Τo ροζ φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη

Τα dim sum πρωταγωνιστούν στο λιλιπούτειο «Pink Flamingo» που ανοίγει τα φτερά του στο κέντρο.

Τo ροζ φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη

Τα dim sum πρωταγωνιστούν στο λιλιπούτειο «Pink Flamingo» που μόλις άνοιξε τα φτερά του στο κέντρο.

Τo ροζ φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη - εικόνα 1

Τα dim sum του άρεσαν πάντα του Βασίλη Καλλίδη. To έναυσμα όμως για ένα στέκι με τα κινέζικα dumplings ατμού σε κεντρικό ρόλο, ήταν ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ. Επιστρέφοντας το γυρόφερε στο μυαλό του, το αποφάσισε, και κάπως έτσι γεννήθηκε το λιλιπούτειο «Pink Flamingo», που ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 26/5 στην μικρή οδό Σκούφου, πάνω από το Σύνταγμα, και που με τέσσερα-πέντε τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μια μικρή σάλα στον επάνω όροφο, βάζει τη δική του πινελιά στο πολυπολιτισμικό street food της πόλης. Εκτός από τρεις διαφορετικές εκδοχές dim sum, μια χορτοφαγική με αρακά, γλυκοπατάτα, πορτοκαλί φακές, κάρι και τζίντζερ, μια με χοιρινό και τζίντζερ και μια κοτόπουλο-γαρίδα, παίζει κι ένα bao bun, ασιατικό ψωμάκι ατμού δηλαδή, η γέμιση του οποίου θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Όλα φτιάχνονται στο δικό του εργαστήριο από φρέσκα, ελληνικά υλικά, τα παίρνεις στο χέρι, πάνω σε όμορφο χαρτί σταμπαρισμένο με ροδόχρωμα φτερά, μπορείς να τα συνοδεύεις με κινέζικη μπίρα, κι άμα στο τέλος θελήσεις κάτι γλυκό, υπάρχει παγωτό βανίλια σε ξυλάκι.

Σκούφου 2-4, 2103316177

Περισσότερες πληροφορίες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Wine Style διοργανώνει μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο "Nyn Esti", ενώ θα προηγηθεί περιήγηση για τους συμμετέχοντες στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

Το "Psyche Wine Bar" κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει

Το "Psyche" εδώ και δύο χρόνια ενσαρκώνει την ουσία ενός σύγχρονου wine bar, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γοητεία μιας αυθεντικής όασης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Bloom project: Ο νέος all day καλοκαιρινός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Από το πρωί με καφέ, σνακ στην παραλία, healthy bowls, kids menu με όλες τις αγαπημένες γεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές πιάτων και cocktails, το "Bloom" γίνεται το νέο hot spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.