονη την κοσμοπολίτικη θαλασσινή αίσθηση­ κόντρα στο βαθύ blue marine των τοίχων και οι ποικίλες πολυθρόνες –με ταπετσαρία μαρινιέρα ή σκούρα μπλε τετράγωνα μαξιλάρια με λευκά μπουτόν– ολοκληρώνουν αυτό το feeling. Σε παρόμοιο μοτίβο και οι στολές των σερβιτόρων, που φοράνε ποδιές-μαρινιέρα. Η λογική που δεσπόζει στο φαγητό του «Sea Spice» είναι να μοιράζεσαι τα πιάτα με την παρέα σου, με μια κουζίνα η οποία φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα κι έχει ισχυρό comfort χαρακτήρα, αλλά με διάφορες τσαχπινιές που τη βγάζουν από την πεπατημένη.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 2

Να, όπως αυτό το πολύ ωραίο τζατζίκι, πειραγμένο με καρύδα και μαύρο σκόρδο για έξτρα umami, που την επόμενη φορά θα ζητήσω να μου το φέρουν με γαρίδες για να αναδειχτεί ακόμη παραπάνω ο πρωτότυπος εξωτισμός του. Είναι ένα από τα μικρά πιατάκια με τις κρέμες που σου φέρνουν στην αρχή. από αυτές ξεχώρισα επίσης μια πολύ ντελικάτη, βελούδινη και ξινούτσικη ταραμοσαλάτα με κουνουπίδι και μια μεστή, πικάντικη τυροκαυτερή με βάση το μανούρι. Το χαβανέζικο poke είναι ένας ντελικάτος, πολύ εξωτικός συνδυασμός τόνου με αβοκάντο, μάνγκο, φασολάκια και φύκια με ένα ντρέσινγκ από λευκό miso με τζίντζερ και μαύρο σουσάμι.

Το καρπάτσιο λαβράκι έρχεται με ένα νόστιμα καυτερό Bloody Mary κίτρινης ντομάτας. Το αφράτο πόδι βασιλικού καβουριού είναι γλυκο-νόστιμο και όμορφα ξινό. Η comfort ψυχή της κουζίνας εκπροσωπείται με πιάτα όπως οι ζουμερές γαρίδες Αλεξανδρούπολης σερβιρισμένες με πολέντα μαγειρεμένη σε ζωμό ψαριού κι ένα ιδιοφυές σιρόπι κρεμμυδιού γύρω γύρω. τα μύδια αχνισμένα με καρύδα, τζίντζερ, κορίανδρο, μπέικον, καυτερή πιπεριά και γλυκιά σόγια. ή τα homemade ζυμαρικά delicie γεμισμένα με μια ξινούτσικη σάλτσα γαρίδας και σάλτσα κόκκινο «αβγολέμονο» ταραμά.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 3

Κορυφαία ανάμεσα στα πιάτα που δοκίμασα τα άψογα ψημένα αλαβάστρινα χτένια με την καραμελο­-καψαλισμένη επιφάνεια πάνω σε μια φανταστική πυκνή σάλτσα από μελάνι σουπιάς, κουνουπίδι και κάρι. Η κουζίνα θα έχει, πάντως, πολλά πιάτα ημέρας που θα εναλλάσσονται ανάλογα με το τι υπάρχει στην αγορά. Η ερεθιστική πάβλοβα, τέλος, με κρέμα αλλά και μαστιχωτή μαρέγκα γιαουρτιού, κόκκινα φρούτα και ωραίο σιρόπι χαμομηλιού με λεβάντα είναι από τις σταθερές αξίες του «Sea spice».

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489. Τιμή: € 30-40.

Περισσότερες πληροφορίες

Sea Spice

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Wine Style διοργανώνει μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο "Nyn Esti", ενώ θα προηγηθεί περιήγηση για τους συμμετέχοντες στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

Το "Psyche Wine Bar" κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει

Το "Psyche" εδώ και δύο χρόνια ενσαρκώνει την ουσία ενός σύγχρονου wine bar, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γοητεία μιας αυθεντικής όασης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Bloom project: Ο νέος all day καλοκαιρινός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Από το πρωί με καφέ, σνακ στην παραλία, healthy bowls, kids menu με όλες τις αγαπημένες γεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές πιάτων και cocktails, το "Bloom" γίνεται το νέο hot spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.