Follow us

Ταξιδέψαμε στο Μιλάνο για τον «κόκκινο μύθο»

Βρεθήκαμε, μοναδικοί καλεσμένοι από την Ελλάδα, στην παγκόσμια πρεμιέρα του «Entering Red», της νέας μικρού μήκους ταινίας του Campari, και μεταδίδουμε τις πιο... red εντυπώσεις του απολαυστικού ταξιδιού μας στην ιταλική πόλη.

Ταξιδέψαμε στο Μιλάνο για τον «κόκκινο μύθο»

Από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο Μιλάνο το DNA του Campari βρισκόταν παντού γύρω μου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην πόλη της μόδας, του στιλ και των τεχνών γεννήθηκε, περίπου πριν από ενάμιση αιώνα, το πορφυρό ποτό που δημιούργησε από το μηδέν τη φιλοσοφία του aperitivo, του πιο ισχυρού drinking trend παγκοσμίως τη στιγμή που μιλάμε.

Όποιες απορίες είχα σχετικά με τον κατακόκκινο θρύλο των spirits απαντήθηκαν μέσα από τα «Red Diaries», ένα άξιο μελέτης και μίμησης project που οργανώνεται εδώ και τρία χρόνια στη γενέτειρα του Campari και στο οποίο το «α» ήταν φέτος ο αποκλειστικός καλεσμένος από την Ελλάδα.

Πώς χτίζονται οι μύθοι

Ταξιδέψαμε στο Μιλάνο για τον «κόκκινο μύθο»
Τα μπουκάλια του Campari κάνουν ένα υπέροχο παιχνίδι με τους καθρέφτες.

Το πρώτο βήμα για τη διαχρονικότητα είναι η επένδυση και το δεύτερο η εξέλιξη. Το Campari, παρά τη δημοφιλία του, ποτέ δεν σταμάτησε να επαναφορτίζει και να φρεσκάρει την εικόνα του. Αναμφισβήτητο ορόσημο στο success story του αποτελεί η πρόσφατη αναγέννησή του, όταν επέστρεψε θριαμβευτικά στις μπάρες με σημαία το aperitivo. Κομβικό ρόλο στο επιτυχημένο rebranding έπαιξαν τα εξαιρετικά «Red Diaries».

Εδώ και τρία χρόνια τα «Red Diaries» συγκεντρώνουν στο Μιλάνο ανθρώπους από τη βιομηχανία των spirits και της τέχνης, με αφορμή την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους εμπνευσμένης από την ιστορία και το χαρακτήρα του Campari. Αυτό το πάντρεμα του κόσμου των spirits και του bartending με το σινεμά, με φόντο την πόλη της μόδας, έγινε με αρμονικές κι ευρηματικές δόσεις, μεταφέροντας επιτυχημένα σε φιλοξενούμενους, δημοσιογράφους και influencers από κάθε γωνιά του κόσμου τη φιλοσοφία και τα χαρίσματα του spirit.

Η είσοδος στο κόκκινο...

O σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε είχε το δικό του μπαρ και σέρβιρε Negroni.

Φέτος ήμασταν ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς τη σκηνοθεσία της μικρού μήκους ταινίας ανέλαβε ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο βραβευμένος στις Κάνες Ματέο Γκαρόνε («Dogman», «Γόμορρα»). Ο Ματέο μαζί με την εντυπωσιακή πρωταγωνίστρια Άνα ντε Άρμας κατάφεραν να μας μεταδώσουν τη γοητεία, την ένταση, την πληθωρικότητα και τη σαγήνη που κρύβονται σε κάθε γουλιά του κλασικού Negroni, καρδιά του οποίου είναι το Campari.

Η πρώτη επίσημη προβολή του φιλμ ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, σε ένα χώρο επιβλητικό και κατακόκκινο, με φινετσάτα μπαρ, καθρέφτες, κρυφές γωνιές, DJs, μπάντες και μπόλικες φιάλες Campari, υπό τους ήχους του αισθαντικού τραγουδιού «3000 miles» των Champs.

Η επίσημη προβολή της ταινίας «Entering red» με την Άνα ντε Άρμας.

Η ταινία μάς ταξίδεψε στα πιο όμορφα σημεία του Μιλάνου, την Galleria Vittorio Emmanuele, το Duomo, το «Camparino» και άλλα τοπόσημα λουσμένα στο κόκκινο. Η πρωταγωνίστρια έκανε ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού της, σε ένα αισθησιακό, ρομαντικό σκηνικό. Ταυτόχρονα εμείς ανακαλύπταμε το τέλειο Negroni, που θέλει μυαλό, ψυχή και καρδιά. Σε αυτό βοήθησαν και τα πολύτιμα «red hands», έξι από τους καλύτερους bartenders του κόσμου, που προσκλήθηκαν στο event για να φτιάξουν το καλύτερο Negroni τους.

H Τζέσικα Σάντσεζ από τη Βραζιλία μας σέρβιρε ένα πρωτότυπο perfect Negroni, που μας έστειλε καρφί σε κάποια ονειρεμένη παραλία, ο Τζο Σκόφιλντ από το Λονδίνο πρόσθεσε μερικά φρέσκα raspberries και λίγες νότες ανθόνερο, ο Σεμπά Γκαρσία από την Αργεντινή έβαλε μια σοφιστικέ πινελιά με τζιν Jenever και γκρέιπφρουτ, η Στέισι Σβένσον από την Αμερική έδωσε έμφαση στα αρώματα χρησιμοποιώντας ρόδι και ο Τομάσο Τσέκα από την Ιταλία παλαίωσε το Negroni και του έβαλε φύλλα χρυσού, υπηρετώντας πιστά την ιταλική φινέτσα.

Τι μάθαμε στο Μιλάνο

Απολαύστε υπεύθυνα

Το τέλειο Negroni χρειάζεται απόλυτη αρμονία ανάμεσα στα τρία συστατικά που περιέχει, δηλαδή το τζιν, το βερμούτ και, φυσικά, το Campari.

Εορτασμοί για τα 100 χρόνια Negroni θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, με τις βασικές εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα στη Φλωρεντία, κατά τη διάρκεια του Negroni Week, με σκοπό να τιμήσουν το μέρος όπου 100 χρόνια πριν, ο ειδήμων του Campari δημιούργησε ένα από τα καλύτερα cocktail στον κόσμο. Στην Ελλάδα, περίπου 1000 bars θα συμμετέχουν στο Negroni Week, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 24 – 30 Ιουνίου. Τα συνεργαζόμενα bars θα διαθέσουν ένα μέρος των εσόδων τους για την ενίσχυση ενός φιλανθρωπικού σκοπού. Τα bars που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο info@negroniweek.gr.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.