Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ

Δημοφιλές στέκι για όλες τις ώρες, με προσοχή στις λεπτομέρειες, ωραία vibes και γλυκές τιμές. Ένα μπιστρό με τεράστιο κατάλογο, που καταφέρνει να σε κερδίσει με χορταστικές και νόστιμες μερίδες.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ

Δημοφιλές στέκι για όλες τις ώρες, με προσοχή στις λεπτομέρειες, ωραία vibes και γλυκές τιμές. Ένα μπιστρό με τεράστιο κατάλογο, που καταφέρνει να σε κερδίσει με χορταστικές και νόστιμες μερίδες.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 1

Κυριακή μεσημέρι, λιακάδα και το φως στο «Agora Select» είναι πολύ γλυκό. Αυτό το εστιατόριο πάντα μου δημιουργεί την αίσθηση ότι μπαίνω σε ένα καράβι του οποίου η πλώρη είναι η συμβολή Βεντήρη­ και Χατζηγιάννη Μέξη δίπλα στο «Hilton». Η τζαμαρία το κυκλώνει μαζί με τις πρασινάδες, κάνοντάς το αεράτο και χαρούμενο. Στο εσωτερικό­, τώρα, το ντεκόρ είναι φουλ στα κλασικό, γεμάτο ελληνικές και γαλλικές διαφημίσεις και φωτογραφίες σε καδράκια που του δίνουν μια οικεία αίσθηση μπιστρό. Μεγάλες οικογενειακές παρέες από μεγαλύτερους και νεότερους γεμίζουν τα τραπέζια, όχι μόνο το μεσημέρι, καθώς το μαγαζί είναι προσφιλής προορισμός βραδινών εξόδων καθώς συνδυάζει ποιότητα με σωστές τιμές και όχι μόνο. το φαγητό έρχεται σε πολύ όμορφα πιάτα, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, αλλά και σε πέτρες, ξύλα, μαντέμια, τηγάνια…

Το γευστικό στιλ ποντάρει στην οικειότητα, με ψαγμένο τρόπο όμως. Ο συνδυασμός ντομάτα - μοτσαρέλα­ μεταφράζεται σε πολύχρωμα ντοματίνια διαφόρων γεύσεων με μια εντυπωσιακή μπάλα βουβαλίσιου τυριού. Η κασερόπιτα με την πληθωρική γεύση φτιάχνεται με φύλλο κανταϊφιού. Τα γαρδουμπάκια φούρνου μόνο με εντεράκι είναι τρυφερά και ντελικάτα, έχοντας για γαρνιτούρα κυδωνάτες τηγανητές πατάτες. Η τηγανισμένη φέτα σε φύλλο, με μέλι και καρύδια, είναι από τις πολύ καλές εκδοχές του δημοφιλέστατου πιά­του. Οι άψογες ταλιατέλες έρχονται με συμπαθητική μοσχαρίσια μπολονέζ, σε μια κρέμα γραβιέρας Ρεθύμνου και παρμεζάνας. Το burger το περίμενα με πιο γραμμένη την υφή του κιμά, αλλά το Τ-bone από μοσχαράκι γάλακτος σβησμένο θεαματικά με Jack Daniels είναι σαφώς καλύτερο. Τα γλυκά είναι σίγουρα ενδιαφέροντα, αλλά χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις: πιο κρουστό σου στο προφιτερόλ, πιο τραγανό φύλλο στο μιλφέιγ, περισσότερο άρωμα στην πορτοκαλόπιτα...

3 ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 2

Στραπατσάδα
Δεν βρίσκεις συχνά τόσο καλοφτιαγμένη στραπατσάδα, με ζουμερά αβγά και πυκνή, γευστική σάλτσα ντομάτας. Η εν λόγω συνοδεύεται από νόστιμο καπνιστό ψαρονέφρι, ξινούτσικη φέτα Καρδίτσας πάνω σε μπουκιές χωριάτικου ψωμιού και σερβίρεται πολύ όμορφα σε μια φρέσκια ντομάτα.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 3

Παπαρδέλες με πανσέτα και μοτσαρέλα
Ιδού μια καθημερινή αλλά και πρωτότυπη μακαρονάδα. Παπαρδέλες βρασμένες πολύ σωστά και με μπόλικα μυρωδικά, παίρνουν έξτρα νοστιμιά από κομμάτια νοστιμότατης και ζουμερής καπνιστής πανσέτας, umami από ψητά ντοματίνια και μοτσαρελάκια που της ταιριάζουν πολύ.

Agora Select: Ψαγμένη οικειότητα μεσημέρι-βράδυ - εικόνα 4

Σορμπέ λεμόνι
Δροσερό και ταυτόχρονα μεστό, το homemade σορμπέ λεμόνι έρχεται πολύ όμορφα σερβιρισμένο σε φρέσκα λεμόνια, στολισμένο με φύλλα δυόσμου, που του ταιριάζουν χέρι-γάντι. Ενδεδειγμένο για ανάλαφρο φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Wine Style διοργανώνει μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο "Nyn Esti", ενώ θα προηγηθεί περιήγηση για τους συμμετέχοντες στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

Το "Psyche Wine Bar" κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει

Το "Psyche" εδώ και δύο χρόνια ενσαρκώνει την ουσία ενός σύγχρονου wine bar, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γοητεία μιας αυθεντικής όασης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Bloom project: Ο νέος all day καλοκαιρινός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Από το πρωί με καφέ, σνακ στην παραλία, healthy bowls, kids menu με όλες τις αγαπημένες γεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές πιάτων και cocktails, το "Bloom" γίνεται το νέο hot spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.