Follow us

Λευκό τυρί με αιθέρια έλαια «Αράκυνθος»

Το λευκό τυρί με αιθέρια έλαια μαύρου πιπεριού που δοκιμάσαμε...

Λευκό τυρί με αιθέρια έλαια «Αράκυνθος»

Πέντε διαφορετικά λευκά τυριά τύπου φέτας με φυσικά αιθέρια έλαια λανσάρει η εταιρεία Αράκυνθος, από τις σύγχρονες τυροκομικές εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας. Παρασκευάζονται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα ζώων ορεινής βοσκής, από ζώνες που δίνουν ΠΟΠ τυριά και έχουν σχετικά χαμηλά λιπαρά (21%). Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να συνδυάσει την τυροκομική μας παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις και την τεχνολογία, με σκοπό την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και τη διατήρηση κοπαδιών και κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα σε τόπους ορεινής βοσκής.

Το λευκό τυρί με αιθέρια έλαια μαύρου πιπεριού που δοκιμάσαμε, ήταν μια έκπληξη. Ένα τυρί με την υφή και τη βουτυράτη αίσθηση μιας καλής φέτας, με μια νύξη αρώματος φρεσκοκομμένου μαύρου πιπεριού, που τo απογείωνε. Να σημειώσουμε, ότι το φυσικό άρωμα όχι μόνο δεν αλλοίωνε τον χαρακτήρα του τυριού, αλλά τον αναδείκνυε. Σε χαμηλότερους τόνους, αλλά εξίσου γευστικό ήταν και το τυρί που περιείχε φυσικό έλαιο λευκής τρούφας, με πολύ διακριτική παρουσία.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα τυριά Ορεινής Βοσκής με αιθέριο έλαιο ρίγανης, με αιθέριο έλαιο μανταρινιού και με αιθέριο έλαιο φασκόμηλου.

Θα τα βρείτε σε συσκευασίες των 300 γρ. σε πολλά σούπερ μάρκετ και deli.

https://arakynthos.gr