Υλικά
Υλικά για 8 άτομα
16 φρέσκες σαρδέλες φιλεταρισμένες
Για τη μαρινάδα
1 σκ. σκόρδο
Ξύσμα και χυμός από 1 lime
2 κ.γλ. καβουρδισμένοι σπόροι κόλιανδρου
1 πιπερίτσα κοπανισμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φιλέτα από τις σαρδέλες, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο.
Λιώνουμε το σκόρδο και το αναμειγνύουμε με τον κόλιανδρο (σε σκόνη), λίγο αλάτι και το κοπανισμένο τσίλι.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του lime και τα ανακατεύουμε με το λάδι.
Aλείφουμε με το μείγμα τις σαρδέλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα σε δροσερό μέρος, γυρίζοντας τα φιλέτα πάνω-κάτω.
Βγάζουμε τις σαρδέλες από το πιάτο και φυλάμε τη μαρινάδα.
Tις ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 1-1,5 λεπτό την κάθε πλευρά, ρίχνοντας πού και πού λίγη μαρινάδα.
Ιδανικός συνδυασμός με τεκίλα Don Julio Reposado